Friday, 18 May 2012

The photos that didn’t make it onto the chart ^__^

Bila I malas masak like tonite and malas nak ambil gamabr like tonite, I will go thru my Food photo folder again, hehehe…

Ada baaaanyaaakk gambar dinners and gardens that I haven’t put up on the blog.

And some of the dinners, I have completely forgotten what the heck they are!

Because some of the food photos don’t look appetising at all tu yang tak masuk dalam carta top 40, hahahaha….

But like this one which I made many moons ago should be included in the carta top 40 sebab senang and sedap but don’t know how, bole terlupa pulak nak masukkan.

IMG_7109

IMG_7113

breaded fried sausages for lunch.

But food photos like the ones below should be kept in the vault and not shown, hehehe…

IMG_7393

This is baked mullet I think which I curah with kicap+bawang gravy after it’s cooked. I like it but the rest didn’t sebab they don’t like fish with bones!

IMG_7471

Ini pulak, I have no idea what it is. I think it’s some sort of beef casserole with mashed potato on top.

I bit like cottage pie I guess but using diced beef instead of mince and tak cukup mashed potato topping, hahahahaha.

IMG_7476

It does look so unappetising kan but the taste was good (I think…I can’t really remember Open-mouthed smile).

I made this sausage rolls myself using sausage mince, beef mince and grated veges in it. And then shape it up and encase it in puff pastry.

IMG_7756

The plate looked so bare and bland because I malas nak steam veges to eat with it. Dah ada grated veges in that sausage roll, cukup lah kan Winking smile.

And the dinner below didn’t get a mention on the nite it was made because it looks so indecent to me!

I made dagwood dogs (which are fried battered frankfurts).

IMG_7870

Rasa macam tak sanggup nak letak kat dalam blog,  muahahaha.

IMG_7873

I took the most decent looking dagwood dog to be photographed so you boleh bayangkan lah how the rest looked like, ngeeeee….

But rasa dia sedappppp…. Ye lah kan, benda2 bergoreng ni, apa aje yang tak sedap Winking smile.

Kalau lepas ni you all terus terbantut takde selera nak makan, jangan lah marah I no…hikhikhik…

15 comments:

shahlin said...

kak LG setelah beberapa abad masuk dapo u, baru today tengok ur food rasa macam Ya Allah aku hilang senses ke hapa ni? tak tergodanya rasa. wakakaka

[z@ck] said...

dagwood dogs? pergh.dengar nama pun dah gerun nak makan.hehehe

norhanim md zain said...

semuanya sedap:-)

norhanim md zain said...

semuanya sedap:-)

penDragon said...

Baru I perasan selama ni I x pernah tgk gambar lauk ikan masak ala m'sia kt sini. I x kisah rupa foods tu menggerunkan ke apa, janji rasanya sedap!

zuraidapenang said...

lucu la akak ni...hahahaha foto makanan ni semua yg tak dapat masuk carta hit tu kan kak?mmg layak la tak dpt masuk ..hahahahaha

wan G Silk said...

the dagwood dogs tu..i dah start imagine benda lain la pulak...ohh tidakkkkk...;-)

kasihredha said...

Mungkin takut tersekat tulang kot...sebab tu x suka ikan yg bertulang.
Macam lagu je ada carta...hihi

Mat Gebu said...

Ingat kan telur goreng tadi..takpe, tetap nampak "Genuine"....

Yazreina said...

mmglahh.. depa xske ikan ada tulang ek.. malas sebenornya.... hehhe

JaSSNaNi said...

semuanya nampak sangat2 sedap.. kenyang jamu mata kat sini sampai membuatkan perut ku lapar kembali.. huhuhu.. :)

m.u.l.a.n said...

I gerenti u punya hasil tangan tu semuanya yummilicious...!!!! I tak kisah paras rupanya.... bila la dapat a jadi jiran u ni..???

Cik Teppy said...

nice blogs..:)

salam knalan..

ogyep yummy mellow said...

Not that bad I guess... Still yummy to me...

lemongrass said...

Shahlin,
we all yg kena makan ni lagilah rasa mcm tak lalu aje, hahaha

Zack,
hubby I kata masa dia kat NZ tu lah nama dagwood dog tu. Mana dia dpt pun tak tau.

Hanim,
rasa dia sedap, cuma rupa tu lah mencabar mata sikit, hahaha

Pendragon,
I ni kan suka sgt2 masak ikan cara Msia tp sgt lah jarangnya I dpt makan ikan style mcm tu. Sbb I sorang aje yg terer makan ikan bertulang ni.

Zuraida,
Baaaanyaaaak lagi photo yg tak dpt masuk carta hit you! hahaha

Wan G,
tu lah kan, tu yg I rasa mcm tak best aje nak letak kat blog I yg PG ni :-)

Kak Kasih,
diaorang kan makan pakai cutlery, tu yg susah sikit nak makan ikan bertulang. I lah yg akan jadi tukang buang tulang nya, tu yg malas sikit nak buat :-)

Cik Mat,
hehehe...telur goreng lagi menawan gambar nya :-)

Yaz,
memang malas nak buang tulang, hehee

Nani,
kena masuk sini masa betul2 kenyang baru ok :-)

Mulan,
ada jugak you a few times when my dishes tak digemari ramai but diaorang telan jugak sbb tak nak lapar, hahaha.

Cik Teppy,
salam singgah ke sini :-)

Ogyep,
thanks :-)