Wednesday, 29 June 2011

The birthday present unveiled ;-)

I guess by now ramai yang dah tau what I got for my birthday kan.

Congrats to Jas for guessing it correctly.

Like I said malam tadi, Amy_Yna1985 did mention the correct interest which was reading but she got the present wrong Sad smile. So, dapatlah orang lain meneka Smile.

So, this is the present that I got for my birthday (which is still agesssss to go, hikhikhik Winking smile).

An AmazonKindle which is an e-book reader.


He got me a red cover for me Kindle to differentiate it from his that has a black cover. He told me he wanted a Kindle for his birthday present and bought it himself, hehehe. See, bukan I sorang yang beli hadiah I myself, laki I pun macam tu. Senang kan hidup bila dah tau apa partner and anak2 kita nak for their birthdays Open-mouthed smile


The Kindle inside. Not having pages to turn takes some getting used to, hehehehe.

I love reading since I was a kid and kalau takde novel baru, I will re read all my old novels. That’s why The Other Half knew for sure that I will like this present which I do (a lot Smile).

He said now I don’t have to turn pages anymore, I don’t have to carry heavy books anymore, I dont need a bookmark anymore, I don’t have to go to the shops to buy books anymore, I can put it in my big handbag and carry it everywhere….

So now I won’t be buying books that use paper anymore, sob sob…. Sad smile except recipe books, hehehehe.

End of an era which is kind of sad……

The Other Half kata, “I don’t care if you splash water or gravy or sauce on your recipe books but I will get a little bit upset if you splash water or gravy or sauce on the Kindle Smile“. heeeeeee…..

Now both The Little Misses want a Kindle each for them Eye rolling smile.

I have got a few novels on my Kindle already and I am currently reading Terry Pratchett ‘Unseen Academicals’.

So Jas, if you could email me at lemongrass@y7mail.com, that would be much appreciated.

To everyone else, don’t feel too sad. I might do another guessing game soon Smile.

27 comments:

Dinas Aldi said...

Waahhh high tech sungguh hadiah itu :)

Blogspot buat hal lagi ka, hiyerrr!

Ribbon Clown said...

Lg,

I mmg nk teka kindle hi hi congrats on being a kindle owner.. U shud get an ipad.. Dlm ade e-book too.. :) congrats to jas, for guessing it right..

Lili said...

LG,

errr..birthday kita dekat-dekat, ehem, any thoughts of sharing that kindle? ekekeke)))

*congrats to the winner!

msmitchie said...

Dang I should have guessed it. Hehe

I am a proud owner of Kindle myself. :-)

Happy Birthday! And enjoy your kindle.

shaz said...

Mynn, I bought a kindle Nov last year, but I hardly dpt pakai, it's always dgn Hannah, dah jadi harta dia pula, atas katil, bawah bantal, atas dining table coz sambil makan pun pegang kindle.
Enjoy your kindle by the way. - Shaz

Yazreina said...

amenda Kindle tuh???

AMY_YNA1985 said...

Kak Min... (^_^) saya sedih la psl kalah... huhuhuhu

Tp sy kembali gembira & ceria biler kak min sebut nama saya dlm entry kak min... hehehe (^_^) gembira sgt2..

Terima kasih yea kak min, saaaaaayang kak min...

Selamat Hari Lahir... (^_^)

ShashaCatering said...

Congratulations dpt kindle. Takper kalau u nak beli buku beli lah. Tak kisah la kan, jangan sedih2 tau ;)

Fazlinil Irma said...

tahniah pada pemenang.

wahh.. best la hadiah kak min. tak susah dah nak pegang buku tebal2. dan yg lebih best, kurang la risiko nak kena timpa dgn buku bila baca sambil baring. hihii.

Sizuka said...

K.Min,

I mintak the exact gift for my birthday from sham, but dia kata, bawak je la buku. huhuhuhu.. sungguh tak patut.

as k.lili cakap, agak2, boleh tak kita share? :P

Jamie said...

Happy Birthday LG....
nak jugak kindle satuuu...

PatinPasta said...

Kak Min,
Waaaaah! Best hadiahnye tu! Blogger la pulak buat hal, kalo tak.. lagi best kitorang dapat tengok. Hehe!

So dah start membaca electronically ke? :D

Aswani said...

Kak LG,
Happy Birthday! keep on blogging coz your writing always make me smile :)

TopsyTurvyMum said...

Arrgghh..
Ni la i nak tekaaaaa...e-book reader!
Seriusssss!!!!
Hahaha..
Senang ada bende ni tak meyemak rumah.

Happy Birthday LG!:)

T said...

Get all the Free Classics :-)

I downloaded Kindle on my phone, and read Shakespeare before bed. I fall asleep, right away. hehehe

I also downloaded other classics, and I actually like F. Scott Fitzgerald. I never read his books before because it was deemed "heavy" and too "literature." But I really like him now. I still cannot get into Jane Austen though. So, expand yourself with Kindle. You might be surprise yourself.

Who knows one of these days I can read War & Peace. And not be intimidated by the thickness. hehehe.

blu4sky said...

congrats to the winner.. LG..now you can shop online ebook plak.. Happy advance birthday LG..
moga diberi kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki dan sentiasa mendapat kerahmatan dan keredhaanNya..amin

Ayu said...

oh...ni la hadiahnya ek? x t'jangkau dek pikiranku.huhu...pape pun congrats to the winner!!! klu tak nak hadiah tu leh la pass kat ayu ek.hehehee....

baru je ingat nak meneka skali dah ada pemenang.semlm tak dpt on9 sbb ayu mc...kena cirit birit n melarat ke gastrik.ni gara2 mkn nasi ayam penyet la ni.isk...

nae said...

Hehe...I was about to guess this tapi my comment kept on getting rejected by blogger.

Anyway, if you must know, I teka yg ni sebab this is what I wanted for my birthday tapi tak dapat *huwaaa*.

Kena buat macam u all juga gamaknya, buy my own pressie :)

umi said...

wow bestnya...i wish i pun dpt hadiah mcm tu gak! hihi..dpt idea for my next coming besday.

auntacu81 said...

Wow awesome besday present...Congrats...n happy birthday sis...^_^

petersam said...
This comment has been removed by a blog administrator.
MULAN said...

wallaaa... best nya.. i'm not good at teka teki... nak jugak try tapi lately manyak bisi, tak sempat hop2 sini..

kudos to the winner..

lemongrass said...

Dinas,
cuba you try post 1 N3 ;-P, memang blogger buat hal semalam, hikhikhik.

RC,
iPad too big lah for my handbag. Dah lah my handbag skrg ni pun dah menyengetkan bahu I sebelah, hehehe. But I like kindle because it's so comel :-)

Kak Emily,
Hubby I pun tak nak share his kindle dgn I, tu yg dia belikan I my own Kindle. So, obviously I tak nak share dgn anyone jugak lah, muahahaha :-P

MsMitchie,
you definitely should have guessed it. Boleh menang hadiah I mcm tu, hehehe.
I am loving the Kindle!

Shaz,
Hehehe...tu yang Zahra n Alya mintak their own Kindle. I told them they should be thankful diaorang ada their own iPods lagi nak Kindle! :-D.
Ask Hannah if she wants any ebooks :-).

Yazreina,
Kindle ni a brand of e-book reader. So we can buy ebooks online and then terus download it to the Kindle and boleh terus baca :-).

Amy_Yna,
you dapat interest yang betul tapi silap hadiah lah. Kalau betul hadiah nya kan best :-).
Thanks for the wish :-).

Shasha,
dari kecik sampai besar I suka beli buku. Skrg banyak buku dah ada version ebook dia so kalau I nak beli paperback jugak, adalah yg kena tegur dgn hubby nanti, hehehe

Irma,
hahaha...lagilah kalau baca buku under the blankets masa Winter kan! Tak lah lenguh lengan and tangan nak pegang buku sambil trying to keep warm at teh same time :-)

Shidah,
hikhikhik...Suruh dia beli dulu, pastu kalau dia dah jatuh cinta dgn Kindle, baru lah you boleh kenen2 dgn dia :-)

Jamie,
seronok ada Kindle ni, hehehe. Thanks for the wish :-)

Aida,
too many books to choose from, tak tau nak beli/baca mana satu, hahaha ;-). I skrg tgh baca Terry Pratchett.

Aswani,
thank you :-)

TTM,
Hubby I skrg dah mula nak jual all our books sbb dia kata tak payah menyemak lagi dgn segala macam buku. Nak nangis I dengar dia nak jual buku I, hehehe

T,
If I were to read the classics, I think I pun will tidur like you jugak :-).
I tried reading Lord of The Rings pun I dah nak tertidur!
There's quite a few free ebooks on Amazon so I might try broadening my reading horizon with them first :-).

blu4sky,
tu lah kan, more online shopping for me, yeay!!!! hahahaha.
Thank you so much for the doas :-).

Ayu,
Makan nasi ayam penyet kat mana kena gastro? Lepas ni tak boleh makan kat situ lagi lah ye. Tu yg kdg2 takut nak makan kat luar ni kan....

Nae,
Blogger sekarang buat hal lagi. Ada orang boleh comment, ada yg tak boleh. Memang tension betul!
I pun klu nak hadiah yg I betul2 nak, I have to buy it myself, baru puas hati, hehehhe.

Umi,
best hadiah ni and lagi cheaper dari iPad or iPhone, hehehe.

Auntacu,
thanks for the wish :-)

Mulan,
I pun not good at teka teki ni but I like giving them, hehehe.

SJB AKA SUE J-B. said...

Guessing game, I like that.

Ummi said...

Min, sori la terlewat kapalterbang...Happy Belated Birthday buat Min, moga diberkati dan dipanjangkan umur, makin disayangi family tersayang....waaaah dpt adiaaah...jelessss....hehe..

suha said...

hepi bestday n moga gembira slalu..cmner ek akak buat telur asin tu..kt m'sia klu bli pon dh 50sen sbiji..baik buat mcm akak..

lemongrass said...

Sue,
A guessing game that's not too hard :-)

Kak Ummi,
next week baru bday I, laaaamaaaaa lagi nak turn 41, hikhikhik ;-)

Suha,
I pakai buat aje telur masin tu. I guna telur ayam, basuh bersih2 and masukkan dalam bekas bertutup. Pastu buat larutan air garam guna air panas sampai tepu. Pastu sejukkan air garam tu dulu, then curah atas telur sampai all eggs covered. Pastu letak kat tempat gelap and then biar sampai 4 minggu+ :-).