Thursday, 9 December 2010

End of year concert

We just got back from The Little Misses’ end of year concert at school.

Punyalah ramai manusia sampaikan we had to stand on this low wall to be able to see the performances. Dah lah I ni kemetot, bila berdiri belakang all these Mat Salehs yang majority nya tinggi2 dari I, memang dah sahih tak kan nampak apa2 lah kan.

So we chose to stand leaning against this wall-bench thing and bila performance mula, we all pun terus lah panjat the bench, hikhikhik.

Barulah celik luas mata memandang! Smile

But I couldnt take good photos, banyak yang blurry because it is not easy to take photos guna DSLR with lenses cikai at night with no external flash and being far away from the stage and with the kids dancing like mad, hehehehe. Nampak gayanya kena kumpul duit beli telefoto nya lens lah kan, baru lah best jadi mamarazzi! Winking smile.

IMG_6518

Hmmm….do you think she was out of sync dengan the other dancers? hehehe

IMG_6511

IMG_6520

Pastu, Miss 7 was just at that annoying spot where you can see here clearly if you are in front of the stage. But for us (Mak Pak dia) yang duduk on the side of the stage, cuma nampak the blooming pole aje most of the time! Tension, hahahaha….

IMG_6500

Miss 11 with some of her classmates before the concert.

IMG_6527

Macam cari ‘Where’s Wally?” aje kan, hehehe….

IMG_6529

IMG_6530

They were supposed to be astronauts doing the astronaut dance (but definitely not the moonwalk!, hehehe).

And at the end of the concert, they had a raffle. The Other Half bought 3 tickets for $5. Ada 5 raffle hampers to be won.

Guess how many hampers did The Other Half win?

0? or 1? or 2? or 3?

IMG_6533

He won 2 hampers from 3 tickets! Muahahahaha.

He won the first prize and the fifth prize, hikhikhik….

Dia memang selalu menang hampers raffles ni unlike me yang memang tak pernah menang!

The first prize was actually bottles of wine and holiday accomodation for 2 at somewhere in WA that we’ve never heard of. Rugi aje lah kalau we all dapat tu kan so he asked for a swap with the Kambrook steamer because he knows I love kitchen gadgets, hehehe.

(are they trying to tell us subtly to lose weight, you think?)

And the fifth prize was a hamper of coffee stuff and mugs.

So, everyone came home happy, hikhikhik…..

Psst…. I teruja sungguh tengok my ‘bean counter’ tu. Kejap lagi nak tambah 1 lagi tangan jadi million, seronok nya, weeeeeeeee!!!!!!!!!

20 comments:

cek chun said...

congrate LG. blog yg best memang cepat beans nya bertambah :D

Sizuka said...

Cutenya Zahra nari. teringat iffah masa kecik2 dulu. Alya looks so grown up now. kejap je dah besar. :)

One million kena la buat lucky draw kan k.min? :D

Sally said...

wah bestnya tgk konsert diaorang ni..nampak grand sangat..hehhe bertuah betul tgn TOH tu ya..menang 2 dr 3 mmg ok sgt la tu!..

Dinas Aldi said...

oohhh sungguh lecehla tiang tu! tp nak buat camana dah penuh sangat..

dah nak masuk million, seronok!

ejaescobart said...

memang bertuah... bleh menang 2 dari 3 hadiah... caya lahh..

sian tak dapat nak tengok the Misses dari dekat..

lemongrass said...

Chek Cun,
My hubby yg tak sabar nak tengok tangan tu bertambah :-)

Shidah,
Mcm mana I nak buat lucky draw, Corelle 1 dunia you dah rembat semua, hahahah :-P

Sally,
tu lah nya, kalau I yg beli raffle ticket tu, memang tak kan menang 1 pun lah. Tatak ong! :-)

Dinas,
Memang I geram sgt2 kat tiang tu tadi. Hubby I siap cakap," our kid is a pole dancer!" sbb nampak pole aje instead of nampak anak, hahaha

Eja,
Next time I nak suruh dia aje beli raffle instead of me, sbb gerenti dpt hadiah, hehehe :-)

Jamie said...

bertuah betul TOH,i pun sekapal dgn u jarang nak dapat kalau ada lucky draw. Ruginya tak dapat duduk depan tgk kids buat show...

Sizuka said...

hahahahahha.. k.min ni, nak kena spank ni. nak mintak I sponsorkan corelle ke? boleh.. tapi kena tunggu amazon.com buat sale sampai 80% off.. hehehe. eh! tapikan, kalau nak suruh sponsor wall stickers tu, boleh :D

K.Nor said...

congrat min! salam dua benua mmg tip top :)

Madam Sooyaree said...

best nye tgk konsert :) lain kali kena bawak foldable chair kan, senang nak parking kat tengah :D

btw, OH is so lucky ok! ke pakai kabel ni, hihihi

My Life My World said...

Wah! I pun turut teruja bila 'bean counter' tu nak tukar ker 1 million :)

Miss 11 tu ingatkan dia orang tengah ber Taekwando kat stage, rupa rupanyer jadi astronout ... hehehe

Rusniza Mohd Nor said...

akak taun nia akak wat aper lak bagi cikgu dorang sblm cuti..hihi..saya ingat nak tiru idea akak taun lepas..qistina ke kindy gym,ingat nak bagi insttructor dia n nak bungkus pape untuk bebudak laen,tp las week nanti wat krismas party join sama dgn bdk lain..ramaila plakkan..hehe

blu4sky said...

taniah..taniah..berbaloi-baloi beli 3 tiket dpt menang dua hadiah..
i never have luck with lucky draw..heheheh..

Ayu said...

huhu...bestnya klu dpt tgk dorg perform.hm..klu budak2 silap step,biasanya kita leh terima sbb dorg budak2 lg kan.tp klu org tua yg silap step,huhu...buruksnya!!! hehehe...

pape pun congrats la sbb dpt hadiah tu.sronok kan? ayu pun mcm akak gak...not lucky enuff.tp hb ayu ada masa ada ong gak.aritu dia dpt toaster oven masa family day ke annual dinner tmpt keje dia.b4 that dia prnh dpt dvd player etc.

yenyenstory said...

salam,

congrats, memang Other Half bertuah sungguh..lain kali beli byk skt...:)


tahniah jg utk nak capai 1 million...mmg gempak la SDB ni...;)

Flower said...

Hb you mmg bertuah. Sbb tu dia dpt you. Hehehehe

Baju Zahra tu you buat ke?

lemongrass said...

Jamie,
kat depan stage tu budak2 duduk. Parents duduk belakang sikit tapi semua kerusi dah fully booked awal2, hehehe.

Shidah,
hahaha...I ni kan asik terbayang kat mana lah you nak simpan all the corelles yg you beli tu.
Psst...kat rumah Mak I kat kampung still banyak sotrage area, hahaha

Kak Nor,
hikhikhik...Tapi tak se tip top secubit garam :-).

Sooyaree,
TOH I tu sejak kahwin dgn I asik lucky manjang (muahahaha, nak terbluwek I).
Kalau bawak foldable chairs pun memang tak dpt tengok gak sbb port yg best dah kena booked awal2,hehehe.

Kak Acik,
tu lah I said dgn anak I tu yg costume diaorang mcm nak pergi taekwando aje, hehehe

Rus,
Tahun ni I buat food hamper aje. Semalam dah buat 3 jenis cookies. Wknd ni nak buat lagi, hehehe.

Blu4sky,
I pun tak pernah menang lucky draw ni. Hubby I slalu menang :-)

Ayu,
Cukuplah kan klu hubby kita yg lucky bila lucky draw ni sbb slalunya kita dpt tempias dia sama, hehehe. Masa single dulu, memang takde chance nak merasa tempias orang :-).

Yenyen,
Salam. nasib baik tak beli tickets 5, agaknya semua hadiah dia menang nanti, hehehe ;-).

Nora,
Memang betul tu, hahaha.
Baju tu we all bayar duit for them to buy. Baju Big W nya brang :-).

Cikmin said...

congrates LG..semoga terus sukse..SDB ni memang mantap... :)

~Am said...

wah...sudah 1 millionth customer...
and your other half is so lucky la dalam benda2 lucky draw ni...kalau dok m'sia mesti meriah je...setiap kali gi dinner event mesti menang barang...hehe

lemongrass said...

CikMin,
Alhamdulillah, ramai gak yg sudi baca my blog ni kan :-).

~Am,
My Other Half tu pernah menang tv besar giler masa dinner company dia kat M'sia dulu. Seronok gilers I, hehehe.