Wednesday, 9 May 2012

Word-less Wednesday

It’s not a totally wordless Wednesday sebab I still want to ‘talk’.

But not as much as usual lah eh, hehehe..

I puasa hari ni and I don’t know why, today felt so long and I felt so exhausted.

Maybe sebab I had to go to a few different places today and tak berhenti, tu yang penat lebih sikit kot.

And the day was gloomy with grey clouds and rain so it didn’t really help either.

So, layan the photos I took today ye.

Not of dinner, but some shots of the things I found in our garden.

IMG_7815

IMG_7817

I felt as slow and sluggish as these 2 creatures, hikhikhik….

But looking at the flowers perked me up a bit.

IMG_7811

The pink rose

IMG_7821

the kesum/ vietnamese mint flower

IMG_7826

the purple phlox.

And the after dinner chocolate definitely has lifted my spirit up even more Open-mouthed smile

IMG_7829

3 flavours to choose from……

We opted to have the dark choc with a touch of sea salt tonite.

It was heaven!

18 comments:

Watierman said...

Assalam Min banyak hari lagi ke nak ganti puasa tu?...Mana juadah berbuka puasa?..Anyway....selamat mengerjakan ibadat puasa dan terus kuat untuk run around okay!!

shahlin said...

kak bunga bunga tu nmpk sgt fresh n menjadi. is it bcos of the cuaca ke, sbb u mmg pandai tanam bunga ke or bcos of the lense. cantiklah

kasihredha said...

kesum pun ada bunga?
tak pernah tengok before.
cantik juga bunganya kan

Selamat berbuka:)

Noir HA said...

you once commented we have eerily similar ways. Let me make it more eery, quality dark chocs have always been my fav :) sweet aftertaste!

mademoiselle ten said...

I love lindt pistachio... But those 3 mmg tk jumpa kt sini

penDragon said...

Sejuk sikit mata I tgk gambar dr garden. Chocolate chilli flavor pun ada tu...x pelik je rasa dia kak LG?

Soo Hae Daa said...

Chili? Choc tu pedas la ehh kak??xpnah jumpa lagi..hehe

[z@ck] said...

akak makan ke yang chilli flavour tu? rasa apa? pedas ke? huhuhu

norhidana said...

apa yg ada kt atas kure2 ngn snail tu kak?

Fifi said...

paling tertarik dengan coklat cili tu.. tak pernah jumpe lagi..

mamasuri said...

bila akak sebut akak posa..teringat posa2 sy belum diganti ni..huhuhu..tak sabar nk tgk juadah berbuka akak..

Zaitun said...

Kat laman kak Zai pun ada kura2 dan beberapa binatang lain hehehe....

Unaizah said...

Macam mana la gamaknya rasa chilli flavored chocolate hmmm i wonder. Blh masuk ke both items tu?

greetingsfromengland said...

salam fr england, lovely photos…just a quick question, how do u get your blog name imprinted onto your photos? something I'd like to do with mine if possible, not sure how to go abt it, still quite new to the whole blogging affair! hope you dont mind me asking.

Kay Masingan said...

oh saya juga puasa hari ini. sejak hari selasa. qada puasa ramadan. memang rasa hari ini lambat sangat berlalu..
selamat berpuasa dan selamat berbuka ya..:)

Husna said...

choc chilli tu menarik as saya suka mkn pedas..ulam cili api selalunya..harus!

et said...

gitu rupanya bunga kesum kak yer..hehehe
duk m'sia pun tak penah tengok..muahaha..

lemongrass said...

Kak Watie,
Wassalam. Alhamdulillah, dah habis ganti, lega sikit :-).

Shahlin,
I rasa sbb I ambik gambar lepas hujan, tu yg nmpk fresh sgt and I also used macro lens so nampak lagi jelas nya :-)

Kak Kasih,
Memang cantik bunga dia tapi so halus. Sbb I guna macro lens, nampak lah besar sikit bunganya :-)

Noir,
I used to like milk choc when I was younger but as age creeps in, my tastebuds have enhanced a bit when it comes to chocs :-). Dark choc is so mysterious, hehehe...

Mademoiselle ten,
I think with Lindt choc, any variety will be extremely nice kan.

Pendragon,
Choc chili tu I tak rasa lagi, cuma baru berani beli. But I pernah belikan utk my sis dulu, she said tak lah rasa pedas sgt pun, cuma ada after taste chili aje.

Soo Hae Daa,
I rasa tak pedas sgt kot, cuma ada kick at the end tu :-).

Zack,
I beli aje, makan tak lagi sbb tak berani lagi, hahaha.

Dana,
kura2 and snail tu ada solar light so malam2 dia menyala. Senang sikit nak nampak kebun I, hehee

Fifi,
Agaknya kat duty free places mcm Langkawi tu ada jual kot kan?

Mamasuri,
Alhamdulillah, I dah habis ganti so lega lah sikit nak menunggu Ramadhan datang :-)

Kak Zai,
binatang2 tu kira mencantikkan sambil menjaga laman kita kan, hehehe.

Unaizah,
I think ok kot rasa dia sbb Mexican people have a dish where they use choc and chili but I tak pernah try lah, hehee

Greetingsfromengland,
Salam. I guna Windows Live Writer to type my blog entries. On there, ada 'watermark' so I click on the watermark and type my blog name and put it on the photos.
I don't know macam mana nak buat watermark tu cara lain, sorry ye.

Kay,
bila tgh berpuasa, memang kdg2 rasa lambat sgt hari tu nak maghrib kan :-). Memang dugaan orang berpuasa, hehehe.
Selamat berpuasa utk you juga!

Husna,
Urk, kalau I lah makan ulam cili api, mau nangis tak sudah2 I, hehehe. I dont think choc chili ni pedas sgt sbb target dia utk Mat Saleh kan so surenya mild aje :-)

et,
Daun kesum I ni baru berbunga selepas hujan tak berhenti. Maybe cuaca kot yg buat dia nak berbunga :-).