Wednesday, 8 December 2010

Arts in its many forms :-)

When dinner’s done and finished and still a long time before bed…When the playful mood is abundant and poking its head…

Look at what we did…

IMG_6481

Miss 11 and her artistic creation titled “Cruelty to animal…. stop it!” Hikhikhikhikhik….

IMG_6476

Miss 7 and her artistic creation titled “The trapped soul”. Lagi lah hikhikhikhik…..

And ini pulak my artistic creation titled “Chicken Briyani with chicken kurma and stir fried veges”. Lagi gempak kan! hahaha.

IMG_6466

And ini pulak, “chicken briyani half eaten”. Open-mouthed smile

IMG_6474

And ini pulak, mine as well, titled “chocolate cake with choc hazelnut ganache”.

IMG_6464

Agaknya lah kan, artwork sapelah yang bakal menang eh? Wehehehehe……

15 comments:

Hanizatul said...

Salam Lg..lama tak komen anything dalam blog U....Chicken briani...hmm..masak sendiri selalu tak jadi..nasib kat Sg Petani ada banyak kedai briani..tahun ni tak balik Malaysia?

Dinas Aldi said...

amboi, intro entri ni pun macam poem, memang sangat artsy malam ni yeh!

ini pulak my work of art:

suwtkdxgyoaoghgyhastghgnagyotha!

maksudnya:
tak boleh tahan tengok makanan tu, tolong bagi sikit!

ejaescobart said...

ya allah.. punya laa best artwork yang last tu.. iskk.. bleh dapat award khas ni.. meleleh air liur laa tengok...:)

azieazah said...

Pemenangnya ialah..... hmmm kasi Kek Coklat tu dulu.

an15 said...

mesti la mummy yg menang!

p.s Kak Min, Good Sammy ada sale (50% less) this Fri, Sat n Sunday!

PatinPasta said...

LG,
Yang mana menang? Yang mengenyangkan perut! :D

♥LOVE2COOK♥ said...

My vote is for that delicious platter! Hehehe...perut kenyang hati pun senang! :D

Madam Sooyaree said...

i vote untuk beriyani! oriental art, jual kat sini mesti mahal! :D

TopsyTurvyMum said...

kalau i, i pilih yg last sekali tuu..tempting gilerr...
yg the trapped soul tu kelakar!

byk i miss ur entry..i nak komen sini jer hehe..
pasla redback spider tu..ngeriii haa..nasib nampak...summer ni mmg byk dia keluar tapi pelik sket kat rumah i banyaakkkkkk sipuuuttt!! haha tak pernah lak jumpa diorg ni byk2 camtuu..

lagi satu..geram u jumpa waffle maker $10 tu..i jumpa pie maker jer $12 kat big W ..waffle maker tak jumpa:(..bagi i resepi waffle tu..nanti nak try bila dah beli hehe

Syue Mustafa said...

Salam. Sedapnya menu. Nanti akak bagi ler resepi.

Ayu said...

salam...

hehehe...nak gelak dulu.pekabo kak? ayu 3-4 hari senyap je sbb baru blk dr bçuti.ala...pi pd je.bwk2 anak2 mandi laut.kebetulan tnb ada kondo utk staff sewa.so...

hm..sape yg bg nama pd artwork dorg tu? klu ayu la...no idea bab nak bg nama2 ni.hehehe...

pape pun ayu vote for choc cake with hazelnut ganache.hehehee...

NenekPenne said...

ececeh..buat2 tanya siapa yang menang... mestilah u yang menang... :P

littlehumblelynn said...

my eyes captured the cakes..so yummy :)
meleleh air liuq :(

PUTUBAMBU said...

okay..kita pilih artwork yg cekelat cake tu lah..

(pasal kita sgt suka cekelat..!hehhe)

lemongrass said...

Hanizatul,
Salam. I pun mmng tak pernah dpt buat briyani yg sebijik mcm kat kedai tu. Tapi utk tekak I, ok lah, hehehe...

Dinas,
I'm a poet and I didn't even know it!
Hey, it rhymes! Muahahaha :-P

Eja,
hikhikhik...artwork I boleh di makan n mengenyangkan. Artwork budak2 tu, menyepahkan aje kan :-)

Kak Azie,
Ada banyak lagi kek coklat tu, nak ke? ;-)

Anis,
Dah pergi melawat Good Sammy? hehehe

Patin,
jawapan yg betul! :-)

Love,
Betul tu, if my tummy is not rumbling, I go to bed happy :-)

Sooyaree,
PanAsian Art lagi mahal tak dr oriental art? hahaha ;-)

TTM,
Apasal klu ada coklat, mesti orang pilih nombor 1?hehehe
I ngeri jugak dgn redback ni, mmng tgh musim dia skrg. Nak berkebun pun seram nak masuk shed, hehehe
Best you haritu dpt waffle maker $10, rasa nak rembat bnyk2 aje,hehehe.
nanti I letak recipe waffle tu ye.

Syue,
Recipe mana yg you berkenan? :-)\

Ayu,
Ainnur n Faris dah tanned ke skrg sbb berjemur kat laut hari2? Tengok gambar diaorang nmpk happy sgt2 main air :-)

Net,
kalau I tak menang, I mogok tak masak seminggu, hahaha

Lynn,
I pun klu tengok coklat kek kat blog orang lain, rasa nak makan tang2 tu jugak :-)

Putu,
hahahaha...