Friday, 24 December 2010

Esok dah boleh bukak presents :-)

We were planning to have a picnic by the Swan River on Christmas Day. Last year, we were in M’sia and the year before we went for Christmas breakfast. The previous years we went picnicking which was fun.

Tapi, the BOM said that it’s going to be 38°C tomorrow! Takdelah we all nak teruskan plan berpicnic itu in that kind of weather. I can imagine the headache that will develop, the flies that will be in abundance and the perit sakit kulit kena ‘gigit’ matahari.

Lagi seronok duk kat rumah under the aircond, let me tell you. But we might have a picnic kat lawn belakang rumah when the temperature has dropped a bit Smile. Nasib baik ada lawn kan, hikhikhik….

The Little Misses dah so excited tak sabar tunggu esok sebab a big parcel from Nana n Pop containing presents arrived a few days ago. Tapi…present untuk I takde..sob sob..sob. Obviously I haven’t been good this year tu yang tak dapat presents, muahahahaha.

Macam manalah nak dapat presents from them, kita orang pun tak bagi presents kat diaorang Smile.

If we were still in Adelaide, memang selalunya Christmas Day would be spend kat rumah Nana n Pop dari pagi sampai malam lah.Dah we all aje anak beranak diaorang kan so kenalah spend the whole day there.

(but The Other Half n I lagi suka raya Christmas kat Perth dgn kitaorang ber 4 aje, hehehe).

Malam tadi I made pizza for dinner, it was too hot to eat anything else Winking smile.

IMG_6819

IMG_6821

I buat extra large size kot sebab 1/4 piece pun dah sebesar dinner plate. I makan 1/4 piece ‘sahaja’, hehehe.

Pastu I buat plum crumble for dessert, makan dengan vanilla ice cream. I got the recipe from here.

IMG_6831

The plum was a bit tart tu yang kena makan dengan ice cream.

17 comments:

ibh said...

Pizza dan plum crumble tu buat air liur meleleh ja kak..hehehheh :)

Horlic said...

Merry Christmas and Happy New Year to you!!

lydiarahayumahmod said...

adoi...sedapnya aiskrim..dah ler tengah kempunan makan aiskrm..huhuhu

Madam Sooyaree said...

Ho ho ho! LG dah cuci serombong rumah tak, Santa Claus nak datang tu :P

Jamiel said...

merry christmas n happy new year..
tak takut kena salji masa picnic ke?

Flower said...

Tahun ni kitaorg dpt jemputan utk christmas. Selalunya kalau org nak jemput pun hari boxing day je. Tp tahun ni special. Kawan hb jemput kitaorg join family dia utk ber chrissie sesama. So apa lagi, jenuh jugak lah I mencari summer dress for this occasoin. Tu yg syok tu.

an15 said...

owh 38C! baik duk diam2 prepare nak berboxing later je la.

Dinas Aldi said...

sayang sungguh Nana & Pop kat cucu, eh? :D

I Christmas day nanti dapat jemputan dari student, lunch kat rumah dia. siap bagitau awal "semua halal, teacher", heheheh. yolah, kalau tak halal, nan hado la den nak poie makan, nak oi

ME said...

d dessert looks hurmm .. best jer

lemongrass said...

Sue,
Pizza tu memang sedap, crumble tu pulak sbb ada ice cream yg jadikan dia sedap,hehehe

Horlic,
thanks for dropping by. Have a safe and joyous Christmas n New Year to you too.

Lydia,
I paling suka vanilla ice cream, boleh makan dgn apa aje, gerenti sedap, hehehe

Sooyaree,
Serombong rumah we all kecik aje, tak muat klu badan Santa tu sebesar badan my hubby, hahaha

Jamiel,
I kat Perth, tgh Summer sekarang. Kalau ada salji kat Perth masa Summer ni, memang betul2 dah ice age, hehehe

Nora,
hikhikhik...Shopping for Summer dress tu yg paling best ye :-). Enjoy your Christmas celebration esok. Have a cool one!

Anis,
Esok kumpul energy nak buat shopping marathon on Boxing Day! :-D

Dinas,
Sayang cucu you, cuma kat I aje yg kureng sikit, hahahaha.....
Wah, best lah you dpt makan2 esok. Student you tu nak sgt you dtg, tu yg beria bagitau semua halal, hehehe

ME,
I prefer apple crumble dari plum crumble ni :-)

akeem said...

oit akak..alya tak check email dia dah ke?

lemongrass said...

Akeem,
dia ada check. Gambar Darweesy n Akeem tu ye? Dia tengok n tunjuk kat Angah. Dia belum balas eh?

noir said...

what can i say? my kind of food again. psst...depa tu cayang kat u cuma segan nak luahkan...lolz

merry christmas and keep the enticing food pics coming...salam to hubby

Jamie said...

i like pizza yg nipis camni, takdelah rasa tepung sgt.. dessert tu pun menggoda jugak..terutama tang aiskrim tu

♥LOVE2COOK♥ said...

Pizza and dessert satu set!!! :D

Merry Christmas...happy picnic! :D

lemongrass said...

Noir,
Hahaha...I wish diaorang segan nak luahkan :-).

Jamie,
I pun suka pizza nipis ni but hubby I suka yg tebal. Tu yg kdg2 kena buat 3 mcm, hehehe

Love,
1 set? cukup ke? ;-)

Rusniza Mohd Nor said...

akak smlm weols tawaf satu perth..mula2 ke bunburry..pstu balik pegi plak rockingham ade org jemput besday party..pastu ke ellenbrook plak abg ipar ajak gi umah member dorang nih..hehe..memng garing smlm..!!