Thursday, 3 May 2012

Another food ‘fest’

We had a good makan makan sembang sembang gelak gelak and gossip gossip party tadi.

We didn’t gossip about other people, we only gossipped about our own kids and hubbies which was a bit like sessi meluahkan perasaan lah kan Winking smile.

It’s nice to know that our kids and hubbies are just like all the other kids and hubbies jugak, hehehe.

We had soto ayam and pulut kuning with rendang as the main meal and a marvellous rojak buah on the side.

And plenty of sweet desserts to follow!

IMG_7665

I cuma buat sticky date pudding aje but dapat merasa so many desserts sampai kenyang sangat2

IMG_7654

IMG_7655

IMG_7660

IMG_7656

IMG_7658

From apam blossom to mini cuppies to agar agar gula melaka to choc cuppies to pavlova.

Semua menjilat jari Open-mouthed smile.

Nasib baik I dah puasa 3 hari before the party! Hahahahaha

Finally I tunjuk gang Mak2 yang slalu buat gathering ni ye Open-mouthed smile.

Kalau any of you readers kenal anyone in this photo, memang kecil dunia ni kan!

IMG_7650

Tu sebab everytime ada gathering, our food sangat2 lah sedapnya sebab semua kaki makan and kaki masak2, hehehe.

14 comments:

zuraidapenang said...

sedap ooo....mmg seronok cam gini kak,sessi meluahkan perasaan..hehehehe

m.u.l.a.n said...

woohhhoooo.. memang fiesta ni...

dah le i belum dinner ni, berair2 tekak i ni.. best kan dapat geder2, potpet2 & makan2 once a while kan.. (selalu pon takpe sbb byk makan, i like..) hahahaa....

shahlin said...

eee i tak penah dok oversea kan. so bila tgk gmbr geng mak2 tu i wonder hows u all punye life kat sana ek.

penDragon said...

bestnya...ada mkn2, semuanya sedap2! Lega sgt kan bila dpt luahkan perasaan

Maryam Izza said...

ala bertuah nya ada geng boleh mkn-mkn ni kan akk :)
erkkk suma tak kenal tp akk yg tengah tu yg speaky tu ada iras Amy Mastura la pulak heee

kasihredha said...

Ohh akhirnya ada juga gambar sahabat2 yg "besubahat" menghabiskan mknan setiap kali ada gathering tu ye.

akak kenal sorang!!!!!
yang pakai baju hitam sebelah kiri tu :)

azra said...

Salam Kak LG,

why la why post pics yang sangat2 mengeliurkan....huhuhu...especially pavlova...dah la tgh diet ni....~sigh~ kalaulah ada org yg tlg buatkan, mesti best sbb kat cni mana nak cari pav...

norhidana said...

menu2 nyer sume mengiurkan kak... tp kalu dpt lepat pisang msti lg best... rasa mcm duk kg hehehe...

pttlah geng2 pun ngam yek kak, sume rajin msk2... pttlah sonok bt gather2

afid said...

pavlova!! teringin nak rasa..tapi tak sampai seru lagi nak buat. hohoho

Fifi said...

saye pon teringin nak makan pavlova.. tapi bile ade baby susah sangat nak buat dessert..

lemongrass said...

Zuraida,
memang seronok kan bila ada sessi makan sedap2 sambil sessi meluahkan perasaan ni, tenang hati and kenyang perut lepas tu, hahaha

Mulan,
I suka betul bila sessi makan2 ni, kalau boleh, every week nak buat. Tapi sbb semua orang ingat the consequences on their weights kalau buat every week, tu yg buat every month or two aje, hehehe

Shahlin,
lebih kurang aje dgn life kat Msia cuma maybe tak sehectic dgn traffic jams lah :-D

Pendragon,
klu sessi luah perasaan tanpa makan, tak best. Kalau sessi makan aje tanpa luah perasaan, tak best jugak. Bila ada dua2, baru ngam! hahaha

Maryam,
sessi makan2 mesti digabungkan dgn sessi borak2 luah perasaan, hahaha.
Itu definitely bukan Amy Mastura, heeee....

Kak Kasih,
Kalau I tak letak gambar Mak2, nanti orang ingat I buat sessi borak2 n makan2 dgn bunian, hahaha ;-).

Azra,
Salam. I pun suka sgt2 bila dpt makan pavlova yg orang lain buat. Sbb tak payah susah payah nak pukul egg whites, tinggal makan aje, hahaha

Dana,
hahaha...kalau ada lepat pisang semalam tu, mmng sgt mengancam lah. Tapinya leceh weh nak balut2 itu :-)

Afid,
I ni every year memang kena buat pavlova, tapi pavlova orang lain buat rasa sgt sedap banding dgn pavlova I buat, hehehe

Fifi,
tunggu baby besar, masa tu baru lah you buat segala mcm dessert yg on your list kan :-)

[z@ck] said...

kenal yang ujung belah kiri tu ja.sampai termimpi2 la ari tu pergi lunch kat umah akak. the girls pun masuk. hahahaha.lawak2.

setting mimpi tu kat kawasan rumah melayu. terus tau ni hanya mainan tidur. cisssssssssssss.

looking forward to meet you one day.kalau bukan di Perth, di Malaysia =)

Natrah Norlin said...

ramai jiran senegara eh kak... :D

lemongrass said...

Zack,
hehehe....memang haru sungguh kamu ni sampai termimpi2 I and the girls. Nasib baik tak mimpi hubby I sekali kan, hahaha.
InsyaAllah one day boleh berjumpa kan :-).

Natrah,
memang ramai jiran serumpun kat Perth ni :-)