Wednesday, 22 June 2011

It’s still 2 weeks away but he’s already bought it

Yeay!!!!! It’s working again.

I’m just going to publish what I was supposed to publish malam tadi, malas nak tulis cerita baru, hehehehe.

My birthday is in 2 weeks time and for the first time ever, The Other Half dah beria2 nak belikan I hadiah yang dia kata I will definitely like!

Selama2 berbelas2 tahun kita kenal and every year you tanya I the same question, “what do you want for your birthday?”, tup tup tahun ni you dah tau apa yang you nak belikan untuk I and had already gone online to get the present….

Heeee……..Open-mouthed smile

Miracles do happen, hahahahahaha…..

But the main point is that… He thinks and he is so sure that I will like the present! hikhikhik…. heran kan! Winking smile.

Maybe after all these years, the lightbulb in his brains has finally switched on when it comes to getting suitable presents for me, muahahahaha.

So, tak payah lah I ber’susah’ payah beli sendiri my own presents on behalf of them lepas ni kanOpen-mouthed smile.

We’ll wait and see…. hehehe…..

Last nite for dinner, I made beef stroganoff makan dengan crusty home-made white bread. I used this recipe to make the stroganoff (but without the bacon lah kan).

IMG_0261

The white bread, I beli yang pre-pack bread mix and tinggal tambah air. It turned out really sedap and crusty Smile.

IMG_0279

And dinner malam ni pulak, I made skinless chicken sausages makan dengan coleslaw, caesar salad and chips. I also bought this vegetarian sausage saje2 nak rasa and cooked them as well for dinner.

IMG_0295

IMG_0298

The skinless chicken sausage and the vegetarian sausage. The vege sausage was really filling sebab dia guna chickpeas to bulk it up. But sedap lah jugak, macam rasa makan vadei sikit2, hehehe.

15 comments:

lady mOrgana said...

hai kak....sy mmg suke baca blOg akak sbb suke tgk menu diner akak...
selalu malas nak komen...tp dis time sebab 2nd day puase bln rejab...agak terliur la tgk menu...hehehe...~
sy pula mmg suka western food...dan sy mmg suke tgk akak hias makanan dlm pinggan...mmg hotel class yOu..~hehehe
dinner yg akak buat mmg terbaik!!

MULAN said...

ouuucchh... bangon pagi ni bukak2 dah tengok sepinggan kat sini LG..!!! drooling... drooling...

afid said...

lens baru kah? hehehhe..takpon gadget masak2 yang baru...huhu

Ayu said...

waaahhh...xsabarnya nak tau apa yg TOH belikan utk akak sempena ur b'day.surprise!!! muahahaha...ayu lak dr dulu dok tunggu hb ayu tnya nak hadiah apa on my b'day tp smpai la tak kuar2 magic question tu dr mulut dia.erk...payah agaknya nak bina soalan mcm tu.hehehe...

btw WLW tu akak d/load yg utk blog punya ke?

penDragon said...

apakah b'day present you itteww..?? I suka ayat ni,"the lightbulb in his brains has finally switched on", bilalah I pulak boleh guna ayat tu....nnti akak jgn lupa taw tayang b'day present tu kt sini...

tinie said...

wahhhhhhhh..... x sabar nak tengok suprise present from TOH.....

Kak Rose said...

apa la agaknya ur b'day present tu ya? x sabo nak tengok... anyway happy birthday n congrats in advance jugak!

Zaitun said...

Apalah agaknya present yang diidam2kan tu.

Dulu kak Zai tak suka makan sausage tapi sejak ada sausage black paper dan cheese suka pula.

~~zAnAfAhMi~~ said...

nak wish awal2 nanti lupa....

moga bergumbira dpt hadiah tu dan dimurahkan rezeki dirantau org..

Azah said...

LG....

I suka baca ur bloq, nearly everyday bukak, kalau tak busylah...then last nite my eldest Miss 12 tumpang sekaki. Nak tahu apa dia kata " Wow bestnyer dinner diaorg. Why kita dinner nasi aje hari2 ya Mummy". Alamak matilah I. hahaha... Anyway I'm looking forward to see ur birthday present, jgn tak tayang tau. My hubby lately ni selalunya bagi handbag coz dia tau I sure happy with it. I rasakan rasalah ur TOH sure bagi anything yang berkaitan dgn camera. Agaknyalah. Hope betul. Tada kalau betul boleh mintak hadiah tak?

T said...

that's nice dia dah belikan hadiah awal and really thinks that you gonna like it. all of the readers are eager to know too :-D

Also, I love vegan sausages, tapi crumbled not whole. I perasan crumbled vegan sausage really adds volume to a dish and enhance the flavor (depends of the flavor though, I tend to get Mexican Chipotle, so that is expected). I letak dalam pasta sauce and my spouse really thought I put meat in it. I also use it in Sausage Gravy, which traditionally is full of calories, fat, and cholesterol. It still tastes good, if not better.

For the chicken sausages, did you make it yourself? If yes, do you mind sharing how you made it.

zarin said...

semalam pun i makan beef stragonoff tapi i makan kat starbuck laaa...hihi i love it so much..nanti i nak try your recipe nih sebab all this while tk pernah buat sendiri, asyik mkn kat starbuck je

p/s
i plak tk sabar nk tunggu apa b'day present tu...

lemongrass said...

Lady morgana,
Thanks ye sbb suka baca my blog. Actually, cuma pinggan yg I buat ambik gambar aje yg I hias lebih sikit. Pinggan lain semua biasa2 aje, hehehe.

Mulan,
patutnya last nite nya post but Blogger buat hal, so tu yg publish pagi ni :-)

Afid,
bukan...hehehe. Lens baru dpt hari tu, dapur pulak dah makin sendat so tak boleh dah beli gadget baru, hehehe

Ayu,
Hubby Ayu kan ada intan dlm mulut dia, tu yg sampai skrg dia tak tanya, hahaha. Dia takut Ayu sebut DSLR aje klu dia tanya :-).
WLW tu tak silap memang utk blog so I just download aje. Ada version lain ye?

Pendragon,
I dah kahwin nak 16 tahun, baru lightbulb to switched on, hahaha...

Tinie,
kena tunggu 2 minggu lagi, baru I boleh tayang :-)

Kak Rose,
thanks for the advanced wish, hehehe. tunggu dulu, nanti I tayang :-)

Kak Zai,
Sausage kat sini pun mcm2 jenis ada, ada yg sedap and ada yg biasa2 aje :-)

Kak Zana,
thank you he for the wish :-)

Azah,
thanks ye sbb suka baca my blog. Tell your daughter, kalau I masak nasi hari2, alamat lah ada lah yg kebulur tak lalu nak makan kat rumah ni nanti, hahaha.
My hubby pulak tak pandai pilih handbag so I memang tak kan bagi dia belikan handbag, tak berkenan langsung dgn my taste, hehehe.

T,
Maybe I should do that next time when I buy vege sausage, to put it in spag bol :-). I guess any kind of peas/beans will fill us up kan.
That chicken sausage I buat sendiri but I pandai2 aje put whole egg mayo, 1 egg, a bit of mustard, fresh breadcrumb, grated onion, salt n white pepper into 500g of chicken breast mince. Then shape it into logs :-).

Zarin,
probably starbuks punya sedap sgt2 dr I punya, tu yg you mengidam nak makan, hehehe.

Mak Wardah said...

Hi...informative OSC. Cute kids & extremely nice blog. Very shy compared yo my blog. Salam dua benua. From now onwards, I am not your silent reader. Tqvm

lemongrass said...

Mak wardah,
Hi. what's OSC again? I ni tak arif with shortforms, hehehe. I dont think I'm shy, I just prefer to not tell all :-).