Tuesday, 4 May 2010

Is that an egg?

The Other Half said to me, “you definitely opened a can of worms with your entry yesterday! :-)”

But from the comments yang I dapat about the entry, actually kan, ramai jugak yang berperasaan sama macam I when it comes to that issue, cuma tak terluah aje. So I ni kiranya jadi wakil the bloggers yang berperasaan sama meluahkan perasaan lah kan, hahahaha….

Anyhow, let’s talk about something cheerful… (yang buat The Little Misses gelak when they saw it just now :-)).

The Other Half will be flying off to Sydney again tomorrow morning for 2 nights and selalunya before he goes to Sydney, he’ll ask me to do 1 thing….. (This is a PG blog ye so don’t start thinking…..)

This is the first photo

IMG_2855

He’s been losing his hair sejak dia mula kahwin dengan I. Masa mula2 kahwin dulu, sikit nya luscious ke rambut dia! Tapi sekarang ni, hikhikhik…. (maybe it’s me yang buatkan dia lose his hair so rapidly kan, muahahaha)

But when I do some magic Abracadabra (with a tiny bit of help from the instruments below ;-)..)

IMG_2858

Terus jadi macam ni….

IMG_2859

The Little Misses gelak guling2 tengok kepala Daddy jadi macam ni..

They said, “Wahahahahaha, your head looks like a dinosaur egg Daddy!” Memang lah anak2 bertuah sungguh budak berdua itu. Adake dia samakan their Daddy’s head with a dinosaur egg yang sudah extinct itu, wakakaka

Tapi I takde bagi extra service ye lepas cukur rambut dia tu! No head massage, no tanning lotion, hehehehe..

I cuma masakkan dia dinner aje, cukuplah kan :-)

Our dinner tonite, nasi with fried egg (chicken egg not dinosaur egg, hikhikhik), stirfry veges and sardin.

IMG_2853

32 comments:

soclose2213 said...

wakakkaka it funny, ur food look delicious..yummyy..salam ziarah..

Khairiyah said...

kak min,
sy kan........
tak tahu la kenapa..
.
.
.
.
.
.
.
.
takot dgn org botak.
huuuuuuuuuuu

zarin said...

wakakaka...entry ni memang kelakor :D
pandai pulak TLM buat lawak nih..

FairyLilly said...

salam LG...macam ostrich egg pun ada gak hehehe...
Berani u shave ye...hasilnya pun bagus tanpa scratch/luka lak tu. Agak-agak boleh tak buat part time kat kedai gunting rambut si Mutukumar hehehe...

Azita Zain said...

salam min. beraninya min cukur kepala TOH tu! tak risau terluka ke? tak dpt nak bayangkan kalau my hubby mcm tu...! tidur lur ler dia...hehehe

lemongrass said...

soclose2213,
salam singgah :-). The kids love to love at us especially their Dad, hehehe

Kerry,
dia pun kan sebenarnya suka jadi Kojak ni sebab nak bagi students dia takut sikit kat dia, muahahaha

Zarin,
tu lah you, ada ke dia kata macam telur dinosaur. Mentang2 lah badan Daddy dia ada ala2 dinosaur, hehehe

Fairylilly,
I kena lah hantar gambar ni kat kedai Mutukumar tu as my resume kan, baru lah diaorang nak employ I, hahahahahaha..
I takut jugak mula2 dulu nak shave his head tapi bila dah biasa buat, ok aje rasanya :-)

Kak Ita,
macam mencukur baby masa cukur jambul lah, lemah gemalai aje I buat :-).
Your hubby rambut lebat lagi so tu yg tak boleh jadi Kojak, hahahaha

Flower said...

My hb lak semenjak dua menjak kawin ngan I rambut dia penuh uban. Dulu sehelai pun tak de. Tu hb I ckp, stress betul dpt bini mcm I.

lili said...

Tumpang lalu LG... tak tahan gelak dengan komen Flower! Sebabnya... same here...hubby akak kawin je dgn akak rambut trus beruban! Wakaka!

- emily :-D

rainoserez said...

heheheheee.. mr.kojak!

btw, when it comes to sardin, i suka mkn nasik + sardin + ayam goreng kunyit, dr dulu lagi, tak tau kenapa, tp memang layan jerr..

Yat Maria said...

I tot u nak wat kenang-kenangan the foto tu masa yr hubby tke der..mana tau kok windu kan..ahaksss...

ni ada I bawak tonic cap tangan for u..lenguh ker tak semalam jawab berpuluh2 komen tu..fofularrrrr sungguh tu post ;)

mohdandmeriam said...

salam min..auntie ingat massa kami pergi haji dulu..uncle cukur licin kepalanya..mula2 tenguk sedih juga seba tak biasa kan..tapi besoknya dah hijau ..ranbut baru tumbuh..hehe

ibu,mommy,mom... said...

He he he...So cute the kids..he he..

NenekPenne said...

orang botak sexy ok..mcm citer HITMAN tu... i tell u...

arr? tak ada extra servis? dia kan nak pegi 2 days?

sorry.... he he he... i memang gini..suka lencong2...

Yati Harvey said...

weh Lg, itu lauk fav. I lah....sardin ngan telur goreng....memang sah kita sama kepala...GREAT MINDS!!!

azieazah said...

wow! sungguh seksi bila botak... I like botak!


Budak2 zaman sekarang memang cakap telus jer. Apa yg terlintas, itu yang disebut.. Kadang depa sendiri tak berapa pasti maknanya.. ehehe telur dinasour? so cute...

Ajzie said...

hahahahahahah dinosaur egg hahahahahah.. ketawa guling2 nih..

blu4sky said...

wakakakahhh...
statement "He’s been losing his hair sejak dia mula kahwin dengan I" tu yang paling tak larat..

my hubby pun mcm tu..makin menipis rambut semenjak kawin ngan i..sebagai isteri mithali.. i nak htr dia gi yun nam hair treatment tp mcm tak mampu lah kan.. so i belikan dia hair fall control syampoo & hair activating serum.. rambut dah tumbuh balik you..sama mcm masa dolu-dolu.. :p

~uG0giRL~ said...

kak, tu lauk org bujang tu kak. hahha!!! yg penting sodap!

Jiejah @ Iza said...

hahahahaha telor dinasour ??
nanti tiba² nak mkn telor ayam dok terbayang kepala itu ekekeke

melatie said...

Salam LG

Semlm dah berlalu. Lupakan je.

About yr hubby, it is not U who make him bald, but it a aging process that all men facing including my husband. My hubby has a oval shape bald in the middle of his head and his hair almost silver though not 50 yet. Yang penting dia belum ...Andro..
I told him to enjoy his silver lining.

hasni said...

haha
kelakar gila anak2 kak LG ni
tp itulah y dinamakan bahagia kan:-)

~~zAnAfAhMi~~ said...

LG....botak tu tolak tepi, yang penting dia cute and handsome...

apa ada dgn 'botak', poket kena ada isi beb!

SJB said...

Permulaan terkejut juga saya tengok gambar no2 tu hahahha. Memang betul tu your girls cakap macam telur dinasour wakakak. Sorry k, tidak tahan mahu ketawa ni. Kesian laki you.

Zaitun said...

Kak Zai gelak besar baca n3 ni.

rose_euforia said...

sama le macam saya LG..tapi yang bezanya my 9 yrs old daughter yang tukang membotakkan rambut kat kepala ayahnye...dah terer jadi saya serahkan le job tu every month kat dia..trim botak boleh ler, kalu pakai scissor tu tak berani lagi nak bagi dia..itu kena pi kedai. saya bab membotakkan kocek dia pandai ler..wakkakaka..

LAILATUL AZLIN ABD LATIB @ LATIB said...

nampak sardin akak masak..terus lapar..(mmg ku hantu sardin)

mrs plain-june said...

kikiki.. so very the creative! dinasour egg lagi! :p
slrrppp.. tergoda tgk itu sardin!!

Along Zakaria said...

LG, anak2 u mmg witty macam u. Kecik hati tak OTH kena panggil dinasour egg?

I pernah cukur kepala my hubby masa we all buat umrah ari tu..coz mamak arab shave tinggal 1cm when he actually want botak chin.

So isteri serba boleh ni lah yg mencukur pakai shaver dia... My hubby terus kata i layak apply kerja dgn Mutukumar... baik2 LG, u dah ada competition..!

mamiaudrey said...

Hi LG
I'm Mimi, i've been wanting to write to you for the longest time but ada je yg kacau cause i always read yr blog in the morning b4 i start my engine to work. Anyway i luv reading yr stories cause teringat zaman muda2 i staying in Melbourne and i've been to Perth twice but that was more than 10 years ago, so salam perkenalan from me. U can drop me an email if you want @ mimi@de-consultants.com. Bye for now.

lemongrass said...

Nora,
your hubby terus beruban kawin you, my hubby terus gugur rambut dia, wakakaka... Sian diaorang kan dpt wives mcm kita ;-)

Kak Emily,
wakakakaka...kesian hubbies kita kan :-D

Raino,
I pun klu makan sardin, kena ada benda goreng, tu yg buat telur goreng sbb yang paling senang nak goreng :-)

Yat,
Bawak tonic aje buat apa, urutkan lah sekali jari2 I ni, hehehe..
My hubby n I kan jenis yg tak bawak gambar each other tau even in our wallet/purse, sungguhlah tak romantik nya kan, hehehehe

Auntie Meriam,
masa hubby I awal2 dulu cukur botak pun memang rasa lain aje bila I tengok but sekarang sbb dah selalu tengok dia botak, dah jadi biasa sikit lah. But still terbayang2 masa dia ada rambut dulu :-(

Ibu,
kids kan cakap lepas aje, apa yg terfikir kat kepala diaorang, hahahaha

NenekPenne,
hitman tu memang macho sbb dgn body dia lagi kan, siap six-pack. My hubby ni botak aje yg sama, hahahaha..
Psst..extra service tu lepas budak2 tidur baru boleh bagi, wakakaka

Kak Yati,
the simpler the dishes, the more we love them kan! Hikhikhik..

Kak Azie,
budak2 sekarang mmng mcm tu kan :-). Tapi diaorang ni asik no tengok citer dinosaur tu yg tiba2 terus kata mcm telur dinosaur :-)

Ajzie,
Boleh masuk museum you! wakakaka

blu4sky,
I pun kan, setiap kali ada adverts pasal klinik atasi rambut gugur ni selalu perli2 dia, hehehe. Tapi dia lagi suka botakkan dia kata sbb nampak more mature konon2nya :-)

ugogirl,
lah...ye ke? hehehe. I ni kan lauk simple2 mcm ni lah yg paling I minat :-)

Jiejah,
budak2 tu kata sebab licin, lonjong and besar, tu yg telur dinosaur, hahahha

Melatie,
:-D...
My hubby tak mengaku tua, dia kata it's me yg buat dia hilang rambut, hahahaha ;-)

Hasni,
pandai2 aje kan mengata Daddy dia, hehehe... (tarik pocket money kang baru tau!) :-D

ZanaFahmi,
Kalau lah makin botak, makin poket berisi kan best, hahahaha.. Lagi I suka ;-)

SJB,
lepas ni kan I nak hantar the photo ke museum. A rare dinosaur egg found! hahahaha...

Kak Zai,
I pun gelak betul bila the kids ketawakan Daddy dia semalam :-)

Rose,
terer ye dia mencukur rambut bapa dia and berani ye! I masa first time cukur kepala hubby, memang seriau sungguh sebab ye lah kan, mana tau tercukur lebih2, hikhikhik..
Psst... I pun terer gak mencukur and membotak kan poket my hubby ni!

Laila,
I pun suka makan sardin tapi kalau I masak tiap2 minggu, ada pulak yg merajuk nanti, hehehe

Mrs plain-june,
:-D. Dulu2 diaorang selalu tengok kartun 'Land before time' series tu yang tetiba teringat kepala Daddy sama mcm dinosaur egg :-D

Along,
TOH buat derk aje bila kena gelak sbb dia dah biasa kena gelak dgn we all, hehehe...
Macam ni tak boleh jadi lah, I kena cepat2 hantar resume kat kedai Mutukumar tu sebelum dia employ you! Hahahaha

Mimi,
Hi..Salam singgah to my blog ye and thanks sbb sudi tegur I.
Did you like Perth masa you dtg sini? I guess memang kalau compare with Melbourne, so sunyi sepi lah kan, hehehe..

Mat Gebu said...

LGGGG.....hahaha, licin u cukur kepala dia...eh tapi kan...erkk, i malas nak cakap bahaya u, 18 sx..awww tak relaaaaa...hahahahaha..

lemongrass said...

Cik Mat,
I cukur kepala kat atas tu aje ye! Jangan lebih2, wakakakakakakaka