Tuesday, 14 June 2011

Let’s go to the Zoo

Esok I kena pergi Zoo.

Kenapa I kena pergi Zoo?

SebabI have already put down my name as a parent helper to help chaperone the Year 8 High School students (Miss 12’s year) to the Zoo. The Zoo has a new policy that students must have a ratio of 10 students to 1 teacher/helper so terpaksalah parents help the teachers or else tak dapat lah the students pergi Zoo, hehehe. The Zoo trip is for their Science project so it’s compulsory for everyone to go.

(I suka ikut the small kids pergi their excursion but this will be the first time I ikut high school students. Most of the students are so much bigger than me anyway even though they are only 13-14 aje, hehehe).

Tapi nak jadi cerita, the weather bureau predicts the weather esok to be:

Forecast for Wednesday: Showers, heavy at times, and the chance of a thunderstorm until early afternoon. A few more showers for the remainder of the day. Moderate to fresh W'ly winds

How lah nak pi visit sedara mara kat Zoo tu in the rain and thunderstorm?

Sure nya lah all the menatang akan duduk diam2 under the covers, hidden from view, or tidur the whole day kan sebab sejuk. Nothing can make them get outside in the rain, not even a busloads of students….

Oh well, maybe they’ll cancel it kalau hujan lebat giler???…….

Fat chance, hehehe….

Anyway, malam ni I malas sangat2 nak masak.

I made twice-fried potatoes with scrambled eggs and steamed veges for The Little Misses.

IMG_0056

And I just makan maggi tomyam aje.

IMG_0067

Kadang2 bila The Other Half takde, I beria2 masak everything yang I teringin nak makan. But ada masa pulak, I malas giler nak masak and cuma masak maggi aje.

Nasib baik I masak jugak walaupun maggi aje. Kalau I malas habis, I still masak utk The Little Misses but I cuma makan milo and biskut Jacobs aje, hahahaha.

19 comments:

penDragon said...

inilah masanya nk bermalas-malasan kak...ada masanya kena bagi peluang jugak kt diri sendiri utk malas2, hehehe!

Zul said...

meggi(how ausie pronounce kan,hahah)
pon dah nampak sodap,

shahlin said...

maka pada esok hari. makcik sorang ni pulak yang akan over excited dlm zoo nanti. hahaha. budak2 relex je

lemongrass said...

Pendragon,
Memang betul tu. Kalau boleh, hari2 pun nak bermalas2an kadang2 kan, hahaha

Zul,
It's Medjie, hehehe.

Shahlin,
Dah lama sgt2 I tak pergi Zoo ni, kalau I bawak camera, surenya I yang akan overexcited nak ambik gambar kan :-).

Zul said...

yurp,mcm tu bunyinya,heheh

Sizuka said...

k.min, lupa la nak tanya, did ur sister went to klcc tower last week? how was it?

ps : bila balik msia nanti, kita gi zoo negara sama2 yek :D

Arina said...

Sesekali makan maggie sedap jugak. Musim2 winter ni rasanya Koala Bear pun tido aja lah kerjanye..

Hafizah Mohamad said...

bila tgk jer magi tomyam tu teringat kat adik fiza yang mmg penggila magi tom yam ni...rasanya dah lama magi ni x masuk dlm kotak simpanan bahan2 kering dlm rumah ni...bila tgk terasa pulak nak makan...he he he

adil said...

Assalamualaikum =)

My name is Adil, 19, from Malaysia, I dont know lah macamana boleh end up kat blog ni, tapi the foods looked awesome sangat2!!! and awwww, adorablenyeeeee Aunty(can I call you this hehe) punya daughters =) and very cute how you adress them as Little Misses =)))

Annisa said...

Waahhh..bestnye pegi zoo..suke2x..sok nak gi zoo jugaklah...kak LG..jumpa kat zoo ye..:)

TopsyTurvyMum said...

maggi tu kadang2 kalau lama tak makan boleh ala2 rasa macam makan nasi kandar kat penang jerr..

Kalau hujan lebat surely diorg akan cancel la. Tak glemer u masuk zoo time huja. Camne nak posing ngan badak kan??

Ayu said...

erk...best lak tgk maggi tomyam akak tu.hehehe...nak kena beli gak ni sbb kat umah ada maggi kari n goreng je.muahahaha....

hm...wantan mee dlm fridge pun tak abis lg.aritu 2hari b'turut2 mkn dry wantan mee.so hajat nak mkn wantan mee dah t'laksana dgn jayanya :D

AI said...

- wahhhh...walopon maggi 'aje' tapi siap udang, sotong bagai tu ha...

blu4sky said...

LG, kang ada yang mistake you as one of the students..hihihi...

b a m b a m ' s said...

mkn megi panas2 time sejuk pon sedap gak kan!hehehe

MULAN said...

terkenang zaman dolu2 ikut trip anak2.. boat trip la, zoo la, kilang cekelat la.. mak2 yg over the river excited nya... esp kilang cekelats... hehehe....

meggi tu time badan tak sihat memmang sedap..

CT Delima said...

As'salam LG

sesekali makan maggi okey gak tu. kak ct kalau dah malas nak makan nasi, balun gak mee maggi n pecah kan telur. pon sodap gak.. hihihi

Harap Lg dan family sihat2 selalu ya :D

lemongrass said...

Zul,
:-)

Shidah,
She did go, bawak my parents sekali :-). She got the tix from your friend. I told him, next time our turn pulak naik that birdge, hehehe.

Kak Arina,
musim2 sejuk ni, semua binatang hibernate, hehehe.

Fiza,
Kat rumah I ni I sorang makan maggi tomyam so stock dia pun memang jarang2 ada. Bila I teringin sgt2 nak makan, baru lah I beli, hehehe.

Adil,
Waalaikumsalam. Thanks ye sbb sudi singgah blog Auntie and suka baca and tengok my photos :-).

Annisa,
hehehe...you jadi tak pergi zoo tadi? Basah kuyup tak? ;-)

TTM,
Muahahaha...adalah nanti yg kena kutuk dgn orang penang sbb samakan magig dgn nasi kandar ;-P.
Hari ni I memang tak glemer langsung masuk Zoo tadi sbb pegang payung, pegang bag, pegang bag camera sampai nak senget bahu I, hahaha.

Ayu,
Kat rumah I ni pun kdg2 aje ada stock maggi tomyam ni, bila teringin baru I beli. Kalau beli banyak2, takut asik nak teringin hari2, susah weh, hahaha.

Al,
Maggi tu pun nak bergaya jugak ;-)

Blu4sky,
All the students bila jalan sebelah I, diaorang tak perasan pun I sbb rendah sgt so diaorang tak nampak, hahaha.

Bambam,
memang nikmat sungguh menghirup kuah tomyam panas2 tu :-)

Mulan,
Kat sini tak pernah pergi kilang coklat ke kilang roti lagi. Kalau pergi, maulah agaknya semua parents nak ikut kan, hahaha

Kak CT,
Waalaikumsalam.
Maggi ni memang peneman setia masa malas kan. I pun slalu pecahkan telur aje bila dah malas nak benda lain dlm maggi tu :-).

PUTUBAMBU said...

sedapnya maggi tomyam tu...