Friday, 4 May 2012

Our ‘bland’ dinner

Too lazy to ‘talk’ tonite…

Too lazy to cook something grand…

(Well, most nights I ni too lazy to cook something grand anyway, hahahaha).

I made tuna mornay with broccoli for dinner tonite.

Something typically Mat Saleh, a bit bland for my Asian tastebuds, hehehe 'Winking smile.

IMG_7675

IMG_7686

It’s basically tuna in mac n cheese with breadcrumb topping and slices of tomatoes on it.

Definitely not one of my best dinners but everyone got fed.

That’s what matters kan Open-mouthed smile…..

I’m saving my cooking mojo for the weekend so I can cook up a storm tomorrow and on Sunday!

Hahahaha….

excuses, excuses, ye lah tu….

10 comments:

umiyumi said...

Salam Kak,
umi kalau sehari dua tak mkn pedas2 rasa tak sahlah pulak. kalau dulu kat kg tiap2 hari mkn nasi mesti ada sambal belacan. :)

penDragon said...

Walaupun "bland" tapi tetap nampak menyelerakan!

Yazreina said...

boringnyaaa... heeheh

kasihredha said...

"bland"???...taklah..,nampak cukup yummy.
Kenapa malas nak cakap ni?tak syok aar..kena cepat2 makan vit "R"

Noir HA said...

sometimes the simplest meal is the most satisfying. tu pictures cukup menyelerakan.

MsFigure said...

Salam..

I've linked your blog to mine (sorry sangat sbb x minta izin dulu)...skrg nak minta tolong ling my blog to your pulak, boleh tak?

Here's the add: cookingaccordingtome.blogspot.com

Blog masak2 juga, but not as pretty as yours :D lagipun baru 2 entry resepi yg paling simple di alam semesta..hehe

Harap sudi link ye...TQ

lemongrass said...

Umi,
I kalau sesekali ok aje tak makan pedas. Tapi lepas tu, memang mencari nasi and lauk pauk pedas mcm orang kemaruk kan, hehehe

Pendragon,
tekak jawa ni kan susah betul nak accept food yg agak bland ni, kena letak ground pepper banyak2 baru boleh telan :-)

Yazreina,
kalau boring, pergi masuk dapur sana, hehehe

Kak Kasih,
Bland sbb I buat tak letak pepper banyak2 or else budak2 tu tak makan. Tu yg mcm tak best aje bila masuk tekak I, hehehe.
I malas sikit last nite nak borak2 ;-)

Noir,
That's right. And if anyone complains about the simple food, they can cook their own dinner next time, hehehe

MsFigure,
Salam. Thanks for linking my blog to yours.
I have to buat another blog list, baru boleh add new blogs to mine sebab the current bloglist wont accept any changes. But entah bila I nak rajin buat the new blog list ni.

ogyep yummy mellow said...

Cantik kaler nasi tu with d saffron.. sedap pulak nampaknya... teringinlah pulak..

Eyka Zawawi said...

Hi,

Mind sharing the mac and cheese recipe? I baked once, but didnt turn out creamy and runny.

Thanks mucho ;p

caca

lemongrass said...

Ogyep,
saffron mmng mencantikkan seri nasi, kalau lagi bnyk guna, lagi cantik. Tp mahal bebeno pulaknya nak guna banyak2 :-)

Caca,
I've put the recipe before. Have a look in the shortcut 'recipes' :-).