Thursday, 13 January 2011

Tongue-tied Thursday

Bloggers lain buat wordless Wednesday, I buat tongue-tied Thursday, hahaha.

Pastu, The Other Half kata, pretend I’m tweeting and keep it below 140 characters aje yg I boleh tulis Open-mouthed smile.

(tak sudah2 dia nak memujuk I!)

IMG_7306

Tonite’s dinner, malas nak masak punya hal, I made baked chicken wings with potato nuggets and green salad.

IMG_7316

I added seedless grapes in the salad, jadi lagi sedap! Smile

22 comments:

fatt said...

suka tgk ur food presentation. so nice! :)

an15 said...

Kak Min, r u going to Australia Day celebration this year?

Dora Natasha said...

wow!!!
sedapnyer dinner tu..
naper post ni pendek sangat..baru teruja nak read.. dah habis..huhuhu

Yan said...

Looks so easy and yet so yummy. Mudah betul masakan western ni kan..

azieazah said...

Kalu gitu pun dah dikata gaya orang malas masak...

kalu rajin taktau ler cemana.
Gamaknya penuh semeja tu ada Nasik Lemak, Sate, Laksa, Rendang, Mee Kari..

hahahahah saja nak goda orang yang sedang diet!

Tie said...

Salam LG,
Wah.. kalau hari-hari makan gini sure slimlah kita...

DrNotts said...

letak grapes? hmmm good idea. boleh jadi lebih tempting lagikan!

by the way, i just wrote a paper on analyzing twitter writing among uni students (content analysis). lepas ni kena buat for young parents pulak. apa agaknya mereka tweetkan?

Nurunadia said...

Wow.. I really admire u la kak LG... Semua pandai buat... Boleh dpt award best SAHM mother of the year... Bestnye klu ada talent cam akak, mcm2 boleh buat..

Sizuka said...

k.min, nak tumpang makan boleh? if i eat kat rumah, sham will be angry coz we're supposed to eat healthy food kan, so it;s ikan tongkol and brown rice. and i'm so bored with those.. *sigh*... lapar ni..

Madam Sooyaree said...

Pasal blog ni kan, lately kita mintak Cik Abe pinggan putih. Pinggan rumah ni warna merah, nak amik gambar jadi tak cantik, hihihi

PatinPasta said...

LG,
Hmm.. kenapa wordless Wednesday ek? (saya bawah tempurung.. huhu!)

Everytime tengok lauk LG, mesti berangan nak masak mende yang sama. Wawawa!

TopsyTurvyMum said...

Amboiii..
org lain WW jer..u terus TTT! hahaha..
bagus juga ada camni bila takde idea nak mengarang:)
i pun suka mkn camni jer tapi bila my hubby tgk mesti..."Nasi takder???"

Grrrrrr...

Zaitun said...

Simple tapi nampak sedap.Kak Zai suka wing berbanding part lain.

Bee said...

LG, masuk sini meleleh je airliur tp kena masuk ari2 sbb tak nak ketinggalan..:)

lemongrass said...

Fatt,
thanks :-). Did it make you want to eat salad straightaway? ;-)

Anis,
tak, sbb we all ingat nak pergi Adventure World with the kids the day before so Australia Day tu nak lepak2 kat rumah aje.

Dora,
konon2nya nak buat ala2 post kat Twitter lah, pendek2 aje, hahaha

Kak Yan,
memang mudah masakan western ni, tu yg I slalu buat :-)

Kak Azie,
kalau rajin, I masak nasi and lauk pauk 2-3 jenis. Tu yg tak boleh masak masa berdiet, hahaha.
Masak Western ni bila malas sbb tinggal perap n masuk oven aje semua nya :-).

Tie,
that's my aim, tapi susah betul nak shift the extra weight ni! hehehe

DrNotts,
Bila letak grapes, rasa mcm salad tu sungguh tempting :-).
I guess new parents slalunya tweet pasal their kids kot?

Nurunadia,
I tak boleh buat everything, I wish sometimes I boleh buat everything :-). Setakat masak simple2 yg tak pakai too many ingredients boleh lah, hehehe...

Shidah,
I tak boleh lah makan brown rice everyday. Dulu masa I betul2 diet with Matt sampai turun 10kg, memang makan brown rice but I mixed it with basmati so rasa dia sedap lah sikit, hehehe.
Kalau u buat baked chickens n potato and salad, healthy jugak as long as you don't put dressing and oil n too much unhealthy marinade on the chicken :-).

Sooyaree,
hehehe...nasib baik Hubby I jenis yg nak everything putih. I nak kaler lain pun dia tak nak :-).

Aida,
I guess it rhymes nicely kot, tu yg buat wordless wednesday. But sape yg start that trend, I tak tau lah :-).
But since I jarang ikut trend, tu yg buat tongue-tied, kahkahkah.

TTM,
Kan I nak jadi trend-setter, tu yg buat TTT! muahahaha :-P
I kalau makan nasi hari2, memang terasa 'berat' lepas tu. Nasib baik semua suka makan mcm ni, lega I, hahaha.

Kak Zai,
Saya pun suka sgt2 wings ni, sedap meratah mcm tu aje kan :-)

Bee,
hehehe...lepas ni ekna cari wings lah ye nak bagi kurang meleleh :-)

Chik Na said...

memang nampak sedap...

dah ade plan nak buka acct twitter ke? Buat ayat ringkas je tuh :)

Ray said...

Kak LG,

Your OH nak tambah follower kan? Meh gimme his Tweet ID, nanti Ray follow. Ray ni Twittizen yg tegar gak..Hehhehe..

Ayu said...

so akak dah sign up twitter ke lom? ayu nak jd TOH follower...ayu lupa password twitter ayu.sejak sign up...skali je kot ayu tweet.masa tu twitter tak femes lg.ayu pun t'kial2...sudahnya smpai la tak jenguk sana

masaklemakrebung said...

nampak sedap je makanan tu... tambah la ni kat opis lagik... perut pun dah berkeroncong.. jam pun dah 7.06 petang ni... dah nak maghrib nih... jom aaa balik..

lemongrass said...

Chik Na,
Nama kat Twitter yg I minat semua dah kena ambik so kena fikir lagi, hehehe

Ray,
Wahh...best weh jadi twittizen yg tegar ni. Kira mcm I jadi blogger tegar tapi 25X lagi tegar dr I ke? ;-)

Ayu,
hikhikhik...still belum bukak account Twitter lagi. Malas betul I nak ikut kehendak hubby I tu :-)

Msaklemakrebung,
Balik2, pastu masuk dapur masak, hehehe ;-)

Kaseh said...

erm letak grapes in salad..waa tak penah try..sure nyum kan..

lemongrass said...

Kaseh,
Sedap jugak letak grapes ni sbb rasa manis2 sikit :-)