Monday, 13 June 2011

100’s against us 2

The Other Half kata yang berdoa supaya flight dia cancelled mungkin we all dua orang aje, tapi yang berdoa dan berharap supaya flight resumes as normal, mungkin beratus2 orang….

Tu lah pasal, our doa tak termakbul, hikhikhik….

Ye lah kan, tak aci lah kan kalau nak makbulkan our doa when beratus2 doa lagi mintak the opposite, heeeee.

So, he still had to fly off to Melbourne jugak tadi and will be there for a few days.

Now, kena tukar doa pulak supaya his flight coming back WILL NOT be delayed nor cancelled, hehehehe……

(Make up your mind people, which one do you want, cancelled or not! hahahaha Winking smile)

And since dia takde, seperti biasa, I made what I wanted to eat for dinner.

IMG_0049-1

I made rojak cincai with segala benda I campur. For The Little Misses pulak I made chicken sushi roll for them.

And khas untuk The Other Half, I tayang gambar his new bike here so he won’t miss it too much while he’s in Melbourne, kahkahkahkahkah….

IMG_9884

Patut tayang gambar anak and bini kan buat pengubat rindu Open-mouthed smile.

16 comments:

cikmanggis said...

hehe rupanya Cm Aminkan doa yang tak lengkap tadi :)semoga semuanya selamat.

Sizuka said...

alamak k.min! lupa la nak tolong doakan :)

Zaitun said...

Kalau doa yang baik2 tentu Allah makbulkan.

miss cloudy said...

a'aaa la lupak gakss... hehe

Shiela Latif said...

makin hari makin suker follow cerita lemongrass n family kat sini...like it!! :)

SJB AKA SUE J-B. said...

Make up your mind haha.

Madam Sooyaree said...

Hahaha... kita tak sempat nak amin dari sini, hihihi...

Dieya said...

Salam, hai saya Dieya..tadi jalan2 then terbaca blog akak..so nice experience stay outside Malaysia..jelous..so rs happy bila baca then sy follow blog akak..waiting ur next entry yea...

shahlin said...

uish. sungguh la menyelamatkan duit. org lain sibuk usya2 kereta la, sport rim keta la, ur husb giler besikal jek. muahahaha. makanye si ninja dulu tu mmg da dilupakan terus lah ye k.LG?

de engineur said...

takpa, yg penting kita tidak berdoa utk memudaratkan org lain. Wishing your hubby a safe journey.

lemongrass said...

Makcik Manggis,
hikhikhik...takpe boleh sambung doa baru :-)

Shidah,
hahahaha....takpe, now kita doa supaya his flight balik tak kena cancelled pulak ok! :-P

Kak Zai,
:-)

Miss cloudy,
tu lah tak jadi, sbb we all dua orang aje yg doa, hahaha

Siela,
thank you sbb makin suka baca my blog :-)

Sue,
Hahaha...And now knowing our luck, his flight back will be the one that will be cancelled because we can't make up our minds :-D

Sooyaree,
Busy mengejar Cik Aiyu keliling playground, tu yg tak sempat eh, hahaha

Dieya,
Salam. Thanks ye sbb sudi baca my blog. Happy reading!

Shahlin,
Dia kata kalau dia beli basikal, higher probability dia stay slim. Kalau beli kereta, naik balik lah berat dia nanti, hehehe

de engineur,
Tak berani I nak mintak doa macam tu sbb takut nanti jadi kat kita balik kan :-).

Shereen said...

LG,
I'm still praying and so far so good...muahahaha.So long I tak dapat bangun looking at his face and my sleep pun so the very nyenyak for the last few days.My house like yours is also on the flight path and it is eeriely(macam tak betul aje the spelling ni!)quiet.I thought Qantas,Jetstar and a few airlines semua cancel their flight and so far only Air NZ is flying.How your hubby managed to get himself to Melbourne?

Ida said...

Not Malaysia la dear...kan I dah pindah frm Perth to Brisbane since January :) alhamdulillah my husband safely home after 22 hrs drive frm Melbourne. Mujur Ada choice lain if not tunggu la smpi khamis br ada flight. Anyway we always make dua for you. InshaAllah all will safely arrived in Perh. Still a few brothers yg stuck kat Melbourne. Send my Salam to Kak marina if u jumpa dia at masjid rivervale.

lemongrass said...

Shereen,
Qantas cancelled the flight from Perth to Melbourne for 24 hours only. And then they reopened on Monday noon so hubby I nya flight tak kena cancelled lah, hehehe.
And now the ash cloud is heading towards Perth so there is a big chance his Melbourne-Perth flight yang akan kena cancelled.
So not fair!!!!!

Ida,
Lah, you ke, I thought Ida mana tadi, hehehe.
I jumpa Marina selalu jugak kat masjid and kat mengaji, insyaAllah I sampai kan salam you pada dia.
Drving from Melbourne to Brissie memang jauh sgt2 lah kan and must be so tiring! Poor him. But at least, dapat lah jugak dia pergi tengok dinosaurs ye with the girls :-).

azieazah said...

wakakaka.. rindu basikal ker rindu masakan?

aduhaii...

Jatuh Chenta Pandang Pertama: “Haruskah Ku Bilang Chenta?”

lemongrass said...

Kak Azie,
hahaha...rindu beskal lah semestinya :-P