Friday, 31 December 2010

Last entry for 2010 and filled with photos as usual

It’s the last day of the year. And as usual, we feel like the year has gone by so quickly kan.

I guess with us, 2010 was a biggish year because The Little Misses started at a new school and we became house owners.

Bila dah ada blog ni, it is so easy to jog back our memories to what we’ve done throughout the year Smile. No more “I can’t remember what we did yesterday, let alone a few months ago” talks. Nowadays it’s “Just go and look in my/your blog” talks, hehehe.

And my blog pun dah nak sambut it’s 3rd birthday kejap lagi. Entah hapa hapa lah yang I dah typed down for the past few years. Kadang2 teringin jugak I nak read all my previous entries but bila tengok that it’s 900 entries yang I kena baca, terus tak jadi, hikhikhik.

But 1 thing I know, my blog ni penuh dengan gambar which sometimes made people complained sebab lambat sangat nak download Smile.

Nak buat macam mana, tuan rumah ni dah di possessed by ‘hantu camera’ so tu yang pergi mana2 and buat apa2 mesti nak ambik gambar untuk masuk blog, hehehe……

Anyway, as the last post of this year, layan aje lah gambar2 below…

IMG_6977

The strawberry plant is still producing juicy sweet strawberries even though the temperature has been so unbearably hot the past few weeks.

IMG_6978

My mint, growing slowly but steadily.

IMG_6981

Yeay, the eggplants starting to fruit Smile

IMG_6989

Apa agaknya jenis pokok ni ye? ‘Kar-bas-sage’ namanya, hahahahaha Winking smile. Saje je tanam the sage and basil with the curry plant. Bila pokok kari tu dah besar, the sage and basil would have died anyway.

IMG_6991

Seronok tengok kangkung yang I tanam dalam pot ni Smile.

And lastly, sempena the new year…

IMG_6985

IMG_6986

Miss 7 made this calendar at school hari tu. I put it up above my pc so boleh tengok hari2.

I sungguh2 kembang vontot bila tengok she made my lips ala2 Angelina Jolie tu! Tak ku sangka bibir I bagai di sengat lebah! Ini yang I nak pout lebih2 lepas ni, Muahahaha….

But she said to me tadi, “I’m sorry Mum that I made your mouth that big.” Terus deflated my vontot!

Kalau Freud tengok picture ni kan, mau lah dia analysed kata…

She made your lips big because subconsciously she thinks of you as a bigmouth or someone who nags non stop.

Kahkahkahkah…..

But satu yang I sungguh mushkil….

Apasal dia buat Dad dia sungguh kurus eh? Smile.

To everyone who reads this blog…

Have a Happy New Year and may your year be full of joy, wonders and happiness.

38 comments:

Miss Layaleya said...

Hepy New Year to you & ur famly.. Nice 2 know u wlaupn di screen lappy je.. huhu..

All d best 2 u..

Don't stop blogging coz I still wanna read more & more from u..

Arap2 1 day leh jupe.. Insyaallah;)

nur said...

SELAMAT TAHUN BARU UNTUK lG AND KELUARGA.TERLIURNYE TENGOK STOBERY TU

A~ said...

selamat tahun baru LG!!
semoga thn 2011 is better than 2010 for all of us.
cute la gambar calendar tu. u kata gambar ur hubby tu kurus eh, tu ada perut tu? kira ok la kan. agak-agak close to the real thing tak? hahhahah. jgn marah, gurau akhir thn. :P
panas gila nih, dah mencecah 42°c now in melbourne. cam mana nak gi tgk fireworks tonite.. tak larat nak jalan :(

ibh said...

Selamat Tahun Baru Kak...Hope perkenalan kita akan terus berkekalan. And hope tahun 2011 ni akan lebih baik daripa tahun 2010..
Oh! mybe akan byk good story nanti..heeee

zarin said...

happy new year to you and family. klakar plak baca remarks u about the big mouth tu hihi :D

azieazah said...

LG, kalu buat entri tanpa gambar, ibarat masak Kari tanpa garam. Masak sambal tanpa gula. Kuranggggg...

Selamat menyambut Tahun Baru. Semoga tahun mendatang memberikan lebih kecemerlangan dan kebahagiaan.

3E said...

Happy New Year to u & family....

Yati-M said...

Happy New Year LG and ur family!

xoxo :)

-ilyannur- said...

sis hepi new year. keep on blogging . love yr blog!

bondaqeem said...

hepi new year too..

Mr H said...

Happy new year.. :D Hope u'll have a superb 2011..

♥LOVE2COOK♥ said...

Happy New Year Kak!!! Wish you a greatest year ahead! :D

Azita Zain said...

Salam Min...
Selamat menyambut kehadiran 2011.
Err...dia lukis gambar Dad dia kurus sebab dia berazam nak kuruskan Dad nya dlm 2011 ni...hehehe

Dinas Aldi said...

Happy New Year to you & family, Min! 2010 ni tahun yg amat bermakna juga pada I sebab mula berblogging & dapat jumpa & baca blog you!

Gina said...

Kak
Mana dapat pokok kari tu..so far Gina hanya jumpa pokok daun kesum aje di Adelaide nie

Flower said...

Happy New Year, mate. Biasalah mommy mulut besar. Kalau tak sapa lak yg membebel kat rumah kan.

ps - your hb is as big as my hb now. Dulu memula kawin both of them mcm cicak kobing. I guess bini dia pandai bagi dia makan kenyang2. Mcm pepatah omputih ' the way to a man's heart is through his stomach '

Yat Maria said...

Happy 2011 to u too LG..may the year be filled with happiness always..

an15 said...

Happy New Year Kak Min!
ada plan ke this Sunday? Nak datang rumah blh?

NoRa said...

happy new year kak LG...i selalu enjoy baca ur blog..best sesangat..

Adnazthie said...

Happy new year to everybody

lemongrass said...

Layaleya,
Happy new year to you too and thanks sbb suka baca omelan I :-). InsyaAllah, 1 day mana tau kan boleh jumpa kat Perth or kat M'sia :-)

Nur,
Strawberries tu kecik2 aje besar kuku but so sweet :-).
Selamat tahun baru as well!

A~,
Happy new year to you too and hoping 2011 brings you more joy workwise and studywise :-).
Kat Perth fireworks on Australia Day nanti. 42C dah Melbourne? Tak larat kan!

Sue,
2011 for you will be interesting lah kan dgn kedatangan orang baru :-). Sure seronok tak terkata nanti!

Zarin,
Happy new year to u too. I memang bigmouth but only with hubby n kids aje, hikhikhik...

Kak Azie,
tu lah kan, dah lah I ni bukan jenis yg pandai berkata2. Kena ada gambar, baru kata2 I jadi bermakna sikit :-).

Asilah,
Happy new year utk u as well :-)

Yati,
Happy New Year!

Ilyannur,
Thanks for loving this blog :-).

Bondaqeem,
Happy new year to u and aqeem too. Hope 2011 brings you a lot of joy!

Mr H,
Thanks n amin...

Love,
Happy new year to u too :-)

Kak Ita,
Salam.
hehehe...agaknya dia teringat masa Dad dia kurus dulu2 tu :-).

Dinas,
that's so sweet :-). Kan best berblogging ni. 1 day I akan jejak kaki jguak ke Penang tu with the girls n hubby, boleh you bawak we all ronda2 noh!

Gina,
I beli kat asian grocery shop kat sini. It just so happened masa I pergi tu, dia ada jual a few plants kat luar kedai, I pun rembat lah 1 :-)

Nora,
My hubby kata, sekarang ni dia tak perlu nak tackle anyone, so tu yg boleh makan bertambah2 sambil menambahkan berat badan, hehehe
Are you going anywehere this long wknd?

Yat,
Thanks for the wish for the new year :-)

Anis,
InsyaAllah ada sbb 40C kan so malas lah nak keluar :-). Call I dulu ye before datang!

Nora,
Thanks lah ye sbb enjoy baca blog I ni :-). Happy new year too!

lemongrass said...

Adnazthie,
Happy new year n semoga yr cake bisnes makin terus berkembang :-)

Deliah's Deli said...

salam min...happy prosperous new year 2011 :)

Ayu Safieza said...

Kak LG...

:) You are cute with that lips...he3...Happy 2011 sis...May Allah swt bless u and the family.....with happiness and love...emmmuah...nah, tadi tu utk the little misses:)
Utk mommy nye...kene mintak ngan ehem3....:)) LOL.....caaabuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut!!!!!

Sizuka said...

Happy New Year K.Min!! It's almost 2 years since kita kenalkan? I'm glad that Rodd introduced us :D

Rima said...

Happy New Year to u too LG!! hv a wonderful one ok..

Cheers!

shiori_LA said...

happy new year LG...

Unaizah said...

Happy new year to you and family... Best tengok all the herbs you got in your 'ladang'. Nice calendar...ada extra tak hihihi...

Yan said...

Happy New Year..

Geram nya tgk pokok selasih u tu..

msinsiyur said...

luv to read ur blog sis..feeling mcm Oz tu dekat je...=))
happy new year!!

Flower said...

Mynn, not a long weekend sbb hb I kerja tmrw. Dia pergi site esok sbb semlm dia ponteng kerja. Today lak we all ada barbie ngan in-laws. My elders SIL dari Bunbury dtg to my younger SIL's hse. So adik beradik Allan berkumpul beramas mesra kat rumah dia. So hari ni we all angkut our webber, daging, sausages dll kerumah SIL utk makan2.

Napa?

Cikmin said...

happy new year LG and family...semoga tahun 2011 akan jadi lebih baik dari tahun sebelumnya... :)

Ayu said...

happy new yea to u n ur family,k.min...all the best ya! tak pi tgk bunga api ke mlm new year? ayu n anak2 tgk dr umah je.bukak je pintu umah n melangut la depan tu sambil tgk p'tunjukkan bunga selama 1/2jam.slalu tu dpt dgr bunyi je sbb jauh kan tp kali ni depan mata je.tak sangka lak this yr dpt peluang.kebetulan TBS (terminal bas selatan...ganti puduraya) dirasmikan oleh PM arini,tu yg depa buat p'tunjukkan kot.

lemongrass said...

Del,
How's your first day of the year so far? :-)

Ayu,
How I wish lips I in real life montok ala2 Angelina Jolie itu!!!!!Tapi kita kena berpijak di bumi nyata, muahahahaha :-D

Shidah,
tu lah kan, sayang kat Rodd, hahahaha. Dia pi introduce my blog to his friends tapi blog dia terbengkalai skrg :-)

Rima,
Thanks. Same goes to you n family :-)

Shiori,
Happy New year to u too :-)

Unaizah,
Calendar tu special weh, limited edition, mana ada extra, hahaha....

Yan,
I pun suka tengok pokok selasih tu tapi jarang pakai sbb jarang masak nasi :-)

msinsiyur,
OZ ni memang dekat since dah ada AirAsia ni kan, hehehe

Nora,
Wah best lah you berBBQ bersama kaum keluarga. Dah puas makan?
Tak lah, saje tanya aje :-)

CikMin,
thanks. InsyaAllah our 2011 akan jadi sgt2 best kan :-)

Ayu,
Kira nya orang tu buat fireworks memang khas utk tontonan you anak meranak lah kan sbb tak payah pergi jauh2 dah boleh nampak.
Faris tak takut dengar dentuman?

PUTUBAMBU said...

Happy New Year to you and the family too..!

Sorry lambat wish...
last week cuti panjang..
balik2 keje je dah byk keje menanti..
nak update blog pun light-2 je

lemongrass said...

Putubambu,
Happy New Year.
Bila bercuti panjang2 ni, bila masuk office balik, memang sure penuh kerja yg menunggu kan :-)

rams said...

Hello, it's been awhile tak singgah your blog and I don't know if you still remember me - Ram from Singapore - nak tanya if you have any australian friend intrested in job position of experience store manager with a furniture showroom in Subiaco district (Perth). Please let me know if anybody in mind. Sorry if this approach is not propriate. Thanks

lemongrass said...

Hi Rams,
You want an experienced store manager for a full time job ye? Most of my friends semua jenis yg can only do part time jobs because of the kids.
Have you tried advertising in the papers or on the net? You can advertise on Seek.com.au.
Good luck!