Monday, 6 June 2011

Horses and people and chicken ^__^

Today is a public holiday for WA to celebrate Foundation Day. So, it was a nice long weekend for everyone including SAHMs like me sebab tak payah prepare packed lunches, get them ready in the morning, drive them to and from school Smile.

And we ‘celebrated’ Foundation Day by going horse riding. Well, they went horse riding, I cuma ikut saje and ambik gambar and then lepak2 baca novel while they went off Smile. I would rather spend that $70/head fee to naik kuda for 1 hour on something else for me. Tak sakit vontot and surenya I akan lagi gumbira beli barang worth $70 for moi kan, hahahah.

Dah lah June ni bulan stocktake sale, sure lagi lah sangat2 best nya kalau pergi shopping dari naik kuda, hikhikhik…..

Dah lama I tak tunjuk gambar The Little Misses kan so layanlah a few (many actually Smile) photos of them and us as well.

IMG_9904

Gadis ayu waiting…… Winking smile

IMG_9910

Gadis cute waiting…… hehehehe

IMG_9905

IMG_9908

Pasangan romantis 2011, muahahahaha…..ROTF…

Ambik gambar while waiting for their turn to go on the horses.

IMG_9935

The debrief before going on the trail. Miss 7’s white horse is named Superman, Miss 12’s black horse is Tildy and The Other Half’s brown horse is Amber. Only The Other Half has ever been on a horse before, The Little Misses had been on ponies aje, hehehe.

After 1 hour trail ride, muka ceria habis!

IMG_9942

IMG_9943

IMG_9944

IMG_9950

And then balik dari horse riding, I masak chicken parmigiana, roast potatoes, ratatouille and bean salad for dinner.

IMG_9962

IMG_9959

What a wonderful weekend we had Open-mouthed smile.

19 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

humm bila dah kepenatan pasti mkn dgn berselera kan?

penDragon said...

bagus horse riding ni, sunnah nabi! kalau photo pasangan romantis 2011 tu I x ROTF sbb nampak really2 nice...tapi yg N3 yg akak pakai beanie atas kepala tu I mmg ROTF!! heeeee...

Anash said...

LG,
last entry with the picture both of you sssooooo the romatic...tumpang jelous leh?
hehe..
lama tak komen...tapi tak pernah nak miss read your blog...fun and full of more funnnn..(apa punya komen daa...)

K.Nor said...

such a happy family.. alhamdulillah.. :)

mrs plain-june said...

suke betul tengok both of you.. and the kids of course! tumpang rasa hepi :). eh, boleh kan cenggitu? hehe.. tgk gambar org kita plak yg feeling blissful..

lemongrass said...

LM,
diaorang penat naik kuda, I penat menunggu, hehehe.

Pendragon,
Kan best klu murah aje nak naik kuda ni, memang hari2 boleh ikut sunnah nabi ni, hehehe.
Kalerful kan beanie I tu :-)

Anash,
hikhikhik...romantik sekali sekala sambil disulami dgn gaduh2 manja ;-P.

Kak Nor,
Alhamdulillah :-D

June,
Hahaha...Macam kita tengok wayang or cerita with happy endings lah kan, kita pun ikut sama senyum and rasa blissful jugak :-D

Yan said...

simple dinner u pun nampak menarik lah min..

ShashaCatering said...

Great weekend! I like to try riding a horse but never have chance yet. I like to ride horse ;)

NoRa said...

best dinner...:)

Zaitun said...

Romantis nya duduk berdua2an ada unggun api lagi.

Dinner nampak menyelerakan.

Nazliah said...

kak... ratatouille 2 ebenarnyer ape yerk bahan2 die? sedap x> hehe nk tau jerk ;) thnks

Ayu said...

hm...bila akak citer psl horse riding,tíngat kat kwn ayu yg prnh jatuh dr kuda belaannya.huhu...sakit pinggang n vontot weh.pastu kuda jantan dia leh lak nak ngorat ayu.nyaris2 ayu terjun dlm kolam ikan dia sbb ketakutan.hahahaa...

hm...ada rezeki nnti nak ajak ainnur n faris naik kuda la :D

IdaShazana said...

bukan main jeles dgn semuanya....romantic dinner, horse riding, kissing2 sambil berbeanie hat

AI said...

- lama xde gambar misses...yezz dah ade...suke...

- LG - naik la kuda dgn TOH skali...dua2an gitu...

niko lah said...

akak,boleh tak share resipi chicken parmigiana?nak makan kat secret recipe hari hari mau bankrupt

b a m b a m ' s said...

tuh diaaa.. naik kuda..heheh

PUTUBAMBU said...

bestnya activity you anak beranak..

potpetmama said...

d ratatouille buat i teringat of the movie....
but looks yummy

lemongrass said...

Kak Yan,
I ni kdg2 pening fikir nak masak benda yg sempoi tp cantik di mata, hehehe.

Shasha,
I didn't ride the horse, only them. Just didn't feel excited nak try :-).

Nora,
crumbed chicken in any form memang sedap kan :-)

Kak Zai,
Nak beromantik2 kat luar, takde babysitter nak jaga budak2 ni so kenalah beromantik2 kat dlm kawasan rumah aje, hahahaha

Nazliah,
Ratatouille ni kiranya sauteed vegetables aje but cooked in a bit of tomato puree. Slalunya ada eggplants, zucchini, capsicum. Ok lah rasa dia utk orang yg suka veges, hehehe.

Ayu,
Muahahaha...Kalau I pun sure dah mencicit lari kalau a male horse dtg dekat2 nak beromen dgn kita :-D.

Ida,
once in a blue moon aje weekend we all ni penuh dgn 'activities' yg lain dr yang lain :-). Slalunya tak buat apa2 pun, duk rumah bergayut dpn PC, hahaha.

Al,
Bila ada activities best masa wknd, baru lah I seronok ambik gambar the girls. Kalau wknd biasa2, malas I nak ambik gambar :-D

Niko lah,
I guna recipe ni http://www.taste.com.au/recipes/23750/avocado+chicken+parmigiana cuma I tak letak avocado aje :-). Yg paling senang guna chicken breast sbb cepat aje masak nya :-).

Bambam,
diaorang aje naik, I duk kat kereta baca novel sambil lepak2, hehehe

Putu,
Occasionally aje wknd we all ni ada activity menarik, slalunya duduk rumah aje, hehehe

Potpetmama,
I pun makan ratatouille ni sbb of the movie lah :-)