Tuesday, 29 May 2012

The things I wish for sometimes….

Everytime I’m on the road, I always wish I have some sort of magical powers…

Especially the power to curse and make the curses come true!

Hehehehe…. Winking smile

The traffic here is so very tame compared to the traffic in KL or anywhere in Malaysia.

But dalam2 tame and mild tu, masih ramai jugak drivers yang sangat lah menyakitkan hati dan menguji kesabaran.

Tu yang I wish I have magical powers sometimes, heeee…

-The power to make some drivers drive at the speed limit instead of 10kms BELOW the speed limit!

(Come on people! The speed limit here bukannya tinggi mana pun so kalau you nak buat 45-50kms in a 60kms zone, sapa lah tak tension Ah Soh weh!)

-The power to make some drivers be more aware of their surroundings for example being aware that there is a long queue of cars waiting to enter the intersection as well so make a move quickly lah instead of waiting for someone to bentang the red carpet for you baru you nak bergerak!

-The power to make these drivers automatically know the road rules instead of still using the road rules of the countries where they come from!

-The power to make these stupid drivers just go poof and disappear off the roads (The best power of all, hahahahaha….)

-The power to make a policeman magically appear on the road when there are stupid hoons around so they can fine them and confiscate their cars straight away (power yang ini pun best jugak kan, hehehe.)

Kalau I tengah tension kat some of the stupid drivers, I do wish I ada witch’s powers so I can curse them and change them into cane toads, hahahaha….

But since I takde any super magical powers, I cuma boleh beristighfar banyak2 aje lah kan…

Cukuplah I ada magical touch in the kitchen to feed my family kan, itu pun dah kira power yang best jugak, ye tak Winking smile.

Tonite for dinner, I made beef casserole makan dengan parmesan bread, bread sticks and roast sweet potatoes.

IMG_8408

IMG_8405

IMG_8396

I thought nak buat meat pies but malas pulak nak trim and shape the puff pastry and the shortcrust pastry so tu yang buat the parmesan bread.

8 comments:

kasihredha said...

akak berharap akak ada super magical powers juga...supaya pandai masak macam LG :D

Flower said...

betul tu. I sokong semuanya. Like today, boleh ke tidur kat traffic light. Dah lah the green tukar cepat. Rasa nak lempang2 je. Org kat sini lak berhemah, tak nak horn. I rasa nak je horn, tp kalau I horn, org tau tak itu I yg horn....

m.u.l.a.n said...

abraaa cadabrraaaa... toiinggg...

sama lah dgn i kat sini.. yg drive kat area ni ramai nya jgk senior citizenssss... u tau tak depa bawak tengah2 jalan 20-30km/hr takmo kasi can org overtake..

dah le jalan single lane je.. also many times, kalo depa nak buat left/right turn, siap tak kasi signal pon.. corner ikut sedap tekan minyak je!!!! nak marah pon tak lepas...

aiisshh... gerraammm tengok kat dalam pinggan tu..

Asmara said...

I wish too! Hehe.. Tp kat sini driver semua sopan santun, baik2 gitu. 3 tahun xde kemalangan maut kat bandar ni. Mmg sungguh berdisiplin, polis pun relax je xde keje nk buat. Hehe..

penDragon said...

Kt sini lagi teruk, I rasa mcm xnak amik jer driving license kt sini....takut drivers sini drive mcm apa heeeee...sikit2 nk hon, xde sbb pun nk hon, nk masuk jln kita menonong je...haish...stress bagi driver yg berhemat mcm I ni!!

CathJ said...

So funny pulak.. Kita kat msia mintak supaya org slow dwn.. Kat situ nak laju... Hihi.. Tapi tak ler laju kan.. Just follow speed limit... :)

Rima said...

I think if i lah kan.. i nak ade magical power to slow kan driver macam my hubs lol

Ur beef ni kan membuat kan hati ku terlonjak lonjak.. tadi i only ate salad.. konon diet but now i cant sleep cos perut ku lapar haha

lemongrass said...

Kak Kasih,
hahaha...I pun nak super magical power yg boleh buat whatever I cook jadi sgt sedap and sgt cantik dipandang mata :-D

Nora,
Hahaha...I kan paling tension kalau crive belakang Ah Pek tua and Ah Soh, memang rasa nak turun aje kereta and tolong drive for them!

Mulan,
itu namanya memang takde langsung perasaan considerate to other drivers lah kan. As long as diaorang boleh drive sampai tempat yg nak dituju, diaorang tak kisah about other people yg merangkak2 drive belakang diaorang kan.

Asmara,
Wahhh...memang betul2 sopan santun lah namanya mcm tu kan klu polis traffic pun takde kerja nak buat :-). Memang culture diaorang mcm tu, so masa drive pun sama lah ye :-).

Pendragon,
Pak Arab kat sini pun drive tak berhemah, diaorang aje nak first and nak menang.

CathJ,
I just want them to ikut the speed limit yg memang tak laju tu so you bayangkan lah if they drive at 10kms/hr below speed limit, punya lah slow mcm kura2, hehehe

Rima,
Your hubs kalau drive kat OZ, tau berhemah and menurut speed limit tak? Sure masa tu you senyum aje sbb tiba2 your wish comes true kan :-D.