Thursday, 2 June 2011

Bike for bicycle not motorbike

When I said that The Other Half is buying (he’s already bought it today) a bike, I meant a push bike aka bicycle NOT the one that goes vroooooooommmmmm and has 500cc, hehehehe….

The bike yang goes vroooooommmmm tu cuma tekan butang and pulas2 a few things and off it will go.

The bike yang dia beli ni, kena kayuh bagai nak rak, baru dia gerak! Hahahaha…

Kalau dia beli yang goes vroooooommmmm tu, alamatnya he won’t stay svelte, fit and healthy for long lah kan. Mana tak nya, he won’t need to use that much energy to make it move so all the lemak2 in his body pun will be malas and stay gather2 in his body jugak lah.

But since he is so happy with his new fit and trim body now, that’s why he needs to upgrade his present bike to a new one.

His present bike is a hybrid mountain/road bike and he’s ridden it 3000kms since the end of January this year. And that bike wasn’t built to withstand that frequent use. So, he will wreck it soon if he keeps on using it that frequently.

His new bike pulak is a road bike which has stronger wheels and lighter frame and higher quality parts so kalau dia guna hari2 for many many years, InsyaAllah it won’t be wrecked lah Smile.

And I want my hubby to stay slim and trim with a six-pack so tu yang I say ‘yes’ straightaway bila dia kata dia nak beli the new bike, hikhikhikhik.

Esok2 lah ye I’ll take a photo of a slim The Other Half on his bike Open-mouthed smile.

But our dinner malam ni, I masak something ‘fattening’ Smilepulaknya.

I made meatballs pasta bake.

IMG_9786

IMG_9788

I made the meatballs and baked them in the oven first before mixing them with the cooked pasta, a jar of pasta sauce, a bit of basil pesto and scattered some mozarella, cheddar and parmesan on top of the mix.

Then baked it again for about 20 minutes until the cheese has melted.

IMG_9794

IMG_9798

Close-up of the meatballs and pasta Winking smile.

15 comments:

myatiqah said...

waaaaaaaaa sedapnyaaaa

Sizuka said...

sedapnya nampak the meatball. esok nampak gayanya, lepas jusco member's day sale, i kena cari minced meat.

A.k.i.r.a ~ c.h.a.n said...

oohh emm gee..i'm drooling here!!

DeLancrettLurpak said...

sedap tuu!! berbunyi ok perut saya tengok pasta bake ituu, grr!!

shahlin said...

kak lG, u beli lah beca. pagi2 morning, lps kiss2 n bye2 dgn mr husb u jadi makcik beca pulak anta budak2 gi sekolah. maintain slimmmm you.

MULAN said...

ooowwwhhh.... drooling here sbb i suka sgt apa2 makanan dgn cheese...!!!

i ada 2 anak, tapi bikes kat rumah ni, macam i ada 5 anak.. road bike, mountain bike, tandem, bike kecik, semi besor etc... ggrrr, serabut.. yg 2 spesel tu je duduk dlm rumah, yg lain duduk kat luar rumah.. hehehe..

SizZLing SuZai said...

salam..sorry lmbat tol mbalas kunjungan "^^ oh, sedapnyer br mlm td msk pasta gak mengidam! huhu le la try resipi akk ni nye plak after ni~ hehe

Ayu said...

kak..meatball tu akak buat s'diri ke? ada resepi tak? malasnya nak google.hehe...

hm...ayu pindah ke lain building,lain dept but still dlm 1 division yg sama dgn dept lama.tp tu la...dpt short notice...dgn reason ntah pape,bengang gakle kan.

AI said...

wahh sedap nyerr...

ari tu buat meatball x jadi...lembik sgt...hukhuk...

Mira Marlena said...

Hi kak Min,
Dapat beskal baru ye?Wah seronok la mengayuh nanti kan?
Anyway,feel free to visit me at iraq2malaysia.wordpress.com

zarin said...

sedapnyaaa kak....
i love pasta with meatballs ni..td dah beli minced meat..esok nk buat jugak la..
eh, lupa plak, gambar ni dah guna macro lense kan?

mumtazah said...

Salam. Kak Lg, Nak tanya, basikal lama tu nak jual ke?

lemongrass said...

Myatiqah,
we all pun makan sampai licin pinggah semalam :-)

Shidah,
Nasib baik kat Jusco tu senang nak jumpa fresh mince meat kan, hehehe.

Akira,
meatballs and pasta, a very yummy combination :-)

Lurpak,
Pasta bake with loads of cheese, sgt lah yummy nya kan!

Shahlin,
Muahahaha...tak kuasa I nak menarik budak 2 orang tu! Yang sorang dah nak sama berat dgn I, yg sorang lagi tu dah nak sama berat dgn 3 kampit beras!

Mulan,
Hubby I skrg ada 3 bikes, we all semua sorang 1.I told him to sell his electric bike sbb dok menyemak aje dlm shed tu, hehehe.

Suzai,
thanks for dropping by here. Pasta bake memang sgt2 sedap :-)

Ayu,
meatballs I sentiasa bertukar2 recipe, hehehe. Tapi basic dia mesti ada onion, beef mince, breadcrumb, tomato sauce, worcesteshire sauce, 1 egg. Pastu tambah herbs kdg2, carrots kdg2, ikut mood :-).
Pandai2 aje diaorang ni pindah2kan orang pergi mana2 ye.

Al,
Macam mana boleh lembik? Kdg2 kalau terlebih egg or breadcrumb or sauce in it, maybe kot jadi lembik. Kalau lembik, bakar dlm oven so dia tak bercerai berai masa di masak.

Mira,
you dah menyampah kat blogspot ye? Tu pasal ke you pindah rumah? I pun dha gerammm sgt2 dgn blogspot ni, tension I. Tapi malas nak tukar rumah lagi, hehehe

Zarin,
Gambar pasta bake ni I guna macro lens tp still tak pandai nak setting lagi so tak cantik n tak detailed :-(.

Mumtazah,
Salam. Basikal lama still simpan sbb boleh bawak pergi kedai. Nak bawak basikal baru pergi kedai, takut kena curi aje, hehehe.

SJB AKA SUE J-B. said...

Fattening food always sedap hehe.

mummy2k said...

akak..slalu msuk blog akak smua pasal masak...bestnye...share le resepi2 nih..wat saya terliur specially westernians..hehehe