Thursday, 24 May 2012

Tired Thursday

Miss 8 choir group went to the SingFest today.

7 schools performed 2 songs each and they then sang 5 songs as a mass choir which was really cool.

When they were performing their 2 songs, each school would go up onstage but they stayed sitting on the floor when they were singing the mass choir songs or else memang tak cukup tempat lah the stage tu.

I went to watch them sing and watch the other schools’ choirs sing too.

Penat weh menunggu budak2 menyanyi, hehehehe…

IMG_0247

This is their choir uniform, black shirt and black pants. The shirt has a special music logo. The boys also wear a maroon tie.

It makes them stand out more wearing the all black.

So, bila balik tadi, I dah tak larat nak masak yang fancy2, I masak sausages with mashed potato, steamed veges and cheesy pizza bread.

IMG_8296

IMG_8300

IMG_8304

Kat rumah ni memang kena sentiasa ada stock sausages, senang nak buat dinner kalau tengah tak tau nak masak apa.

Everyone loves sausages makan dengan apa2 pun (except nasi lah, hehehe).

9 comments:

shahlin said...

klu kita buat steam vege pakai microwave bisakah buk? ke tu kira mcm buat dia layu sikit 5-10 secs je ye.termotivasi nk buat meal camni je kat ofis.

kasihredha said...

walaupun penat..tp seronokkan tengok miss 8 nyanyi :)

Apakata try makan sausages dgn nasi...mana tau sedap :))

hud aikara said...

try masak sausages macam masak ayam berkuah tomato..saya dah try makan dengan nasi..sedap..hehehe

NenetPenne (NP) said...

sosej tu mcm penuh dgn daging kan...

Gina said...

Btul tu Kak LG, rumah Gina nie pun sentiasa ada stock sausages..tapi bila balik Malaysia nanti tak sama lah dengan sausages Aussie, kena makan Ramly pulak..huhuhuh

norhidana said...

akak kata simple tp tgk mcm banyak je keje nk bt siapkan dinner tu

[z@ck] said...

dah macam geng man in black dah ni haa =P

m.u.l.a.n said...

haiyooo.... menu tak larat u tu sangat lah menggoda...!!!

eeyy, comelnya menantu i tu... geram nak picit pipi dia...

lemongrass said...

Shahlin,
Bisa aje kalau mau di microwave sayur nya but make sure jgn microwave lama sgt and kena cover or else jadi kecut habis :-).

Kak Kasih,
Kalau I buat sausages dgn nasi, orang kat rumah ni terus rebel, hehehe

Hud,
Sausages kat sini lain sikit but maybe kalau buat masak masam manis, sedap kot :-).

Net,
banyak jugak lah daging dia tp benda lain pun bnyk jugak, hehehe

Gina,
Sausages kat Msia I rasa tak sesedap sausages kat sini, hehehe. Bila balik Msia, my kids kata 'sausage' ramly tu bukan sausage sebenar :-)

Dana,
simple sbb most of the things tinggal rebus or steam or pan fry aje :-).

Zack,
ini baru gamabr Miss 8 sorang, kalau ramai2, memang sebijik men in black, hahaha

Mulan,
menantu you tu nampak anggun in black, muahahaha