Wednesday, 26 January 2011

Australia Day and pics

Hari ni Public Holiday kat sini to celebrate Australia Day. So, pagi2 tadi bila Miss 7 bangun, I terus wish her Happy Australia Day sebab dia sorang dalam keluarga ni yang ‘true blue’ Aussie. Dia sorang yg lahir kat OZ ni, yang lain semua lahir overseas, hehehe.

Hari ni, we’ll spend it berkebun and lepak2 aje. Dah nama pun PH kan, mana ada kedai or shopping malls yang bukak kat sini that we can go to, hehehehe.

We need to recuperate from yesterday Smile.

Here are some pics I took semalam.

I’m still learning on how to take photos of moving objects (especially The Little Misses yang kadang2 susah giler nak suruh ambik gambar sebab they were having too much fun to stop sekejap!). Nk ambik gambar candid, I’m still struggling to take good candid photos. Some people are just so natural at it, ambik gambar candid yang Wow! I think maybe I think too much kot about each photo yang I nak ambik, tu yg susah nak ambik candid, hehehe. So, tu yg a bit overexposed, a bit underexposed, a bit blurry and mostly not Wow.

Lagi best ambik gambar food and flowers and plants yang tak bergerak ni kan Winking smile.

Gembira sungguh diaorang berjimba2 di dalam air.

IMG_7612

IMG_7622

IMG_7624

IMG_7626

IMG_7616

You rasakan, kenapa Miss 7 terpaksa berbaring in this paddle boat?

IMG_7646

Sebab…kaki dia tak cukup panjang! Hikhikhikhik….

26 comments:

Kaseh said...

hahaha suka tgk pic2 dorangg ...kiut jer tgk kaki tak sampai....

makdara TERdiva said...

haha! pic last tu memang comel :D

hepi australia day

~Serenity~ said...

cantikje gmbar..hehe..and indeed they are adorable..:D

Azita Zain said...

salam min...
little misses tu tetap cute walau mcmana mereka posing pun...!

Unaizah said...

Bestnya tengok gambar the Little Misses main air.

Afne said...

seronoknya tgk the girls mandi manda :)

lemongrass said...

Kaseh,
hehehe...sian dia kaki pendek mcm I :-)

Makdara,
Kaki pendek tp bersemangat nak paddle jugak, hehehehe.

Serenity,
I can see the imperfections sbb I guess bila jln2 blog orang yg terer ambik gambar, memang nampak lain sgt dgn gambar yg I ambik :-)

Kak Ita,
Budak2 posing mcm mana pun stay cute kan!

Unaizah,
Rasa mcm nak masuk air aje kan escially bila panas2 ni :-)

lemongrass said...

Afne,
Diaorang pun mandi manda semalam dr pagi sampai petang! :-)

azieazah said...

Hakhakhakhak!

kaki dia tak sampai nak dayung!

takper pelan pelan kayuh....

*sambung gelak.

sarasofia said...

seronok ye bermain2 air.. huhuhu.. kesian miss 7 terpaksa berbaring utk mengayuh paddle boat..

Flower said...
This comment has been removed by the author.
Flower said...

We all pergi sana last 3 weeks. 6 jam gak lah kat sana sampai diaorg tutup. I pakai short you.

Madam Sooyaree said...

Sihatnya Miss 7! :D Takpe, tinggi-tinggi nanti susah cari bf :P

Liz Rohaizat said...

kak min, ada benda la nak tanya. tapi akak takde letak ur email address kat sini.

boleh tak email saya di estli82@yahoo.com?

nanti saya tanya kat sana. thanks

Izariza said...

salam silaturahim ... seronok tengok all the pics .. they surely had fun! saya juga penggemar fotografi tapi skill juga belum begitu mantop :)

Miss Layaleya said...

hahahaha.. kesian miss 7.. sonok tgk pics ni..

lemongrass said...

Kak Azie,
Hati gigih nak kayuh tp apa kan daya kaki tak sampai, hahaha. Jadi terpaksalah buat kuak lentang :-D

Sarasofia,
budak2 kalau jumpa air, memang tak nak keluar kan :-)

Nora,
We all sampai before 9.30, balik dah nak pukul 6, hehehe. Tapi I pakai long=sleeved rashie and long swimming pants, baik kan :-P

Sooyaree,
Dia memang sihat esp tang perut tu! Kalah perut kakak dia, hahaha.

Liz,
I dah hantar email ke you :-)

Izariza,
Salam kenal. Fotografi skills ni I rasa ada yg mmng natural, senang aje nak pandai kan. I ni bertahun2 belajar pun ambik gambar pun, rasanya memang tak boleh capai pro skills, hehehe

Layaleya,
Tak nak kalah dgn kakak nya yg kaki lagi panjang dr dia, hehehe

Dinas Aldi said...

kahkahkah lawakla Miss 7 kena baring tuh!

suka la pegi water park. kadang2 rasa tak mau balik & muka pun jadi gelap gelemat gitu, hehe

fara said...

salam
cantik lar kak LG ambik gambar..lagi2 yang ada nampak water splash tu.teringinnya main air juga. kat sini sejuk teramat.

anie,Nagoya said...

hihihi...cute gmba yg last.tak patah semangat.walaupun kaki tak smpi.tetap nak kayuh jg.

lemongrass said...

Dinas,
dia memang lawak, hehehe. I pun suka pergi waterkpark ni tp I cukup x suka bila balik, muka I yg dah memang kaler kopi susu pekat jadi kopi susu kurang susu tambah kopi, hahahaha.

Fara,
Semalam the weather was just nice kat sini nak main air :-). Tu yg buat budak2 tu tak nak keluar dr air langsung, hehehe

Anie,
Maybe sbb kakak dia dah tak larat kayuh kot, tu yg dia kena kayuh jugak walaupun tak sampai, hehehe

e s c a p e d said...

comel!..

ganbar yang sis amek kat sini semua pun cantik!.. :)

congrats!!.. :)

happy australia day!...

Sabihah said...

hehe..cutenye miss 7...cute sgt2..dulu ms pregnant, teringin nk anak rmbut mcm miss 7 nih..hehehe

sara said...

kak,

kat sane mmg ph je, kedai2 and shoping2 mall tutup eh?

ish.. sgt2 hairan... kt mesia nih, ph la yg rmai kt shoping mall... huhu....

tp, rase nye, elok kot, ph je, satu famili bekumpul kt umah ekk?

PatinPasta said...

LG,
The photos look great, especially the 4th one. The girls nampak sungguh riang ria :D

* dok tergelak tengok Miss 7 mengayuh! Haha!

*happy australia day!

lemongrass said...

Escaped,
thanks for that but I think banyak lagi yg I kena learn about photography ni :-)

Sara,
Kat OZ ni memang mcm ni kalau PH. shopping malls semua tutup tp garden nursery and a few small grocery shops boleh bukak.
Tu yg memang kalau PH, we all spend kat rumah or keluar pergi park aje, hehehe

Aida,
The girls memang tak nak keluar dr air tu kalau tak kena paksa dek we all, hehehe.
Bila lah agaknya kaki dia nak panjang ye, hahahah