Monday, 20 December 2010

Her version of the song

Have you heard of the 12-day of Christmas song?

The one that goes…

On the 1st day of Christmas my true love sent to me…

Well, kat OZ ni pun ada their own version of the song but so many versions gak. Selalunya bila nak dekat2 Christmas, the kids at school will learn the Aussie version of this song (but not all students lah kan).

Miss 7 did learn it at school hari tu and hari ni, she’s been singing it the whole day (sampai I pun naik hafal lagu tu sebab dok dengar dia nyanyi aje! hikhikhik).

Anyway,

This is the version that her teacher taught her using all the Australian animals…

On the 1st day of Christmas my true love sent to me, a kookaburra up a gum tree.

On the 2nd day of Christmas my true love sent to me,
2 pink galahs and a kookaburra up a gum tree.

On the 3rd day of Christmas my true love sent to me,
3 fairy penguins, 2 pink galahs, and a kookaburra up a gum tree.

On the 4th day of Christmas my true love sent to me
4 koalas cuddling, 3 fairy penguins, 2 pink galahs and a kookaburra up a gum tree.

On the 5th day of Christmas my true love sent to me
5 kangaroos, 4 koalas cuddling, 3 fairy penguins, 2 pink galahs, and a kooaburra up a gum tree.

On the 6th day of Christmas my true love sent to me
6 sharks a-swimming, 5 kangaroos, 4 koalas cuddling, 3 fairy penguins, 2 pink galahs, and a kookaburra up a gum tree.

On the 7th day of Christmas my true love sent to me
7 possums playing, 6 sharks a-swimming, 5 kangaroos, 4 koalas cuddling, 3 fairy penguins, 2 pink galahs, and a kookaburra up a gum tree.

On the 8th day of Christmas my true love sent to me
8 flies feasting, 7 possums playing, 6 sharks a-swimming, 5 kangaroos, 4 koalas cuddling, 3 fairy penguins, 2 pink galahs, and a kookaburra up a gum tree.

On the 9th day of Christmas my true love sent to me
9 crocs a-weeping, 8 flies feasting, 7 possums playing, 6 sharks a-swimming, 5 kangaroos, 4 koalas cuddling, 3 fairy penguins, 2 pink galahs, and a kookaburra up a gum tree.

On the 10th day of Christmas my true love sent to me
10 wombats sleeping, 9 crocs a-weeping, 8 flies feasting, 7 possums playing, 6 sharks a-swimming, 5 kangaroos, 4 koalas cuddling, 3 fairy penguins, 2 pink galahs, and a kookaburra up a gum tree.

On the 11th day of Christmas my true love sent to me
11 emus kicking, 10 wombats sleeping, 9 crocs a-weeping, 8 flies feasting, 7 possums playing, 6 sharks a-swimming, 5 kangaroos, 4 koalas cuddling, 3 fairy penguins, 2 pink galahs, and a kookaburra up a gum tree.

On the 12th day of Christmas my true love sent to me
12 devils fighting, 11 emus kicking, 10 wombats sleeping, 9 crocs a-weeping, 8 flies feasting, 7 possums playing, 6 sharks a-swimming, 5 kangaroos, 4 koalas cuddling, 3 fairy penguins, 2 pink galahs, and a kookaburra up a gum tree.

Nanti, kalau I senang, I’ll take a video of her singing this song ye!

And since I dah bubuh lyrics sekali kat sini, boleh lah you all ikut dia nyanyi sama, muahahahaha……

Since dah penat menyanyi Winking smile, I pun masak dinner sempoi aje malam ni.

I made beef rissoles with sauteed creamy potatoes makan dengan creamy pesto gravy and steamed veges.

IMG_6756

IMG_6759

12 comments:

Yazrina said...

beef risoles tu camne??

lemongrass said...

Yaz,
Beef rissoles tu I buat guna recipe meatballs tapi I buat besar2 and then I baked in the oven :-).

My Life My World said...

Nak jugak nyanyi tapi tak tahu ritma dia. Mahu jadi seperi membaca pantun gitu :)

JaJa'Z said...

aiyoooo..pjg nya laguuuu..puas nak nyanyi..

ibh said...

Mcm mana bunyiknya tu..hehehehe..
Tunggu akak up video ya..video penyanyi cilik..heee

PatinPasta said...

LG,
Alahai.. tgk lirik pon dok terbayang kiut nye camno. Nanti buleh la tgk video lak :D

Oyis said...

eh uniknya. x pernah tahu lirik yg mcm ni. masa 5 kangaroos tu, dia tarik pjg jgk ke, mcm '5 goldddd ringgggs...'? ni yg kena tunggu video ni hihih

TopsyTurvyMum said...

Yeahh..i still ingat this version!
Masa diorg kat kinder..
Betul! masa tu sampai terngiang2 jer..kdg sambil i mandi pun boleh nyanyi lagu ni haha

Ayu said...

kak....jgn lupa rakam video zahra nyanyi.ayu nak nyanyi sama.hehehe...

btw ainnur n faris tak suka baby carrot.xtau nape.prnh belikan tp faris mkn tak brp sgt.dia lbh suka carrot biasa tu.isk...

shiori_LA said...

wahahaha tak sabarnya nak tengok zahra nyanyi that song...i just terbayang ritma dia macam ritma lagu bila kita gembira tepuk tangan tuh...eh u tau tak lagu tu..huhuhu

lemongrass said...

Kak Acik,
I pun kalau nyanyi lagu tu mesti kena tegur dgn si Zahra kata I silap rhythm, hehehe

Jaja,
Sampai mengah lah kiranya, hikhikhik

Sue,
Kalau ada orang main gitar kat tepi, lagi lah best, hahaha

Patin,
Kat Spain ada their own version tak of this song?

Oyis,
Kat OZ ni kan sbb Christmas in Summer so tu yg lagu2 Christmas pun ada version OZ :-).
Memang dia tarik panjang at 5 kangaroos.... hehehe

TTM,
muahahaha...now my hubby pun dah terikut2 nyanyi gak lagu ni. Tension dia! hahahha

Ayu,
baby carrot kat sini sweter selalunya dr carrot biasa tu, Heran jugak ye Faris tak suka.

Shiori,
Lain dr lagu 'if you're happy n u know it, clap yr hands' hehehe

PatinPasta said...

LG,
Dah tanya.. sini tak de la pulak :D. Tak dapat la join Miss 7 nyanyi..