Tuesday, 28 June 2011

The singing trio ;-)

I am sorry guys, no one has guessed the right present yet but….

someone has managed to point to the right direction even though this person has got the birthday present wrong. Hey, at least, it’s heading somewhere ye tak, hahahahaha……

Punyalah banyak battery-operated stuff sekarang ni kan!

Kalau zaman dolu2, I bagi clue macam tu, sure nya orang terus ingat radio transistor or maybe lampu suluh aka torchlight or paling canggih pun camera lah kan, hehehe. Kalau budak2, either remote control car or anak patung yang pakai bateri and boleh keluar suara tu, hikhikhik…

Kan senang nak teka macam tu! Smile.

The Other Half kata kalau susah sikit the competition, boleh lah run it for 1 week. Kalau senang, 2 hari aje dah ada yang dapat jawab dengan betul kan Smile.

Hari ni kat Perth hujan lebat and poor Miss 7 sebab her class was flooded again!

So far tahun ni, dah 2 kali kelas dia got flooded from probably poor drainage on the roof and then mengalir kat ceiling which ran down the walls and dripped onto the carpets.

First time bocor, their class computers (all 3 of them) masuk air so I think memang dah kaput terus lah. And then since sekolah kat sini mostly ada wall to wall carpet, so habislah basah the carpet tu. Luckily they have a special water soaking vacuum so they managed to dry the carpet without any lingering smell.

Hari ni pulak, it happened again and since The Other Half yang hantar The Little Misses to school, he volunteered sekejap to help angkut the desks and chairs and tables to dry grounds Smile (berguna jugak hubby I ni kadang2, muahahaha).

See, bukan kat M’sia aje banjir ni, kat Perth pun banjir jugak and kat Perth ni pun ada banyak sekolah yang dah a bit run down sebab dah berusia berpuluh2 tahun Smile.

Since I malas nak letak gambar food tonite, I letak video Miss 7 singing one of the songs that she sang at the Sing Fest. But this song is supposed to be sung by 2 groups, 1 group singing one song and the other group singing the other song at the same time thus you could hear The Other Half and me singing with her.

The first video was when I didn’t sing it properly so got told off by Miss 7, hehehe. But lepas tu, dia pulak terlupa lyrics, apadah….

And then this second video is when everyone sang together ‘harmoniously’, hahahaha….

The Other Half trying to put on his deep baritone voice Winking smile.

Kesian Miss 7 dapat parents macam kita orang, cari glemer lebih dari dia Open-mouthed smile. Suara kitaorang aje yg terlebih2 kuat sampai tenggelam suara dia kan.

19 comments:

Lili said...

Hahaha, rasa nak GIGIT jer Miss 7 nih...adorable sesangat! Ermm...boleh kot ;p hehehe

Fazlinil Irma said...

masa miss 7 nyanyi saya senyum ja. masuk kak min dan suami terus jadi gelak. haha. ;D

lemongrass said...

Kak Emily,
kdg2 aje adorable, kdg2 menggeramkan sgt2, hahaha

Irma,
Nak buat mcm mana kan, awal2 lagi dah kena reject dengan Australian Idol, hahaha.

AI said...

-min...u should become a singer la...very nice voice...itu baru nyanyi sikit je...kan...

Khairiyah aka Kerry said...

Kak min, anak2 buah kery terhibur tgk zara nyanyi.hahhaa
yg lawak tu depa kate "eh acu la" patu abg die ckp "eh anak acu"..patu "eh bukan acu la"...hahahahaa.muka saya lebih kurang zara kot.haha.esp tang rambut.haha.pastu depa pun start humming zara's song.kahkahkah

penDragon said...

you know what k LG, you have a sweet voice..I like huhu...Miss 7 sgt lucky sbb ada parents yg sgt sporting!

Ms AiReEn MoHd said...

hi zahra..miss u..heheheh yeay da dpt tgk die..ngeee

zarin said...

ehehe so cute..u hv a noce voice..eh, itu your voice jugak kan!
ini yang action song tu ye?
my fren's dotters pun masuk action song kat sini n they 2nd place masa international comp last week if im not mistaken la..

blu4sky said...

LG, your voice sounds very young..hahaha

Jas said...

Kak LG ,

I selalu baca ur blog but never comment;-) gonna give my guess here, amazon kindle?

PrincessJasmine said...

auwww..she is so adorable! Love those curls..and kak LG, your voice is nice!

afid said...

yela..suara kak Lh mcm muda..hehehe...tetiba ada suara garau kat belakang..kahkahkah

lemongrass said...

Al,
kalau I jadi singer, habislah kena boo kat atas pentas every time, hahaha

Kerry,
hikhikhik...lepas ni boleh lah you ambik gambar dgn Zahra, sure orang tanya, "anak ke?" :-)

Pendragon,
you should dengar my suara bila menjerit kat the kids, memang mcm harimau, hahaha.
She loves her singing and choir, tu yg we all ikut sama :-)

Eryn,
Lepas ni boleh lah you pun menyanyi sama2 dgn Ayra ye :-)

Zarin,
Ha'ah, itu the action song. Zahra enjoys her choir singing so much but so far takde contest. Best jugak kan kalau ada contest ni :-)

blu4sky,
Suara and perangai I tak nak sama2 meningkat usia. But muka and everything on my body memang dah berusia, hehehehe ;-)

Jas,
silap tempat nak guess lah, hehehe but luckily you also put it at the right place :-).

PrincessJasmine,
aww....thanks :-)

Afid,
suara aje muda, muka dah makin bnyk wrinkles, hehehe. Suara garau tu konon nak complement my nice voice lah kan, hahaha.

Rima said...

Muahaha part ms 7 nyayi ku dah tersenyum kambing.. sekali bila part mama and papa dia inter frame terus ku terkejut hahaha.. anjat girl girl

Zaitun said...

Sweet girl tapi mummy and daddy kacaulah terlebih suara hehe...

Ayu Safieza said...

kak LG, so adorable la....masa Ms7 mula nyanyi n start marching tu....ayu dah seronok dah....

Mueheheh...merenyih gak lah dgnar tone mak bapak dia lepas tu....muehehehhe......sweet!!;)

NenekPenne said...

miss 7 nyanyi sweet tapi bila mak pak dia start nyanyi..oh noooo!!!! ha ha ha haaaaazabbbb.....:P

kareem said...

ala kakkk..comelnyerrrr..bukan takat senyum, terlebih2 plak saye gelak sbb comel sgt..[dh lame folow blog akak ni, baru ni 1st komen sbb budak comel ni punya pasal] :)

lemongrass said...

Rima,
Mak Pak dia tu memang lebih2 poyo, hahaha, perasan hartis tak hengat! :-D

Kak Zai,
Kerja we all memang slalu kacau diaorang pastu sentiasa over :-)

Ayu,
Mak Pak Zahra nya suara memang dah awal2 kena reject Australian Idol tp still perasan best, hikhikhik.

Net,
memang hazab kan, hahahaha

Kareem,
Hi! Anak I ni memang suka menyanyi so bila I saje2 suruh dia nyanyi for the blog, straight away dia buat, hehehe.