Sunday, 13 May 2012

Celebrating Mother’s Day at the zoo

Happy Mother’s Day to all mothers out there.

Hope you guys had a wonderful day today.

We spent the day at the Perth Zoo today, celebrating it with all the mothers residing in the zoo Smile.

It was really fun sebab all mothers dapat free entry to the zoo today (tu yang we all chose to spend it there, cheapskate lah katakan, hahahaha).

Punyalah ramai families at the zoo tadi, semuanya nak sambut Mother’s Day berpicnicking and ber BBQ’ing sambil2 jalan2 tengok animals.

I sebagai official photographer in the family spent my time happily snapping so many photos, 244 photos in total!

Heee…. nasib baik for digital technology. No money wasted on ‘cuci gambar’ Winking smile.

So, layan lah ye some photos at the Zoo.

We’ll show you our favourite animals first.

IMG_7959

The Galapagos tortoise.

IMG_7932

The pygmy marmoset. Nak aje we all ambik bawak balik buat pet sebab they are so cute! Smile

IMG_8079

The Fijian crested Iguana.

IMG_8013

The Mummy Rothschild’s Giraffe and her baby.

IMG_7968

The Sumatran tiger.

IMG_7992

And the orang utan.

And my favourite people pulak…

IMG_8096

IMG_7977

IMG_8010

IMG_8095

IMG_7948

IMG_8031

IMG_8033

IMG_8063

IMG_8066

We had turkey sandwiches for lunch and some snack items and chocolate brownies for dessert.

IMG_8054

(Tak kuasa I nak masak nasi lemak or shepherd’s pie or lasagna or pasta, hahaha).

We had fun at the zoo, the weather was perfectly mild without a drop of rain (walaupun weather prediction kata a few showers today.)

Tapi lepas tu, penat giler rasa satu badan sebab menapak satu zoo.

Next year boleh pergi Zoo lagi for Mother’s Day kan! Smile

17 comments:

kasihredha said...

bestnya ada tempat unk duduk2 mkan2..
kami dah lama x gi zoo...waktu anak2 kecik2 dulu je pergi.
Selamat hari ibu :)

Fazlinil Irma said...

gambar adik nampak binatang tu patung. tp yg si kakak nampak real. wpun binatang yg sama. elok je duduk sebelah. mcm bff plak. hehe.

penDragon said...

Best....paling best mothers dpt masuk free!! kira ok la kan...tahun dpn boleh pergi lagi. My kids ni kalau boleh hari2 nk pergi zoo. Seronok sgt tgk animals. pygmy marmoset tu ke monyet paling kecik?

Huda said...

seronoknya picnic macam ni, kalaula kat Malaysia boleh berpicnic kat zoo gini kan best, mesti kids suka..

CathJ said...

Happy mothers day.. :)

UmmiRosma said...

Assalam....

Happy mother's day...it is fun to go to nature ya...having a picnic lagi tu....bestnyeee...

Cantik anak2 you...

regards from Brunei Darussalam..

mademoiselle ten said...

Bau zoo kt malaysia harum sgt nk piknik pn fikir byk kali.. Hehe

Muna Mahdzar-Fadaaq said...

Happy Mothers Day!
Looks like a great day for an outing.
I'm so jealous tengok y'all berpicnic.
Kat sini tiada harapan sekali, everything will be berterbangan bagaikan UFO and I'll be screaming (some say ada iras-iras) like Chewbacca at the end of the day
xoxo

shahlin said...

hapy mothers zoo day! patutnya amek gambar sume mak orang n mak haiwan sempena hari ibu. buat kenangan n untuk compare "perkembangan" sebab tahun depan nak jumpa balik kan.

shah_izan said...

Happy mother's day sis
miss 13 mmg nampak tinggi lampai
n The Other Half , saya rasa mcm dah gomuk ckt... hehehe ;
tp, artis n manager artis
maintain comei jer

:)

m.u.l.a.n said...

huwaaa... awat tak ajak i jugak..!!! seronoknya ramai2 ibu kat perth zoo tu...

PUTUBAMBU said...

bestnya..!

* makin kurus si kakak yek?

PUTUBAMBU said...

opss...lupa pulak...

Happy Mother's Day to you Kak LG!

Kesuma Angsana said...

wah!....bestnyer!

JieJ said...

woweeeeeeeee....happy face semuanya!!!Happy Mother's Day to you Kak LG. U are superb mom..serba boleh!!admire u so much..hehe..
BTW, Miss 13 so pretty..

[z@ck] said...

gambar last paling cun. wewiiitt =P

lemongrass said...

Kak Kasih,
we love going to the zoo tapi at most setahun sekali aje pun.
But memang best ada a big lawn and plenty of BBQ places tuk orang duduk berpicnicking.

Irma,
memang mcm BFF, siap buat camwhoring bagai. Macam lah that Iguana boleh smile back, hahaha

Pendragon,
Budak2 ni memang suka sgt2 pergi Zoo kan because of the animals. Maybe boleh lah we all buat Mother's Day to be our yearly Zoo day sbb I dpt masuk free, hehehe.
Ha'ah, it is the smallest monkey, so comel kan!

Huda,
Zoo Negara kat Msia takde picnic area ye? I pun dah bertahun2 tak pergi Zoo Negara so memang tak ingat the inside.

CathJ,
Happy Mother's Day to you too! :-)

UmmiRosma,
Wassalam. Memang seronok celebrate Mother's Day this way, budak2 happy, we all pun happy jugak :-).

Mademoiselle ten,
It is quite funny sebab it wasn't that smelly masa we all pergi that Sunday. Maybe sbb cuaca sejuk so the bau2an pun tak semerbak harum lah kot, hehehe

Muna,
Happy Mother's Day to you :-).
Luckily when we went, the weather was perfest without strong winds so tak sempatlah all our picnis stuff nak berterbangan, hehehe.

Shahlin,
hahaha... tak kuasa I nak ambik gmbr all the other human mothers :-P

Shah_Izan,
Miss 13 memang dah tinggi lampai. And my hubby pun memang dah gemuk banyak instead of sikit, hehehe. Hari2 I suruh dia diet balik, tak larat dia dengar, hahaha.

Mulan,
You tak dpt ye invite dari I? Sure hilang masa tgh menyeberang laut tu, hikhikhik.

Putu,
Kakak tu memang dah kurus but now since tak 'boleh' makan macam2, lagi lah dia kurus. Susah nak paksa dia makan.

Kesuma,
Memang best kan bila berpicnic ni :-)

JieJ,
I slalu wish I ni serba boleh especially serba boleh nak deal dgn the girls tanpa marah2, heheh.

Zack,
gambar last tu memang paling cun sentiasa! hahaha