Monday, 10 January 2011

Entry rahsia

Tadi Cik Min ajar kat blog dia macam mana nak buat entry berpassword. Thank you so much Cik Min. So I thought I might try it tonite with this entry. Ini bukan entry sessi anyam ketupat, ini cuma entry yang I tak nak anak2 I baca aje, hehehe. Tapi sorry lah sebab I tak tau macam mana nak buat the things I wrote look nice nak dibaca. They look sangat2 bercelaru, macam takde line break langsung :-(.

(part ni I tak belajar lagi macam mana nak buat, hehehehe)

76 comments:

Cikmin said...

huhuhu...dah keluar dah entri rahsia... :) alhamdulillah..menjadi kan..

lemongrass said...

CikMin,
menjadi tapi kan sbb I buat dialog, jadi tak cantik sbb takde line break.
I kena belajar dr you lah mcm mana nak buat line break kat that site.

Cikmin said...

Hahahaha...ai gelak je lah baca entri ni since tak boleh nak ulas apa2 kat komen sebab ini entri rahsia kan.. :P adoyai..

p/s rasanya boleh buat line break tu...nanti ai ajar u..

izahdaut said...

hehehe...gelak jugak mcm cik min... shy shy cat...hahahaa

Cikmin said...

ok ai dah boleh buat...u pi usha kat myfaheem.com password 12345! setiap line tu u letak

dhiya zafira said...

heheheh...ya ALLAH..kelakarnya..hahahhaa

A~ said...

OMG! When i think about it, it is one of many of us hafta face it somehow when the time comes, which most of us will dread when it comes just tiba-tiba kan?
hahahaaha kelakarnye jawapan theotherhalf tu. i dunno la apa yg i tanya to my parents dulu2 masa growing up. tak pon i tanya member-member je. hehehehhhee. u ingat urs?

lemongrass said...

Cik Min,
thank you so much ye pasal line break tu. Menjadi :-). Lap lap you sgt2, hehehe.
Anak I tu memang, hahaha

Izah,
Kalau I lah kan, memang merah padam sambil tahan gelak sgt2, hahahaha

Dhiya,
Tu lah yg tak boleh tahan, tapi sanggup hubby I tak gelak depan dia, hehehe

A~,
I think I must have repressed my childhood memory when it comes to the 'question and answer' session sbb memang I tak ingat langsung2.
Most probably mcm you kot, tanya kawan2 aje, hahahaha

Yat Maria said...

wahkahkahkahkah..tak leh angsss ai baca pertanyaan & jawapan..wahkahkahkah...of all the things...

Gee Carmen said...

owhh.. main rahsia-rahsia ya? heheheee

lemongrass said...

Yat,
Hahahaha...erase that memory now! :-)

Gee,
Saje2 main2 secret 'recipe', hehehe ;-)

Nadia Dzai said...

hahahaha! pengsan kalau your TOH jawab macam tue ok!

noir said...

i'm reminded of the 2 occasions i had to explicate...funny. high 5 to TOH

QiStinA's said...

Ha..ha...i yg baca pun tergelak sakan....tp camne nak jawab yek????he..he...

lemongrass said...

Nadia,
I yang dengar masa first dia cakap tu, dah rasa nak scream giler2 nya! Tak sanggup weh!!!!!

Noir,
My hubby said that luckily that girl is so easily distracted so he quickly talked about everything else under the sun except THAT! hahaha

Moi,
I pun tak tau lah you mcm mana nak jawab sbb tak bersedia kan, hehehe

blu4sky said...

hahahaha...i gelak guling guling...
sib baik budak kecik yang tanya boleh mengelak..

i have a chinese neighbour sunatkan boy dia..she came to see me and asked me why anak dia punya tuutttt jadi mcm tu.. terfikir gak dlm hati...dia tak tau ke. then teringat.. chinese mana sunat..

just imagine i nak kena mengexplain kat my neighbour bentuk the before and the after...

masa tu kesian pun ada..malu pun ada..nak tergelak pun ada..hahahhaha

lemongrass said...

Blu4sky,
hahahaha.... your case lagi teruk. I hope your chinese neighbour tu female lah, not the hubby yang tanya, hahahaha.
Berapa shade of red your face went masa you tgh explain tu? :-)

blu4sky said...

hahaha...LG, sib baik si mak yg datang tanya..klu si bapak yg datang...i tolak my hubby suruh explain.. man to man talks..hahaha..

Dinas Aldi said...

laaaa, selamba ja Miss 7 tanya, kahkahkahkah! sekarang ni she's still young, curious dia nak tau tapi memang I tak bleh tahan gelak laa!

K.Nor said...

hikhikhik.. sakit perut gelak.. nak2 part jawapan hb min tu :)

lemongrass said...

Blu4sky,
hehehe....adalah sessi man-to-man and woman-to-woman pulak nanti ye :-).

Dinas,
Tu yg we all tak tahan gelak sbb keselambaan dia menanya. But she is very curious about life and what's happening surrounding it kan :-). Psst...macam kita2 dulu lah :-P

lemongrass said...

Kak Nor,
Memang hampeh betul jawapan Hubby I tu. nasib baik lah dia tak jawab mcm tu kat Zahra, kalau tak, memang I tak tunjuk muka langsung lah ke Zahra sbb malu, hahaha

Rima said...

Muahahahha... i like storey morey like this.. haizzz wonder ape si sonia akan tanya my hb nanti.. u remember what i told u waktu hairi had the same conversation dgn my hb pasal tu?? hahaha

Trisya Aleesa said...

Wakakakakakkkk I pun ketawa sampai keluar air mata...

JaJa'Z said...

akak..nak password....

lemongrass said...

Trisya,
hahahaha...kids!

jaja,
I dah email you back. Mesti masuk spam or junkmail tu :-)

lemongrass said...

Rima,
If Sonia asks your hubby, I wonder how scarlet will his face be or would he be so cool like he was with Hairi :-)

JaJa'Z said...

kak mynn, aduhaiii...tersipu2 i membaca nya..ahaksss...jaja dulu pernah tanya my mom jugak time kecik2..mcm mana orang bleh dapat anak..cuba teka my mom jawab apa..?

with KISS!!..hehhehe ngarut betul...sampai sudah jaja percaya...dah besar2 ni..tak percaya dah la..hahah

Miss Zan said...

hik hik.. kelakarlah anak dara bongsu akak.. hahaha:)))

Ticer Syah said...

haaa..nak pasword gak..huhu...

~alang~ said...

finally dpt jgk bace N3 rahsia ni... :-)
senyum sorang2 dpn laptop bile bace soalan dr miss 7 yg cute...haha..mcm mane la die blh terfikir soalan mcm tu...

lemongrass said...

Jaja,
Hahaha...Sure bila Mak cakap macam tu, terus rasa takut aje kan bila sedara mara kiss pipi kita, hakhakhak ;-).
Nasib baik sekarang dah tau :-P

Miss Zan,
Yang kelakarnya, beria2 dia nak tau tu, hahaha

Ticer Syah,
email I, nanti I bagi password :-)

Alang,
Apasal lah si flies lalat tu pi buat kerja depan dia kan. Kan dah susah we all nak jawab, hahaha

azuera said...

..kak LG, thanks for the password~! sgt curioskan bdk2 skang...sy da tergelak2 baca...muhahahahahahaha....

Anis Rafie said...

ok kak min.. memang lawak.. even if i were to be at TOH's situation.. I might be speechless.. wehehehe.. nowadays kid.. wonder what my two babies will ask n 7 years times... huhuhu.. aqll the best kak min.. ;)

vivien_capri said...

hahaha lolz!

tis is seriously funny!

way to go, Miss 7

Aliza said...

O.M.G.!!!!

i really dunno how to anwser if my child were to ask this in a few years time!!

but this is indeed a very good entry, and i like the way TOH can actually get a good laugh out of it ~lol

lone said...

sis lg,name sye oda.. ble sis de entry rhsia nie, dh xble nk jd secret admire @ pembaca rhsia lg dh..sy follow blog sis nie dr blog sis adie..ble ksi pasword x..
lone.ranger142@gmail.com

meriahceria said...

hehhehe...nak password akak....email saya...toknow80@yahoo.com...thq akak

SJB AKA SUE J-B. said...

I pun nak tahu apa kah rahsia tu. My email.

sj_gb@hotmail.com

umiyumi said...

tq for d password Kak LG. aiseh.. umi pun kena get ready dgr soalan mcm ni soon. dah la haritu dia tanya sx tu aper ;)

Lin said...

tq for the password. muahahaha saya gelak pecah perut baca entry ni.

ati_emylia said...

wahaahhahahahah........

laughter is d best medicine.....trus ilang sakit kepala...bila baca....i can imagine her innocent face masa tanya.....aduhai mcm mano nak jawab tuh.....

emy

Rin said...

:D mmg kelakar.
Sib Miss 7 tya TOH. If tya u, gelabah x?

ANNE SAN said...

tergelak dengan soalan Miss 7, n terkejut dgn jawapan tu.. ohh noooooooooooo..... sure melopong jap klu TOH jawap gitu

JaSSNaNi said...

camne nak dapat tu? i tak dapat masuk pun?
Enter the dicryption key?

lemongrass said...

Azuera,
budak2 sekarang memang terlebih akal kot, tanya segala benda :-)

Anis,
My hubby masa tu dah tersedak2 bila ingat pasal piggy back and sape on top, hahaha. Tapi terer dia tahan gelak :-).
Good luck in 7 years time! :-D

Vien,
She's so innocent because she's so curious tapi we all ni yang ketuk kepala hak answer, hahaha...

Aliza,
Susah kan bila our kids makin besar ni because we have to prepare ourselves for these type of questions :-)

Lone, Julie n Sue,
I've emailed you the password :-)

Umi,
hahaha...apa you jawab? :-)

Lin,
I pun gelak giler sbb bukan I yg ditanya, phew!

Emy,
hahahaha....tu yg sampai skrg hubby n I still gelak bila ingat :-)

Rin,
Hahaha..if tanya I, I gelak guling2 dulu rasanya :-D

Anne,
I pun masa my hubby ckp dia jawab mcm tu, rasa nak go 'aggghhhhhhhh' aje. Luckily lah, he didn't do it :-)

Nani,
you email I, nanti i bagi you password dia :-)

Dasheila said...

sunggoh la pandai miss 7 ni..sehingga mampu buat mak pak dia terkesima..goodluck ya kak LG..

Anna Da Lady said...

Hmm, nampaknya Miss 7 ni lebih 'berimaginasi' berbanding dgn Akak dia ye.hehe..yeke?

Sabihah said...

TQ for the password...

hahah...kelakar...sabo jelaa..agaknya camane laa kalo anak saya yang tanya nih...ape nak jawab??huhuhu

meriahceria said...

hehehehe..terguling2 saya baca kat sini....

prettyorked said...

hahahhahaa....nih baru gila kentang kak LG!

Kalau kene kat saya, mmg soalan Zahra tuh kene sedebuk kt otak saya.. speechless laa..kompom sy ajak dia mkn aiskrim, buat2 konon2 tak penah dgr soalan dia..kihkih..

Nur68 said...

Salam LG

I was giggling, chuckling and smiling way when I read this entry. You have one very inquisitive girl there. Hehehe...I didn't expect those questions to pop out from her...

wonder what she would ask next?..haaa...;P)

imanamani said...

Kak Min..

dah mcm psiko lak i gelak sorang2 kat opis ni..hahahahaahahahah

Unaizah said...

Can't stop laughing.... Miss 7 is so curious yet so young. My son yg sebaya Miss 7 tu tak penah tanya about this topic lagi tp dia penah tanya how baby keluar from my stomach. I baru dpt baby last 3 mths. Jenuh gak nak twist the answer so that tak bagi the wrong impression and info to him. Apalah i nak jawab if he starts asking about it. Maybe let hubby yg jawab...hihihi.

-ilyannur- said...

kak thanks for password!

haha.entry mmg rahsia betol hihi... lawak sgt lah!

Netnet said...

budak2 sekarang bukan mcm kita time dolu2 tu...kalau dolu2 kita tanya soklan mcm tu kat mak pak kita, haruslah kena cili kan...he he he..

nak belajar la buat entry coding2 ni.. mcm best plak...

lemongrass said...

Dash,
hehehe...kalau lah dia tau apa yg dia tanya tu, mau lah dia pun terkesima agaknya kan :-)

Anna,
Kakak dia imaginasi ke arah lain, dia ni ke arah lain, hahaha. Habis lah we all nanti ;-)

Sabb,
bersiap sedia lah dari sekarang menepis/menjawab soalan2 bernas itu dgn cara halus, hahaha

Julie,
I yg dengar pun gelak mengekeh2 sbb bukan I yg kena tanya, hahaha

Orked,
hahahaha....nasib baik si Zahra tu senang nak distract so kalau you bawak dia gi makan aiskrim, memang dia akan lupa lah :-)

Kak Nur,
hahaha...my hubby pun tersedak sekejap bila dia tanya benda tu, kahkahkah...

Imanamani,
hahahaha...sampai keluar air mata tak? ;-)

Unaizah,
Miss 7 knows where baby comes out from because I told her but she's still curious how it can get in, hahahaha...
Habislah you klu your son tanya the same question ;-)

Ilyannur,
kalau I tak buat password, habis I kena kutuk dgn semua yg membaca sewenang2nya, hehehe

Net,
best buat entry coding ni so klu you tak nak orang tertentu baca, tak payah bagi dia the password :-)

echah_syed said...

OMG...kalau i pun tentu tak terjawap.malu pulak eh bila dorang dah mula nak tahu semua benda.i rasa mcm merah padam muka bila baca kisah miss 7 ni.aduyai :p

eh...macamana dia boleh terfikir sampai mcm gitu.sgt comel ^.^

bagus jugak hubby u tak panik hehe.. :)

makyung said...

MasyaAllah.cute betul Zahra ni ya.Macam nak tergolek bibik ketawa.tentu muka dia selamba aje kan?!hai dah namanya kanak2...kan bersih macam kain putih,sebab tu lah dia tak ingat benda2 yg lain macam kita yg tua2 ni fikir...

Shereen said...

LG,
Very the curious now.May I have the password too,please?sherghwee@yahoo.com...Thanks.

crazy heart said...

evening lemongrass, can i get the password...haseef_ali@yahoo.com

Shereen said...

The end of the innocence...muahahaha!!!!

lemongrass said...

Echah,
I blame David Attenborough and all the National Geographic nature shows lah for her advanced thinking skills!
Everytime tengok nature show, mesti ada mating bit and also babies, which is normal lah kan so for her asking that question is normal lah, hahahaha

makyung,
Memang selamba habis muka dia my hubby cakap. Muka my hubby yang mcm orang tercekik tulang aje, hahahaha....

Shereen,
My innocence you mean? Hahahaha ;-). God, I'm so not wanting to know what her next questions will be :-)

crazy heart,
done that :-)

My MAA said...

phewwww....sib baikla tu jwpn main2 aje....kalau dia jwb betul2 adussss...masa baca dr mula dah ketawa tp tiba tang ayat tu terus seriau dgrkan jawapan tuhhhh!!! phewwww...mmg soklan maut betoi....adoyai...hati nie pun berdetik2 apala nak jawab kalau i kena soklan maut camtu..nevertheless...itula namanya kids....banyak curiousity depa nie...:)

lemongrass said...

Maz,
tu lah nya, bila hubby I kata dia jawab mcm tu, I yg nak jerit. Tak sanggup you!!!!!!
I rasa kan, sesak nafas I sekarang ni everytime Zahra bukak mulut sbb I tak tau apa yg dia nak tanya, hahaha

crazy heart said...

thanks...sound so innocent ain't it...sex education kalau kat msia mmg x de.but now ive start learnin sex n islam through medical.kat sini drg start msk uni sangat awal 15 thn pon dah msk...tuh ada sex edu kot....kat msia tak tau lah bila nak ada...

SJB AKA SUE J-B. said...

Muahahaha lucu juga tapi apa boleh buat. Teringat I bila my big boy ask me where the baby came from. Yang I boleh cakap, pigi tanya your daddy hahahaha.

Well, good luck with the piggy back ride hahahaha.

TopsyTurvyMum said...

muahahahahah....muahahahaha!
my boys belum lagi tanya soklan camni.
Budak2 skang very open kann? kita dedulu mana berani tanya..tahu baby keluar dari mana pun bila dah masuk menengah hahaha

lemongrass said...

crazy heart,
they are still so innocent at that age. For them, they are just asking a 'normal' question :-). I guess it's up to us as parents to explain to them about the facts of life :-)

Sue,
Hehehe...My girls tau where babies come out from but she can't figure out how it gets in there! :-D

TTM,
hehehehehe...pening kepala I you nak menjawab all her questions sometimes :-)

rapheydhillo said...

sis LG,
Sgt funny!! mesti byk lagi soalan pelik2 yg dia akan tanya in future. Kena get ready je la ye!
-dhill-

Ticer Syah said...

tq for d paawod.. mmg lawak giler..huhuh..

camna la anak i nak jawab kalau ditanya soalan gini..huhuhu

lemongrass said...

Dhill,
Dia tu kan memang jenis yg suka tanya soalan pelik2. Kdg2 I kena masuk bilik sbb nak gelak mengekek2, hahaha

Ticer Syah,
u r welcome. I pun kan kalau kena tanya soalan mcm ni, mau gelak guling2 dulu baru jawab :-)

PatinPasta said...

LG,
Muahahaha! Adoi la. Jenuh nak pikir camno la nak menjawab soalan category gitu kan. Haish!

*dok imagine LG and husband berbisik2.. kelakar :D

hana said...

kahkahkahkahkahkah.... kite pong terbayang satu ari nanti klu anak2 kite tanya... tp arap2 diorg tak tanya.. mumet endasku! kakakakaka... gelak gulin2 ki...

myrainbowdreams said...

haha. mmg lawak habis la.

part yg TOH jwb tu, terbeliak jap mata. haha, nasib dia xjwb mcm tu..

Sis, be prepare for the next killer question. ;p

luvcupid said...

seri0usly lawak..ahahaha~~