Thursday, 16 December 2010

Entry banyak gambar

Dah habis kisah misteri nusantara, kita sambung pasal gift hampers n graduation day pulak.

Nak jadi cerita, I masuk tidur cepat sbb konon2 nak dapat idea mimpi macam mana nak wrap hamper tu kan supaya kasi lagi cantik and kebaboom.

Tension gua! Bukannya mimpi wrap hamper yang I dapat, ada ke I pi mimpi bukak gerai jual kuih!

Huh? apa kaitan hamper dengan gerai?

Come on brains! Listen properly next time so no misscommunication ok! Hahahahaha….

So, since tak dapat mimpi, pagi tu I pun wrapped the hamper pejam mata aje lah…

Jadi lah macam ni..

IMG_6609

IMG_6614

Takpelah kan, tak cantik asal isi dalam tu berat, hehehehe.

Semalam kiranya memang kelam kabut sikit lah sebab bangun pagi kena organise n wrap hamper, goreng karipap utk Miss 7 nya class party pastu bersiap2 pergi sekolah sbb Miss 11 ada graduation day untuk Year 7. Pastu malam tadi, Miss 7 ada end of the year dinner dance for her year.

Layan lah some photos I took at the graduation day ye.

IMG_6616

We all selalu kena tegur dgn Miss 7 sebab pronounce the school’s name incorrectly, hehehe.

It’s pronounced Bar-wren-dah(as in sudah lah) NOT Boo-wren-dah. I think it’s the name of ‘a native koala’ in Aboriginal language.

Anyway…

At the start of the ceremony, all the Year 7 students were asked to walk down the ‘hall’ to take their seats on stage. So, all the parents, students and guests boleh nampak lah all the graduating students.

IMG_6620

But Miss 11 malu2 masa jalan.

Sampaikan The Other Half tanya, “where is she? Has she gone past us yet?

Lerr…nampak sangat anak dia tu kecik giler sampaikan bapak sendiri pun tak nampak, muahahahahaha….

IMG_6622

Miss 11 was situated at the back because ikut alphabetical order.

The ceremony was really moving jugak lah sebab when they called each student’s name to come and get their graduating cert, on the screen, they put up photos of the students when they were small and then another photo of them when they are in Year 7.

IMG_6627

Miss 11 and the principal.

At the end of the ceremony, all the Year 7 sang a song they chose as their graduating song. Tak silap I, lagu dia ‘the time of my life’ by David Cook.

IMG_6641

IMG_6638

Music was provided by some of the Year 7 students on their instruments.

IMG_6643

Happy as sebab dah ‘graduate’ from primary school, hehehe.

We were at school sampai recess time sebab ada morning tea for the graduating students and the parents. Pastu terjumpa Miss 7 tengah recess, ambiklah gambar dia jugak with her best friend.

IMG_6658

Next to Jill, Miss 7 memang nampak besar giler, hahaha….

IMG_6666

After the bell has gone off, they had to sit down in line while waiting to go back into their classrooms.

And gambar Miss 11 preparing for the dinner dance.

IMG_6668i

It’s not often you see her in a dress Smile. But I tak mekap dia sebab memang dia tak nak kena mekap, hehehe.

IMG_6671

That’s my choker tapi sekarang dah jadi hak milik dia (ye lah, Mak dia skrg ni tak pergi function2 dah).

33 comments:

imanamani said...

Kak min..

bila they all tunjuk kan gambar masa miss 11 kecik tu.. and then tengok dia naik stage..cepat masa berlalu ek ..

lydiarahayumahmod said...

salam,
miss 11 sweet sangat pakai dress..hehehe

Deliah's Deli said...

salam min...kabare..:)..letak ribbon jer pun dah comey sbb bakul tu dah cun :)) smkin cantik ank2 dara u min...ikut mak dia kan..*serious ni :)

ibh said...

Kak...beso dah dia ya..Ooo..kak min dah ada anak dara..heeeee

n.a.n.i.e said...

kak min,

miss 11 looks so lovely in dress :)

hamper wrapper tak bape cantik takpe.. yg penting isinye.. penuh keiklasan tuh.. hehe~

My Life My World said...

Wah! cantik nyer Miss 11. Tak yah mekap mekap pun dah cantik. I rasa Miss 11 ni ikut Gen U la Min ... comel jer. Miss 7 tu ikut abah dia ... beso ... hikhikhik

nur.. said...

so cute la miss 11...
miss 7 muka sebijik mcm my niece...

Flower said...

My anak2 dah start cuti sekolah hari selasa lepas. Ada awards ceremony n makan2. Tp makan2 tu kita kena bayar sendiri, $15 sekepala. Ada pulak kan. Sekali sekala bagi ler makan free ke apa. Dah lah namanya private school. Tp kalau jemput twin school n parent2 dari sekolah tu semua dpt makan free.

Baju tu you jahit ke, you beli pattern kat mana? I ni tgh giller nak buat dress utk my tomboy sorang ni. I buat shirred dress, tshirt dress (tshirt beli kat Bigw dan I jahitkan skirt kat bawah) dan hari ni nak try buat pillow cases dress utk Chrissie..

Along Zakaria said...

LG..dah besar anak dara u... mesti teary eye moment tengok dia grad kan???

Sorry la x tinggalkan comment dah lama..had been a silent reader for sometime. But apa2 pun..jgn dok shut down this blog.. Reading yr blog has been part of my must-do on daily basis...

Tak nak kena skodeng..tulis jawi je lah..hahah

Flower said...

Oh lupa lak nak tanya, Zahra tu pipi dia kenapa? Kena eczema ke? Hana pun gitu jugak. Dr. suruh dia letak cream cetaphil. Skrg dah ok sikit.

Nanak said...

cantiknya anak dara itu..=)

JaSSNaNi said...

amboiii.. dah besar panjang nampak anak dara sulong tu.. kan kan.. so sweet.. i like pink..

zawani said...

wah...cantik ank dare akak..hihihi..

zarin said...

sudah muda remaja anak dara u nih...cantiknya dia...suka tengok

Dinas Aldi said...

rasa syahdu plak tengok Miss 11 pakai dress tu. nampak dah besar gitu bila compare dengan slideshow kat tepi tu haa..

oh ya, bila tengok muka dia, teringat pelakon Susan Lancaster yg pernah famous kat Malaysia dulu, ada iras2lah

PUTUBAMBU said...

comel turn jelita le anak dara you.. alyah tu..

kejap je dah besor.. pehni ada boipren pulak..kan?

*cantik hamper you wrap tu.. oklah tu.. janji matlamat tercapai..

akiratoriza said...

Salam..
1stly nk ckp 'tetiba jadi pelik coz awal akak update belog rini...mybe coz misteri nusantara nyer kes dh setel kan....hihihi...

comel miss 11 dgn dress 2 n mmg nmpak dh teenagers sgt... tanpa make-up pun mmg dh terserlah keayuan dia..

lemongrass said...

Imanamani,
Memang rasa mcm baru semalam aje dia masuk kindy, hehehe

Lydia,
dia jarang pakai dress so bila pakai dress, macam anak dara terus, hehehe

Deliah,
You pergi mana lama menghilang? Nasib baik lah anak2 I dpt all the good genes fr both sides eh, hehehe ;-P

Sue,
tu lah nya, lepas ni pening lah Dad dia nak kena filter all the boyfrens ;-)

Nanie,
thanks. Bila dia pakai dress, barulah nampak mcm young lady kan :-).
I kena pergi kursus wrap hamper lah lepas ni, hikhikhik...

Kak Acik,
Miss 7 tu kuat makan mcm Dad dia, tu yg besar, hehehe. Miss 11 ni so picky, tu yg kurus aje :-)

Nur,
Your Niece mixed or Melayu pure? :-). Anak2 I ni muka asian sgt2 kan sbb Mak dia muka Jawa abis, hehehe

Nora,
awat you all pulak yg kena bayar ye? Makan apa aje sampai $15? Sure sedap kan, hehehe.
I pun Summer ni nak menjahit jugak lah cos I need to make summer pants for Alya. Your shirt dress tu mmng very good idea sbb banyak t-shirt Zahra yg cant cover her tummy anymore :-).
Baju Alya tu I beli aje, tak larat nak menjahit, hehehe
Pipi Zahra ada reaction fr mosquito bite, tu yg merah.

Along,
I tak teary eyed masa graduation tu but terkejut rasa sbb ada anak dha nak masuk high school, hehehe.
Bagus jugak idea tulis jawi tu kan :-)

Nanak,
She's chuffed people say she's cantik, hehehe

Nani,
Anak I tu tak suka pink tp bila dia cuba baju tu, dia suka pulaknya sbb dark pink, hehehe

Zawani,
Nasib baik boys masih lagi tak nampak cantik dia so lega hati we all, hehehe...

Zarin,
My hubby kata Alya ni still at that gawky stage, kdg2 aje terserlah keayuan dia esp bila pakai dress :-)

Dinas,
Hidung dia aje yg kemek mcm hidung I tak mcm hidung Susan Lancaster, hahaha...

Putu,
Jelita tu belum lagi kot, kena tunggu dia betul2 besar nanti ;-).
Nasib baik lah boys tak pandang dia lagi sbb dia ni mostly gawky at school, so tak lah susah hati we all nak kena filter boyfrens, hahaha...

lemongrass said...

Akira,
Salam.
I nak cepat2 another N3 so tak lah misteri nusantaranya N3 kat ataih, hehehe...
Anak I tu mcm I lah, mmng tak pandai bermekap, hahaha

Ayu said...

kak...cantiknya alya in that dress.suka sgt ayu tgk.so sweet!

hm...hamper akak tu not bad.okla tu...janji bagi kan.yg penting isi dlmnya tu.klu ayu yg dpt...happy sakan! hehehe...

Syue Mustafa said...

Salam.

Cantik & comel anak-anak dara Kak Min. Semoga bila dah dewasa nanti pun macam tu jugak.

Flower said...

My Hana pun perut dia menjadi naik mcm bapak dia. ;)

Makanan yg $15 tu tak sedap sgt. I imagine memula nasi briyani kambing ke, tp dia bagi indonesian style yellow rice, SEEKOR (1) udang yg amat lah kecil, ayam goreng kalasan yg lebih kalasan dari ayam, tauhu goreng ngan french beans, 1/2 telor atasnya ada some sort of sambal n sebotol kecik juice. Hb I mmg lah tak makan tahu tu.

Seriously, kalau bagi nasi briyani yg plain one meat n sedikit salad pun ok. Plain n simple n berperisa. Tak yah lauk bebyk.

NoRa said...

miss 11 sangat cantik la...dress tu cantik gak..

lemongrass said...

Ayu,
kalau kita yg pakai dress mcm tu, adalah yg gelak guling2 kan, hahaha.
I kena belajar dr Ayu lah camni cara nak wrap hamper sbb next year, kena buat hamper lagi :-).

Syue,
Thanks. InsyaAllah...

Nora,
sure diaorang order kat one of the parents ye? Nasi briyani dgn lauk 1 memang dah sedap sgt2 kan. But kenapa diaorang tak buat potluck? all parents bawak food, lagi bnyk food dpt u all rasa I think kan.

NoRa,
thank you. I tak buat dress tu, beli aje, hehehe.

Zaitun said...

Bila pakai dress baru nampak miss 11 dah jadi gadis.

Flower said...

Diaorg beli kat Batavia Cafe. Don't know lah samada ada sedara mara yg ada anak kat sekolah tu.

Mcm u ckp, kalau buat potluck pun mmg bagus. Parents kat sekolah tu mmg terer2 masak dan most of them mmg berbesar hati kalau dpt bawak sepinggan dua. Mmg not a problem. I pun boleh buat sepinggan dua ke apa. I prefer homecook food. Lagi sedap dari yg kat kedai yg mmg dah tentu di ubah ikut citarasa matsalleh.

PatinPasta said...

LG,
Alahai.. so sweet ye that young lady :). Saya dok baca and ikut kisah LG sekeluarga since few years back pon buleh tumpang rasa, cepat jek masa ye. :)

yellowie roses said...

miss 11..she's so beautifullll in pinky dress!!!
miss 7 soooooooo00000 cute..mcm nk cobit2 pipi die..vole ke sis??
;p

yenstory said...

miss 11...sweet girl....
like chinese girl pula I nengok :)

hamper tu...not bad...bertuah ckgu little misses...:)

PUTUBAMBU said...

LG...masuk blog kita ambik award ye.

lemongrass said...

Kak Zai,
tapi nak suruh dia pakai dress tu memang susah lah, hehehe

Nora,
I tak pernah pergi Batavia Cafe tu lagi walaupun dah lama duk sini, hehehe.
I meman suka potluck sbb mcm2 food boleh rasa kan :-)

Patin,
hehehe...I dah bukak blog nearly 3 years tu yg mmng dr umur before 9 to nearly 12, memang jauh beza kan :-).

Yellowieroses,
Miss 11 tu bila pakai dress baru nmpk like a sweet girl :-).
Miss 7 tu pulak pipi dia memang mcm bagai di pam2 :-)

Yen,
Miss 11 memang bila makin besar, memang nampak makin chinese look. Maybe Jawa+ Mat Saleh= chinese look kot :-)

Putu,
thanks ye :-)

My MAA said...

Beautiful Alya...cute little Zahra...yes....alya bayak Chinese look, zahra byk rupa Arab....both are pretty coz their mummy pun cute!

lemongrass said...

Maz,
Alya mmng orang slalu ingat Mak dia chinese, hehehe. Zahra pulak orang ingat Dad dia Arab, hikhikhik