Wednesday, 22 June 2011

The second update today

I know The Other Half has done a ‘miracle’ by buying my birthday present without asking me what I want first.

But he hasn’t reached that stage yet where he buys a surprise birthday present for his wife!

If he gets to that stage, then I will definitely be so shock! (Laki siapakah ini, pulangkan balik laki I !!!!! hikhikhikhikhik).

I already know what he’s getting for me because he told me before he bought it (so I won’t be surprised and I won’t say that I don’t like it.)

He really really wanted to get it for me but he needed my OK before he could go ahead and buy it. Sebab dia kata, kalau I tak suka that present, sian lah kat I sebab he’s not buying anything else for me, hehehe.

(present I setiap masa memang macam tu. 1 jenis aje, paling banyak pun 2, 1 from him and 1 from the girls.)

Alangkah bestnya kan kalau presents I setiap tahun bertambah ikut umur. Baru lah umur I tak static kat 30 tahun aje kan! Angan2 jenin I tahun ni dapat 41 macam hadiah, tak ke kalah Dato’ Siti, hahaha.

Nanti lah I tayang that thing on my b’day ye…

When I told The Other Half that some people think it’s either camera related or kitchen related, he just laughed. He said he won’t buy me any camera or kitchen stuff because I am more experienced in that department and know what I want better than him Open-mouthed smile. Ye lah kan, I tau kat mana nak cari the best bargains for that sort of things, hehehehe.

And since I tak boleh tayang lagi my birthday present, I tayang ajelah dinner malam ni ye.

Dah lama tak makan mee goreng, I buat mee goreng basah malam ni. I ambil recipe kat sini.

IMG_0318

Pastu makan pulak dengan keropok goreng and salt n pepper squid. Recipe squid ni from here. But I kurangkan the salt sebab banyak giler pulaknya. But I guess nama pun dah salt n pepper kan, tu lah pasal kena banyak garam, hahaha.

IMG_0311

IMG_0315

2 ekor udang with the cili jeruk surrounding them Winking smile.

23 comments:

Khairiyah aka Kerry said...

kak min. saya suka roses2 kak min tu!! pandai kak min snap picture!!! sy amik yg pink roses tu as my phone wallpaper..gorgeous ok..mcm professional photographer..hehe
kaalu kak min tinggal di M'sia sure saya amik kak min as my official photographer.hehe

lemongrass said...

Kerry,
I tak pandai ambik gambar sgt. Out of many gambar yg I ambik, adalah a few yg cantik. You should see berapa bnyk yg I delete sbb tak cantik, hehehe.
Kalau I jadi your official photographer, mau nangis you bila dpt the end products :-).

Sizuka said...

mee!! i'm drooling! aisey! tak sabar la nak tunggu birthday k.min. boleh bagi hint? eh! maybe k.min should buat a giveaway to readers yg boleh teka dengan tepat gifts yg matt bagi :D

lemongrass said...

Shidah,
mee goreng pun boleh bua tkita drooling kan :-). Memang sgt2 bagus your suggestion tu sbb I rasa tak kan ada yg dpt teka dgn tepat, hikhikhik...

abdullah gazali said...

wow...i found blog that i can learn n improved my english..i love ur blog..really...i will put your blog in my bloglist..

dont hesitate to come over my blog..

regard from Malaysia... :)

Scarlett O'Hara said...

Dah lama nak cari blog ni balik lepas lost track.Like the way you present the ideas.Put you in my bloglist.

mas saari said...

singgah dari blog abg ben!
nampak menyelerakan mee tu tapi tak suka sangat mee goreng..

Hafizah Mohamad said...

sedapnyer kak mee tu...tapi kalau hadiah ikut umur mmg meriah la kak...kalau cam tu fiza pun nak juga...lagi byk umur lg byk hadiah...he he he...

cik pulau said...

wahh.. apakah adiah tu yer..
tak sabar nak tau..hee~

singgah sini dari blog abg ben..^^,

azieazah said...

MIN, sekejapnya masa berlalu. Dah nak sampai besday U lagi. Rasa macam baru saja selebrate. hehehe

Hadiah apa agaknya tahun ini? Budak-budak buat kad tak?

Goda Boleh Tapi Jangan Godam: tapi tetap ada kaitan, kan?

Aidah said...

Sedapnya rupa mee tu, sampai baunya ke sini. Hmmm...kalau nak banyak present mungkin kena tambah anak kot. Sorang satu wajib bagi hadiah. Amacam?

Ayu said...

wah...hadiah apakah iteww klu bkn kitchen/camera related? hm...betul2 surprise ni.pd kita org la...pd akak dah xsurprise since awal2 lg dia dah mntk ur permission.hehehe...

hm...hb ayu tau ayu dok aim dslr sbb ayu slalu bg hint.tu sbb agaknya dia tak nak tnya ayu nak hadiah apa on my b'day...takut ayu mntk hat tu la kot.muahaha....sbb masa dia dok tnya ayu minat keta apa,awal2 lg dia dah warning...pilih keta yg mampu dibeli,bkn my dream car.heh!

kucingorengemok said...

agak² menantu tersayang dapat hadiah apa la tahun ni dari ibumertuaku ye

Zaitun said...

Kak Zai pun tertanya2 apalah agaknya hadiah tu.Mungkinkah set of diamond hehe...

Teratak Amir Amira -{@ said...

bila dah tertengik blog ni terus je mengikutinya,macam mana TOH boleh turunkan badan macam tu, ajarkan saya Min. saya ada masalah berat badan suami dan isteri ni.

n.a.n.i.e said...

kite lak yg excited x saba nak tau adiah ape TOH bg kt akak.. hikhik~

mummy2k said...

kalau masuk blog kakmin ni,mee goreng pun leh wat saya terliur..nape saya masak mee goreng xnmpk interesting camni ek?heheehhe

Khairiyah aka Kerry said...

kak min,minta izin gambar rose putih tu eh.nk wat edit2 letak kat blogshop punye fb..boleh?

PUTUBAMBU said...

sedap betul nampak mi goreng basah tu..
ngan udang yg berlanding baikkkk punya kat atas mi tu.. hikhik

your beloved mother-in-law kasi ape pulak? voucher lagi cam tawun lepas tu ke? ekkeke

Nota Cikgu Anum said...

whoa!!! i luv d plate!!!

lemongrass said...

Abdullah,
thanks for dropping by but I tend to use both english and malay and mix them together so I'm not sure if it well help with your english though ;-)

Scarlett,
thanks once again for mencari blog I hingga jumpa :-)

Mas,
Hubby I pun tak suka sgt mee goreng ni sebab I tak pandai sgt masak mee, hehehe.

Fiza,
tu lah kan, best apa kalau dapat lagi banyak hadiah as we get older, hahaha.

Cik Pulau,
thanks singgah sini :-). Nanti lah I tayang on my bday :-)

Kak Azie,
tu lah kan, sekejap aje rasa dah tambah lagi setahun usia I. Budak2 sikit pun tak excited nak sambut bday I, uwaahhhhhh :-( ;-)

Aidah,
Kalau nak dpt banyak presents, baik I beli sendiri. Lagi aman damai dr tambah anak sorang lagi, hahaha....

Ayu,
Kan betul I kata, sbb hubby you takut you mintak DSLR, tu yg dia tak berani nak tanya, hahaha.
Tunggu ye, nanti I tayang hadiah nya :-)

KOG,
Hubby I dah bagi amaran jgn letak apa2 dlm blog sbb mak mentua I baca blog, hahaha. Tapi setakat ni takde berita apa2 dr orang tersayang yg sorang tu :-P

Kak Zai,
hikhikhik...set of diamond? Aduhai, bila lah I nak pakai agaknya ;-)

Teratak Amir n Amira,
I pernah letak N3 pasal mcm mana hubby I boleh turun berat badan. Kalau you rajin, godek2 lah old N3 ye :-). Tapi dia start lsoe weight from January tahun ni.

nanie,
hahahah....I selamba aje nak dpt hadiah :-P

Mummy2k,
gambar aje nampak interesting, rasa dia tak tau lah kena dgn tekak you ke tak, heee...

Kerry,
boleh aje :-)

Putu,
Mak mentua kesayangan I tu tak tau lagi bagi apa. Kalau hati ada bunga, bagi voucher lah kot. Kalau hati takde bunga, bagi kad aje rasanya, hahaahah.

Cikgu Anum,
I bought the plate kat asian grocery shop kat sini :-)

relaxNhappy said...

Terliurnye I tengok mee grg basah makan dgn keropok n squid tu. Rasa mcm skrg juga I nak masak mee grg basah juga =)

lemongrass said...

relaxnhappy,
I pun kiranya first time buat mee goreng basah yg betul2 ikut recipe and semua orang suka sgt rasanya :-).