Saturday, 4 December 2010

It’s a sale, how could I not go!

Hari ni Big W ada buat their 1-day sale starting at 8 o’clock. Bukannya banyak benda yg sale pun tapi ada 1 benda yang I tergoda sangat2 nak beli.

So, sanggup pagi tadi jaga pukul 7 semata2 nak bersiap untuk sampai ke Big W sebelum pukul 8, hehehe. Bila The Other half tanya I nak beli apa, sungguhlah elusive I became, I told him saje nak tengok2, hahahaha…

When I got there, ramai gak yg dah menunggu depan pintu Big W yg masih bertutup lagi tu. As soon as it opened, I pun terus meluru tuju cari benda yang I idam2kan itu and tanpa fikri terus ambik 1. Pastu barulah I ronda2 tengok benda lain, hikhikhik.

Nasib baik I terus sambar 1 tang tu jugak you sebab half and hour later bila I lalu that place again, memang dah habis benda yang I beli itu dah di sambar dek orang!

Balik rumah, The Other Half went through the shopping bags and exclaimed…

Why did you buy another waffle maker? Haven’t we got 1 already?

Hikhikhikhik, terkantoi terus…. I pun jawab..

I know but this one is much better than the old one and it’s only $10! The old one makes thin waffles, the new one makes thick waffles and I like thick waffles.”

(dalam hati I kata, $10 you, walaupun I ada 2-3 waffle makers, I would still buy another one just because it’s so cheap! Mana nak dapat waffle maker semurah macam tu! hehehe)

Then he said…

Well, you have to get rid of the old one then.

Ok lah, ok lah, nanti I tanyalah my adik beradik kot2 ada sape2 nak waffle maker Smile.

So, I pun buatlah waffles for afternoon tea tadi to show to him that I do use the gadgets that I bought, hahahaha…

IMG_6384

The waffle plate is square but biasalah kan dengan I ni, macam2 shape waffles ada Smile.

I’m thinking of having a waffle now with ice cream and choc sauce, yummmm…….

18 comments:

micky eyqa said...

wah...nyummy...

Anna Da Lady said...

Kak LG, wah, sanggup ye beratur before kedai bukak?Ish ish...mcm tu ye warga Aussie bila ada sale?hehe...saya pun, kalau benda tu murah, rasa nak je rembat byk2..hehe..biasalah 'pompuan' :)

lemongrass said...

micky eyqa,
Waffles+ice cream+choc sauce memang sgt2 yummy kan! :-)

lemongrass said...

Anna,
kat sini memang mcm tu. lagi nanti post christmas sale,sanggup berjam2 tunggu depan pintu kedai until it's opened! I tak pernah lagi lah buat macam tu sbb tak larat weh nak tunggu berjam2, hehehe.

an15 said...

how come i tatau ada big w sale nih... iskk nangis :((

lemongrass said...

Anis,
I pun tau dari Rus (a blogger fren yg tinggal kat Bertram) and then I went to Big W site so tu yg tau pasal barang apa yg on sale :-)

K.Nor said...

min, sama la dgn k.nor, duk plan nak rembat waffle maker yg lain. sbb yg ada tu nipis sgt bila siap.. lebih suka waffle yg tebal sket.. erkkk alasan kita sama jer kan.. apasal tak rembatkan satu utk k.nor!! haha

A~ said...

salam dari ICU again. baru abis codes.
cayalah, wafflemaker! good idea utk shopping next week. Hehehhe. u suka waffle ye LG? :) i pooooonn!! kalau i datang ur plc kita boleh buat pesta waffles.hahahahha. nyanyuk i pagi-pagi buta ni.

zany said...

kalau i kat situ, i pun rembat juga, dua tiga ketulkan, dah 10 satu. kat sini dok cari juga, tapi sure mahal.

azieazah said...

Waffle?
Kak Azie suka makan dengan Peanut Butter or Jem Strawberri...

Flower said...

You beli brand apa? I tak tau yg Big W ada sale. Kalau tak boleh jln kaki pepagi pergi ke Livingston beli satu. Today brekkie I buat waffles for the family. Makan ngan eskerim, maple syrup and of course butter. I lagi suka kalau makan ngan beef rasher, maple syrup n butter. Masin2 manis tp tadi malas nak defrost rasher n goreng.

veelara said...

kak,im ur silent readers..yummt,sedapnya kalau dimakan ngn sos coklatkan..ok,rs mcm nk kene pegi cari skg waffles tu.hehee

ibh said...

Wahh..syoknya dapat membeli mcm tu...
Sue suka waffer sapu Peanut Butter + kaya or strawbery..ermm..yummmy..

ICAZIESYIRA said...

berseleranya nengok gambar waffle ni kak!

haish!

Unaizah said...

Murahnya!!! Kalau saya pun, saya rembat.

lemongrass said...

Kak Nor,
Lah, awat tak habaq awal2 Kak Nor nak satu? Kalau I tau, boleh I rembat 2-3 utk Kak Nor, hahaha

A~,
Nasib baik lah you tak surf the net masa tgh code blue eh, hehehe. I suka waffles yg crisp so klu I masak waffles bnyk2, I'll freeze them and then toast them again. Makan panas2, yummmmmm, hehehe

Zany,
tu lah sbb I rembat jugak 1 walaupun dah ada 1 sbb sgt2 lah murahnya :-).

Kak Azie,
esok I nak cuba makan dgn peanut butter+honey, masin n manis, wallah sedapnya, hehehe

Nora,
I beli brand Living Essentials, I thnk kat Big W aje kot yg ada jual brand tu, hehehe. Tak tau lah berapa lama boleh tahan since $10 aje kan :-).
I tak pernah try lagi makan pancake/waffle with rashers and maple syrup. I rasa mcm my tekak cannot telan lah, tak tau kenapa.

Veelara,
thanks ye sbb sudi baca my blog :-). Waffles n sos coklat n vanilla ice cream so so yummy :-)

Sue,
Bila ada sale, mana boleh tak pergi kan, hahaha. Waffles ni best makan masa wknd sambil lepak2 :-)

Ica,
Nasib baik waffles merata2 boleh jumpa kat M'sia tu kan :-)

Unaizah,
tu lah sebabnya, mana boleh tak rembat bila dah murah mcm tu depan mata kita kan, hehehe

PatinPasta said...

LG,
Salam Maal Hijrah :)

Waffles tuh sungguh lah mengancam jiwa. Nampak crispy gitu. Susah tak nak buat adunan (kes tak penah buat sendiri)

* kalo sanak sedara LG tak mo, sudi2 kan la kasik ke sini :D

lemongrass said...

Patin,
Salam Maal Hijrah jugak. Spain cuti ke Awal Muharram? hahaha ;-).
I guna recipe I cilok kat goggles, recipe mat saleh mana pun I dah lupa, hehehe..