Tuesday, 23 August 2011

The power of radio

What happens when hari2 dengar Suria FM?

1.Hari2 dengar the same songs over and over again (especially the songs yang tengah in sekarang ni).

-Especially lagu Aishiteru by that Indon band tu. I dengan malu malunya admit that it is such a catchy song! Even Miss 7 pun cakap, “It is a nice song even if I dont understand what the words mean.”

-And since I told them what aishiteru means, The Little Misses have been using the word playfully.

Miss 7, “aishiteru Mum. aishiteru Sis.”

With Miss 12 answering back jokingly, “ Ai don’t shiteru you.”

Miss 7 pun jawab balik, “Ai so not shiteru you either.

Hancussssss bahasa tu, muahahahaha.

2. Dapat dengar balik all the old songs that I used to croon masa I muda2 belia dulu (ye lah, kan tagline Suria FM playing songs from the 90s and latest).

-menggamit kenangan lama betul lah! semua lagu jiwang2 Lefthanded lah, Search and Wings lah…Haru betul bila tetiba I ikut sama nyanyi, hahaha..

3. Got seduced by the advert!

- Disebabkan tiap2 setengah jam asik dengar iklan mee sedappppp on Suria FM, I terpaksa buat instant mee goreng for my dinner malam tadi (while everyone else had chicken burger and chips!), hikhikhikhik…..

IMG_1812

IMG_1815

Ish…ish…ish….instant noodles for dinner Smile with tongue out. That’s why I letak banyak2 greens on my plate so I dont feel guilty eating it, hahaha.

Psst…later today, I will update recipe kuih gunting ye.

20 comments:

azieazah said...

Weyhhhhhhhh LG. Sama ler kita!

Kak Azie pun dengar SuriaFm kat ofis sejak seminggu dua ni. (Tapi sebenarnya kalu dengar Sinar.fm lebih serasi dgn jiwa tua nih...)

Dan malam tadi berbuka dengan mee segera jugak! Dah muak dgn nasi.

Aidah said...

Alamak Min. Tetiba akak pun rasanya nak buka dengan mee goreng pedas Cintan lah petang ni. Hmmm...sape punya keje ni?

Rozita said...

Tu lah kita kannn...sangat mudah dipengaruhi oleh iklan. Tambah tambah lagi masa tengah puasa..ish ish ish...menggoda iman betul bila tengok atau dengar iklan pasal makanan ni..

Puteri Biru said...

hahaha, comel miss 7 n miss 12 sangat kelakar lah. hehe

che'iza said...

Hahhah... kak... Jiwang kapak.... Nasib baiklah boleh layan suria fm kan kak....

Ann Huda (Ate) said...

Mesti ada sambal bilis ek...Yg cengkelat2 sebelah sambal tu apa?

(Psstt..mee sedap dari Indonesia jugak bkn Malaysia mari)

penDragon said...

akak dh seduced I jugak ni...rasa nk buat jugak mee cintan goreng ptg nnti!

nur easy said...

mee sedap ni nampak lebih sedap dgn hasiltangan akak..;)

kasihredha said...

hebatnya pengaruh radio kan..
Lucu le miss 7 & 12...
Sinar FM memang banyak lagu dulu2 (lagu org senior2...hihi...shhhh)

Mee tu nampak sedap dengan keropok dan sayuran...ada sambal ikan bilis juga...perrrggghh

Ayu said...

hahahahaa....ayu ni w/pun dok kat m'sia ni pun baru skali dua dgr lagu aishiteru tu.tu pun masa dok dlm keta.kat umah mmg jrg sesgt bukak radio.kat opis lg la xprnh.tu yg time hb tnya ni lagu sape...or title lagu tu semedang ayu jwb xtau :D

hm...t'pengaruh gak akak pd iklan mee sedap tu ye? hehe...skali2 pekena bast gak nak2 dlm bln pose kan.

~K Ham~ said...

Wah bagus la Min...terus kak ham dpt idea nak wat maggi goreng la utk berbuka hari ini.....tq min...

Juliez said...

Kak, u got it wrong la, lagu aishiteru tu bukan lagu indo. Its a new song from KRU, tajuk lagunya 3 kata.

U can check this out :-

http://www.youtube.com/watch?v=6G1J2-fpOp8

Juliez said...

and this is the vc + lyric, suh miss 7 nyanyi dpn cam okay ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=IDalZv8sHdY

Rinah said...

sekali-sekala makan mee instant takpe lar kak ;)

FaznFaz said...

hahha!!! i pun layan suria n sinar.... i sebenarnya x suka pun lagu aishiteru tuh... tapi kalau sehari dengar sampai 40x, mau x terlekat kat otak, x gitu??? hehehhe!!!

pB said...

band Indon pun ada gak lagu aishiteru nie....

wah...tak pernah lak terfikir nak berbuka dengan maggie mee

Shiela Rahim said...

aiseh....teringin megi la plak tengok sis punye menu ni..isk~

de engineur said...

that mee goreng memang nampak sedap, ditambah lagi dengan secubit sambal bilis...haaahh yummy!

cik fara said...

hahaha. comel je miss 12 n miss 7. :D
hot fm pun sama. selalu gak pasang lagu tu.hehe. nasib baik best gak kan.

lemongrass said...

Kak Azie,
muahahaha....I pulak bukan muak nak makan nasi, cuma malas nak masak nasi and kepingin bebeno nak makan mee segera, hahaha

Kak Aidah,
tu lah, I ni sebab tergoda dgn advert. Akak pulak sbb tergoda dgn mee segera saya, hahaha.

Rozita,
memang kan, bila tengah puasa ni, asik terkenang2 aje iklan2 makanan, hehehe.

Puteri Biru,
hehehe...tension orang2 bahasa tu kan bila dengar my girls memporak perandakan aishiteru ;-)

Che'iza,
Syyyyyy....jgn bagitau sesape tau yg I ni jiwang kapak, muahahaha

Ate,
Yg cengkelat tu daging burger. Saje je I tambah utk protein, hehehe.

Pendragon,
hikhikhik...berapa ramai lah yg berbuka dgn mee segera goreng malam ni ye? ;-)

Nur easy,
mee segera goreng memang sedap tp kena ada bahan2 accesories utk dimakan bersama lah kan, baru lagi kick :-)

Kak Kasih,
Best dengar lagu dulu2 ni kan, terkenang kenangan lama masa budak2 sekolah dulu, hehehe.
Mee segera ni sedap kalau ada accesories dimakan bersama.

Ayu,
I pun first time dengar lagu2 baru2 ni bila bukak era haritu and then bila dengar Suria skrg ni. Title dgn nama penyanyi memang tak kuasa I nak tau, hahaha.

Kak Ham,
Banyak lah rumah yg berbuka dgn mee segera malam ni ye, hehehe

Juliez,
The aishiteru song yg we all dengar and minat ni is sung by Zivilia which I think is an Indonesian band/singer. Yang KRU song tu I cuma denagr sekali aje haritu kat ERA fm but kat Suria FM ni tak dengar pulak lagi.

Rinah,
Kat rumah I ni memang sentiasa ada stock mee segera tapi makan sebulan sekali kot bila dah teringin sgt2 and dah malas masak sgt2, hehehe.

Faz,
Hahahaha...Samalah dgn I. Mula2 nyampah dengar lagu tu tp asik diulang2 aje 4-5 kali satu hari, sampai kita pun terikut2 humming kan :-D

pB,
Ha'ah, lagu aishiteru band indon ni lah yg we all minat, hehehe

Shiela,
Jom sama2 makan maggi :-)

De engineur,
Mee segera goreng kena ada the right accesories, baru sedap makan :-)

Cik Fara,
Anak2 I tu memang, kdg2 menggelikan hati, kdg2 menggeramkan hati :-)