Wednesday, 15 June 2011

A wet Zoo trip

The Zoo trip started wet and miserable and cold and windy but it got a bit better towards the end. Luckily we carried an umbrella so it wasn’t too bad but still go wet though.

Managed to take a few photos there but most of the animals were definitely hiding away from the rain which was very clever of them unlike us, the humans today, hehehe….

He looks so wise albeit a bit sad…..

IMG_0106

As though he has seen so many things in his life…..

IMG_0154

This frilly-neck lizard seems so arrogant and snobbish Smile.

IMG_0081

This tortoise won the race Winking smile.

IMG_0136

The stork waiting for his turn to deliver a baby… get it? Open-mouthed smile.

IMG_0128

It’s either a wallaby or a bettong. But I think definitely a wallaby.

IMG_0114

And I got to spend the whole day with her at the Zoo Smile.

14 comments:

penDragon said...

wet pun xpe janji dpt pegi zoo....mcm my kids ni pun, hari2 mintak pegi zoo...

Sizuka said...

orang utan tu sedih takleh ikut k.min balik. or maybe dia pun rindu nak balik msia kot. :D

lemongrass said...

Pendragon,
I think I lagi suka wet n cold dr panas and berpeluh2 kan, hehehe.

Shidah,
I think orang utan tu asik pandang I aje sbb teringat masa kat M'sia dulu kot :-D

cicayanki said...

dumbo :D

アヌム ちゃん said...

Dah lama tak jalan2 ke zoo..best jugak kan sekali sekala :D

Arina said...

What's the diference between Wallabies and Kangaroos? Is it the size? Same specie ke tu?

Syahiddmilikku said...

bukan orang utan ada kat mesia je ke kak lemongrass? orang utan jadi orang aussie ke? eheh..

shahlin said...

amboi amboi mandai je kata org utan tu sedih ek. awak tak tau hati dia girang tu sedara- mara dia dtg melawat. cuma muka je memang dah habis tenang lah yg dia bole tunjuk tu. hihi

Lynna said...

LG.....comelnya org utan tuh...:P (betol kan org utan? sorry kalau salah spesis hehehee)

mamasuri said...

ok pe g wet zoo...hehehe..

Unaizah said...

Beautiful pictures of the animals...nicely captioned hihihi.

AI said...

- siapa jaga zahra?

PUTUBAMBU said...

tortoise tu punya cengkerang.. unik le.. lain dari yg lain

* kita suka org utan

lemongrass said...

Cicayanki,
Dumbo ada kat Perth Zoo :-D

Anum,
Memang seronok pergi Zoo but not when tengah hujan lebat, hehehe

Arina,
kira sedara sepupu sepapat lah. Saiz dia kecik compared to Kangaroo :-).

Syahidd,
Ini Orang Utan Borneo mari, hehehe.

Shahlin,
Patutlah dia asik tengok I aje ye sbb memang sedara, hahaha.

Lynna,
Betul lah tu orang utan. Ada 5 ekor orang utan kat Perth Zoo ni, tak silap I lah :-)

MamaSuri,
Tak ok sbb semua binatang hiding from the rain so tak nampak sgt all the animals. Diaorang pun malas nak berhujan, hehehe.

Unaizah,
thanks :-)

Al,
She was at school at that time. We all pergi during school hours :-)

Putu,
I pun tak tau tortoise tu jenis apa tapi memang cantik kan cengkerang nya :-).