Saturday, 25 December 2010

Christmas Part 1

Thank goodness they didn’t wake us up at 6 o’clock to open the presents! I guess after being warned by us last nite not to wake up early, they knew better, hehehe.

Pastu I told them to have a shower n breakfast first, baru boleh open the presents (memang Mum diaorang ni saje je mengajar diaorang erti kesabaran, hehehe).

IMG_6844

Oops, kenalah ambik gambar dulu kan sebelum opening the presents Smile. (sabar….sabar….. hehehe)

IMG_6846

IMG_6853

Opening them one by one… Miss 11 showing off what Nana n Pop gave her (one of the presents that they gave Winking smile).

Thanks Nana n Pop for such wonderful presents!

They are very happy with what they got this Christmas and have been playing and reading them the whole day. Senyap rumah sekejap…

What did I get for myself? (Not for Christmas mind you but sebab tengah sale giler2 sekarang ni Smile)

Wii JustDance and Ipanema Giselle flip flop. Konon2 tengah Summer kan so kenalah bergaya dengan flip flop. The Other Half tanya, kalau pakai flip flop biasa takde nama tak boleh ke bergaya. I kata bila lagi nak pakai flip flop ada nama sikit kalau tak masa tengah sale ni, hehehehe.

And dah puas we all berpeluh2 menari with that Wii JustDance tu, memang sangat2 bagus to use as a means to shake off this stubborn weight especially around the tummy area. But sambil menari sambik gelak terbahak2 tengok the other persons menari. We are definitely a rhythmless family lah, hehehe….

IMG_6859

IMG_6864

Kiranya Summer ni I’ll be using my presents sangat2 lah kan Smile. Kalau I asik pose tunjuk kaki, you all tau lah apasal, muahahaha.

Luckily we didn’t go ahead with the picnic plan hari ni. The temperature got up to 40.6°C and increasing! Our aircond tak berhenti bekerja since pagi tadi.

Next entry I’ll show you what I made for our Christmas dinner ye (something I’ve never cooked before so tak tau lah sedap ke tak, hikhikhik)

12 comments:

ibh said...

Ok la tu..boleh bergembira sambil bersenam..sgt berfaedah tu..hehehhehee

Shaofie said...

wah dapat wii? bestnyerr... saye pernah main sekali je,itu pun main tenis.. best best! kirim salam to your husband and 2 missy! hehehe. have fun there!will keep reading your blogg..

Dinas Aldi said...

Wahh menari sakanlah you, hehehe!

Cikmin said...

wah..bestnyer..tak sabar nak tengok u beraksi lak..hiks.. :P

Farra Dhelina said...

waw seronoknya chrstms akk.. masak ape? mesti best punya kan

Lili said...

Hmmm...let me guess! Roast turkey with all its stuffing and trimmings? OMG, if it's true,will I get one drumstick please? ;p

lemongrass said...

Sue,
sbb tu beli, konon2nya nak trick brains kata bergumbira bukan bersenam, ehhehe

Shaofie,
Wii dha lama beli, cuma beli the game aje. Kononnya nak berexercise masa Summer ni :-)

Dinas,
I menari sambil digelakkan dek anak2 I! Bertuah betul budak 2 orang tu, hehehe

CikMin,
kalau I tunjuk gamabr I beraksi, memang akan kena gelak guling2 dgn semua orang :-)

Farra,
Christmas we all very low key, cuma kat rumah aje pun, hehehe

Kak Emily,
We all tak masak turkey sbb tak suka sgt turkey ni, asik ter dry aje bila masak, hehehe

Unaizah said...

Seronok la Little Misses boleh celebrate 2 perayaan - raya and krismas. The good side of mix marriages.

lemongrass said...

Unaizah,
We all cuma celebrate setakat bagi hadiah n makan special aje, hehehe.

Madam Sooyaree said...

Best tak Just Dance? I pun tengah cita-cita kuruskan badan ni. Dance Dance Revolution II dah graduate :P

lemongrass said...

Sooyaree,
we all suka just dance sbb memang tak rasa mcm exercise lah. Cuma esok tu baru lah rasa betapa sakitnya peha, calves, lengan, hahaha..
Dance dance revolution tu best tak?

SJB AKA SUE J-B. said...

Same here, we beli the Wii game for the boys too. Memang best juga hehehe.

Anyway, merry Christmas & happy new year :).