Wednesday, 8 June 2011

Here comes the month of June

I love the month of June because…..

June is the month of stocktake sale!!!! Yipppeeeeee!!!!!!

Everywhere you go you see the SALE signs in big letters and big banners sampai boleh berpinar2 biji mata! Open-mouthed smile

Hari ni Myer and Big W dah mula their sale and esok K Mart and probably Target dah mula potong their stock take sale ribbon.

Bila I tengok catalogue Myer, I dah jadi macam The Little Misses tengok catalogue Toy’s R Us.

I nak ni, nak ni, nak ni, nak ni, nak ni, nak ni. Eh nak tu jugak, nak tu, nak tu, nak tu……..

Muahahahahahaha……

Tapi esok pagi2 (lepas hantar The Little Misses to school) I nak pergi tolong K Mart sama2 potong riben stock take dia sebab kat K Mart esok, Tefal pans ada 50% off!!!!!!!!

Jom sama2 pengsan!!!!!!

Be still my beating heart…… hikhikhik……

I dah terbayang2 nak beli Tefal anodised frying pans. I ada 1 frying pan aje that style, nak lah 1 ke 2 lagi, baru lah dia best ada kawan kan, hahahaha.

Lepas ni kalau TTM and I tayang our rembatan di stocktake sale, jangan jeles ye, hikhikhik…

Walaupun my minds are currently thinking of stocktake sales Winking smile, dinner still kena masak jugak kan. And bila tengah ada banyak2 sale ni, lagi lah kena masak dinner yang sedap2 aje hari2 Open-mouthed smile.

I made chicken yiros/souvlaki/kebab for dinner tonite.

IMG_9979

Makan dengan garlic yoghurt sauce and raw salad.

IMG_9986

Roti ni kedai mari, ada banyak malas nak buat roti sendiri, hahahah….

21 comments:

Fazlinil Irma said...

wahh.. seronok akak bercerita sy pulak tumpang sengih sampai telinga. best kan tengok SALE warna merah. :D

NoRa said...

bestnye...nanti ambik gambar bebanyak ye..nak tgk jugak dia jual apa..hehe

Flower said...

My hb mcm tau2 aje ada sale because he has given me a budget of how much I can spend. Usually tak de pun bagi budget. I pakai belanja je. Ni mesti dia tau bini dia dah berangan2 nak buat shopping festival.

zarin said...

tefal ada 50% off??? bestnyaaaa...nak jugak jugak hahaha :D
i kan baru nak tanya camner u buat roti yg nipis tu..rupanya kedai mari ye;-))

penDragon said...

haish...I rasa semangat I berkobar2 je baca akak tulis pasal SALE..hee..ish...kenapalah kt OZ je ni ada sale mcm2!!!

Cat-from-Sydney said...

Aunty LG,
We miss those EOFYS!!! Nampaknya Mama bolehlah simpan duit lebih kot? Container baru sampai so nampak gayanya ada orang tidur dengan Corelle sets!!!! purrr...meow!

K.Nor said...

min, rembat banyak2 yaaaaaa... jgn lupa bahagian k.nor ya.. hehehe

Azita Zain said...

nak jugakkkkkkkkkk...........!

Madam Sooyaree said...

Wah, best nya sale!!! Kita pun skang tengah ala-ala nak shopping sakan, nanti Texas state tax tinggi! Tapi tak tau apa pulak nak beli, hehehe

SJB AKA SUE J-B. said...

Sale..sale..sale... mari habis kan duit hahaha.

alamanda said...

wah, bestnye sale. selamat shopping ye.

TopsyTurvyMum said...

Haha..
My hubby pagi tadi nak masukkan duit pasar..
"Mama ni bukan boleh letak duit banyak2, kejap je habisss..Lagi2 bulan 6"
Muahahahaha!

I pun suka guna hard anodised frying pan skang ni.Takde la leceh nak jaga macam non-stick tu.
Dah borong nanti jgn lupa buat tayangan! haha

Nuroll said...

;)! Love your all your photos...dreaming on your home cook food tue...:)!

p/s: are u using the micro lens?

iluvtupperware said...

Kak, bestnyer tefal ada offer 50 %. Tak nak ke beli lebih2 sikit, n jual kat org malaysia ni. Tefal kat sini sgt mahal. Kalau akak jual kat blog ni, saya nak beli satu.

tinie said...

sale..... sale..... bestnyer.... sapa yg x suke dengan sale kan....
rembat lebih-lebih sikit kak LG... nanti jgn lupa pas kat tinie sikit yek.... hehehe

SELAMAT BER"SHOPPING"....

MULAN said...

jahat u... i tengah lapar ni... bak mai sikit laaa.... sedap nya...

afid said...

waaaaaaaaa...nak pengsan jugak la..tp pengsan kan malaya bukan leh buat apa pon..huhuhu..

Yan said...

Seronoknya lah tefal sampai 50%. kat sini takat 10 % je.. Tu pun macam nak gila gak..

Zaitun said...

Kalaulah kak Zai ada kat sana mungkin berlumba2 kita membeli kan...

lemongrass said...

Irma,
Bukan saj ekaler merah, siap tulis besar2an lagi kan. Macam manalah tak tergoda! :-D.

Nora,
I tak berani lah nak ambik gambar kat sini esp klu barang2 yg mahal giler tu. Rasa seriau aje kalau Pak Guard dtg dekat, hahaha.

Nora,
Berapa kali dah you tawaf Myer? Eeverytime I lalu the shoes and handbags and kitchen sections, hati I terus berdebar2, hahaa

Zarin,
bila Tefal ada 50% off baru lah I boleh beli, hehehe.

Pendragon,
Kat sini kalau dia sale, memang betul2 sale. Tu yg best nya. Dpt lah I rembat Tefal yg I berkenan :-).

Cat,
What did your Mama put in that container? And how big was it? hahaha. Lepas ni you pun makan in corelle plate lah ye :-).

Kak Nor,
kalau dekat, memang dah lama I rembat utk Kak Nor and Lily sama, hahaha

Kak Ita,
Tefal ni memang sungguh menggoda jantung hati kan! :-D

Sooyaree,
US pun lebih kurang OZ jugak ye, tax lain2 each state? Make sure beli segala barang skrg. Baik beli dari menyesal tak beli, hehhehe

Sue,
I have to jalan tutup mata or else memang habis duit! :-)

Alamanda,
Shopping memang selamat, duit aje yg tak selamat, hikhikhik

TTM,
Muahahahaha...macam paham2 aje dia ye :-). My hubby pulak tadi heran sungguh tengok ramai orang kat westfield here. Dia tanya I, ada sale ke? I kata, "lahhh...kan I dah bagitau you tgh stocktake sale skrg! Ish..." hahahaha.
I beli 1 aje hard anodised pan tu sbb tadi kat KMart I tengok cuma ada 2 sizes aje and I dah ada yg 1 lagi. Kena pergi jelajah all KMarts lah mcm ni kan, hahaha

Nuroll,
thanks for liking my photos. I still haven't fully used the macro lens yet because I still haven't set up the tripod infront of my lightbox.

iluvtupperware,
I ni boleh aje belikan utk orang kat msia tu tp postage pulak yg mahal sgt2 dr sini so mcm tak berbaloi aje nak bayar postage mahal. Kesian kat pembeli.

Tinie,
Perkataan sale ni kan memang boleh buat kita tak senang duduk kan, hahaha

Mulan,
Lah...dah jadi baja lah semuanya, hahaha ;-P

Afid,
jom sama2 pengsan, hikhikhik

Kak Yan,
Kalau takde sale, memang I tak beli Tefal tu. Bila 50% off, frying pan yg paling kecik boleh dpt dlm $17 mcm tu, so tu yg borong tefal masa sale :-)

Kak Zai,
Best lah kalau ada gang nak shopping sama ni. Jom lah dtg sini masa tgh sale, boleh I tolong you borong, hehehe.

shopping2u said...

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/tazkirah-sebelum-tido-nikmat-mana-yang.html