Wednesday, 9 September 2009


Sempena nak Raya ni, I nak buat cabutan pengunjung bertuah again. Dulu I buat masa 10 000 and 100 000 visitors. Kali ni nak buat nombor lain dari yang lain sikit. Nombor dah pilih tapi hadiah tak pilih and tak beli lagi, hehehe... Takpe, I like shopping so to shop for the present will be a fun thing to do kan :-).

Ok lah, let me tell you the lucky number for the lucky visitor:

234 567

Kepada pengunjung bertuah yang ter happened to get that number, please, as usual lah kan untuk membuktikan kesahihan nombor bertuah itu, print the screen or take a photo of your pc screen at that time or do whatever you can to keep the proof. But I want a photo of the whole screen ye just to make sure that it's my blog yang you all tengah tengok tu with that number, hehehehe.

Then, put a comment on my chatbox and I'll give you my email address so you can email me the proof of nombor bertuah itu.

Senang kan! Bukan nya susah nak dapat hadiah ni, hahahahaha....

Psssttt..... Kalau hadiah bagi biskut Raya boleh tak agaknya ye? ;-)

80 comments:

somuffins said...

LG, warga emas paun tak dapat kelonggaran ke? kiahx3..

lemongrass said...

CikSom,
warga emas paun, kira makin berharga, makin ketat lah the rules, wahahahha....

orkedanza said...

hopefully i yg dpt kak :p
klu i dpt bg hadiah special2 sket k..hehe

arapink said...

kak min....ara nak..nak..nak...
hahaha...

kalo bg kuih raya pon buleh...tart nenas yeah...hahaha...

tak yah adiah mahal2 taw...hehehe

Ms AiReEn MoHd said...

wah gigih aku suh boy sekali tulun aku kak..tak mo kasikk kak min menang neh...die bersemngat dah tu klik klik..aku pun gigih sampai sahur ko tah yer kang neh...

Natasha said...

hahaha.... kalau tasha edit print screen tu dgn photoshop boleh dpt hadiah ni... keh keh keh!

lemongrass said...

Orked,
wahhh, mcm ni kena tawaf 1 shopping mall nak cari hadiah special lah kan :-). Hobby yg sgt lah best nya, hehehe

Ara,
tart nenas klu pos dr sini, sampai temerloh, hancus tak agaknya ye? hahhaha :-)

Eryn,
wahahahaha... lumba sana dgn CikMin, mana aci kan klu dia menang lagi :-).

Tasha,
hehehehehe... betul jugak kan, mcm mana ye nak bagi people tak buat mcm tu? :-)

afid said...

vavavava...
adiah kuih raya hancur la kak LG! hehehe..

ceh, demand plak ye..ngeh3x

arapink said...

hahahha...hancusss pun hancusss lah. Tak kisah...

habuk tart pon ara telan....muahahah

Ayu said...

uuuiiikkkssss...nape ayu tokleh tgk counter akak ni? iiissskkk......

azreen1006 said...

nk masuk gak lah :p.. tp tak nampak pon mana counternye hehehehe :p
(pengikut baru yg menyibuk ehhehe :P)

my little family said...

ha'ah la LG, counter tu xnmpk pun..u masukkan dlm jar ke? hahaha
rugi ni, kot2 MA je yg bertuah tu..hahaha

Eryati said...

erk..yalah eryati tgok tak de pon counternya...bengong ni...

Noor said...

Salam Lg...hadiah kuih raya...jauh tu tapi lg jauh lagi sedapkan.

Lynna said...

same ere.....cant see the counter too....nampak title jer...how many beans in my jar tuh tp counter dia tak keluar2 pun hehehe

L A T I F A H S U L E I M A N said...

salam..kak LG saya silent reader blog akak yang nak join this competition...excited tau i..tp naper ek i takleh tgk counter no.visitor tuh?musykil la kak LG..

CikMin said...

wakakakak...ko mmg kan eryn kan..akak nan ado masa la nak klik2..akak nak bg tulun ko menang lagi ada lah ni..hiks....eh ni blog LG ke blog Eryn...tetiba jek blurr...

to LG...klu kuih raya..ok gak kan..teringin la nak rasa kuih raya air tangan u ha...

lemongrass said...

Afid,
I buat biskut yg keras giler, klu mkn patah gigi so for sure tak hancus nya, hehehhe...

Ara,
I pun, klu tart nenas, hancus pun I telan, wahahaha

Ayu, Azreen, Mama Anis, Eryati, Lynna n Latifah,
Sorry lah ye, kadang2 memnag counter tu link to website dia slalu drop off and tak betul so tu yang tak nampak tu. Takpe, tadi I tengok dah naik balik so hopefully, tak lah dia buat David Copperfield disappearing act dia lagi :-).

CikMin,
silap blog lahh!! Hahahaha

aku la ros said...

hehehehe.. leh demand tak hadiah tu?.. hahahahaha

nice blog

azieazah said...

LG.. kalu hadiahnya kuih raya, kasi ler Tart Nenas U tuu....

KKPL said...

Hi LG,

Just curious... why is the date Sep 11??

Yat Maria

lemongrass said...

aku la ros,
hahahaha... nak demand hadiah ye? Abis lah I mcm ni, rabak terus lah poket I ;-)

Azieazah,
tart nenas I baru aje buat inti, tak buat lagi ni.. Takut pulak by the time sampai ke pengunjung bertuah dah hancus, hehehe

Yat Maria,
I just put a future date so the N3 will stay on top. But I wasn't really thinking of any particular date. Now you mentioned it, I just remember what's so significant about that date. I might change it so people won't think anything of it :-)

fazlinil irma said...

skrg jam 11.33 ( waktu london) dah 229776..tinggal 4791 org je lg...

sure malam ni dah dpt pemenang...hehehe

lemongrass said...

Irma,
I target 6 hari kot baru sampai that number. Ish, jgn lah malam ni, jammed terus blog I nanti, hehehe...

mother of two said...

missed lagiler... kat sini no.tu tak kuar... takpe sy tulun org lain ajer menang..:)

Watierman said...

Salam LG....Wah dapat hadiah...yang silent pun tiba2 dah bersuara....haha...hadiah punya pasal...lets break the ice...uish....tart pun tart lah yg nama hadiah memang syok ni!!

MidD said...

salam kak,
hadiahnye zahra bestnye lah...hahhahaha

Ajzie said...

wah best nya... nanti saya cuba yea..... hohoho

fazlinil irma said...

uisshhh..dasaatt..16 org skodeng blog ni masa tgah tulis komen..

pheewwiiittt..!! kehkehkeehhh

mrswongjowo said...

LG
I nak masuk pertandingan kalau hadiah dia tart nenas dlm mangkuk yang jual kat Dave Jones tu...nanti I try super imposed counter tu ye...:)

ejaescobart said...

kak LG,

wah baru sehari x lawat umah akak dah ader pertandingan laa plak.. kalau mcm nih kena on je laa pc ni..hehhhe.. sy pun nak cuba jugak nih.. mana tau hadiah dia melancong ke perth 3 ari 2 mlm ke... hajhahhaaha


p/s: add le blog sy nih.. huhuhu.. (muka seposen) ejaescobart.blogspot.com

arapink said...

tadi visitors sampai 31 orengggg...
memang gempaklah kak min blog nih...

234567 punya pasal...kekekke...

sambung esok pulak...hope tak terlepas meter tuh... ahakssss

fazlinil irma said...

aarrrghhh..counter visitor x leh dikesan..

kemanakah ianya menghilang..huhuu

skrg jam 3.10 di london..hanya 2 org yg skodeng..

org msia tido ni...heheee

x tau la 2 tu dr mana..kehkehkeehh

lemongrass said...

Shiela,
apsal ye counter tu tak muncul kat Dubai tu? Dia malu kat mat2 arab tu ke? ;-)

Kak Watie,
hehehe... betul tu, sbb hadiah tetiba2 ramai orang dtg blog ni :-). Klu nak tart, kenalah sy suruh orang m'sia tolong poskan, hehehe

MidD,
Kena jaga Zahra sehari, pastu dah tak larat sbb tak larat nak layan dia bercakap non stop, hehehe...

Ajzie,
cuba jgn tak cuba :-). Good luck ye!

Irma,
hehehe... tu lah kan, tetiba terus jammed pintu rumah ni tak boleh nak masuk sbb ramai sgt orang. I pun tak tau apsal bean counter tu asik hilang2 aje, geram betul!

Mrswongjowo,
Mangkuk kat David Jones tu mcm mana rupa dia ye? Nmpk sgt I ni mmng tak pernah shopping kat David Jones tu, hehehe

Eja,
Parah lah bank balance we all klu hadiah nya cuti melancong ke Perth, hehehe.
Psst I dah add lah yr blog :-)

Ara,
Tadi bebalas2 salam tak dgn visitors yg lain tu? ;-) Sure meriah kan ramai2 orang tu, hehehe. Tapi geram betul lah sbb Bean counter tu hilang lagi, tension betul I ni. Kalau asik hilang aje, mau lah I kena reset and restart competition ni kan!

mrswongjowo said...

LG..
8.00 am Malaysian Time..your Jar hilang lagi...sapa curi ek? Sekejap ada sekejap tak de...

CikMin said...

LG...kali ni kan..konter kacang u menduga betoi pengklik2 tegar ni...ekekekek...mcm biskut..kejap ado kejap xdo...cikmin tgk ada 26visitor online skg ni...

fazlinil irma said...

yeaaa...counter dah ok..
td dia migrain kot..kehkehkeehh

17 org menskodeng jam 3.13 pg waktu london..

berita melaporkan..

jumlah terkini 230396 :D

arapink said...

nak salam-salam nanti dekat nak raya kak min...kekeke....

kalo wat open haus ni, tak muat umah kak min...ada yg dok tepi pokok serai kak min tu..kekeke..

target makin hampir nampaknya...muahahaha

hot mama rauf said...

asssalamualaikum, saya jumpa blog ni melalui rakan baik Rozita shahidin. Melaluinya saya jumpa banyak blog lain. kenapa tak update blog...

katak_78 said...

kita nak KOALA.....ader dlm senarai/??huhuhu

saveme_zero said...

wahh..kasi hadiah lg yer?? hope my luck pulak lepas ni..kuikuikui

lemongrass said...

Mrswongjowo,
I dah fixed dia, hopefully tak lah hilang lagi. I pun geram bila tengok dia hilang aje, hehehe

CikMin,
tu lah kan, counter kacang I tu malu giler ya amat bila ramai2 orang dtg menjenguk sekali gus, terus lesap tak dpt dikesan. Ah, skrng I dah tukar counter yg tak malu sgt, so harap2 jgn lah lesap lagi, hehehe

Irma,
wahahahhaha... buat live update dr UK lagi tu ;-P

Ara,
takpe, boleh nak salam2 dr sekarang, advanced sikit, hehehhe. Kalau duduk aje tepi pokok serai tu, boleh aje, jgn sambil duduk, sambil cabut dah lah ye, wahahaha

Hot Mama Rauf,
waalaikumsalam. Rozita tu adik ipar saya :-). Ada dah bnyk kali update, tp u kena scroll down lah utk latest update.

Katak_Ayu,
wahahaha... Koala tu mmng tak best buat pet sbb asik tidur aje..

Sue,
Hajat hati mmng nak bagi hadiah tp tak beli lagi pun hadiah nya ni. Tak sempat2 nak gi shopping :-)

fazlinil irma said...

xde keja kak min.dah alang2 masuk komen ni..

meh la wat laporan..leh ak anggar berapa orang masuk..

then leh la agak nak menang nanti..keh keh keehh

laporan 5/09/09 4.55 pagi waktu london..

11 orang menskodeng..

231335 jumlah terkini..

whoaaa...dalam 2 setengah hari lagi ado la pemenangnya...

sekian laporan tak berbayar dari london BBC...hahaaa

arapink said...

ara pon nak buat laporan jugak...muahaha

sekarenggg waktu 2.38pm waktu temerloh, timur tengah malaysia...hehehe

seramai 7 org sedang mengendap kat celah pokok serai kak min...mianglah nanti...muahahaha

meter 231405...lambat lagikk...ahkasss

lemongrass said...

Irma n Ara,
wahahaha.... mcm ni kena I bagi upah kat wartawan volunteer dr dalam dan luar negeri ni ;-). Tapi sejak I tukar counter ni, lambat sikit dia bergerak kan. Kalau tak, sikit nya laju ke dulu sampai mabuk2 bean counter I , hehehe...

n said...

semua silent milent readers LG tetiba ada suara dek nak hadiah...including me..hmmm wat topic thesis phd ni ok gak ni..hehe..

fazlinil irma said...

laporan ahad 6/9/09 jam 1.48 petang waktu london.

sikitnya orang skodeng..9 orang je. ni mesti sume orang siap2 nak g terawikh..hehehhh

jumlah terkini- 232066.

baki 2501 lagi utk diketahui pemenangnya...

cepat yob cepat...hahaaa

pizet77 said...

alahai kak lambat beno bean counter ni bergerak x sabo dah pizet nunggu ni...haha

Eztismail said...

hi sis..i baru terserempak blog akak ni..

cuma nak bgtau,i ni tak pandai memasak..langsung tak pandai..ada minat tp tak gerak ke mana pun sebab belum kawin n takde nak serve sape2(ecece..alasan).

I dah tgk bnyk blog org lain,tp i takde rasa nak masak.until lah i baca blog kakak,then something trigger me to start learning to cook...menarik sangat la,the way u serve food to ur family..dah la pose ni,kecur ayaq liuq..eheheh..

i dapat good motivation utk start belajar cooking..mcm u.thanks/

lemongrass said...

N,
klu stay senyap aje the silent readers, tak dpt lah hadiah dr I nanti kan, hehehe...

Irma,
wahahaha.... Kejar Yop kejar ;-P

Pizet,
klu I tak tukar counter tu, mau agaknya dah sampai ke nombor tu skrg :-). Sejak dah tukar ni, lambat aje gerak nya kan :-)

Eztismail,
Thanks sgt2 sbb sudi singgah my blog and dpt motivation fr my blog. Terharu I :-).
I pun dulu mcm you jugak, tak pandai masak tp bila duduk merantau jauh dr keluarga, kena belajar masak n now dah ada keluarga, makin 'pandai' masak sbb tak nak anak2 n hubby mati kelaparan, wehehehe...
InsyaAllah, once you dah motivated nak belajar masak, it will be a breeze :-). Good luck ye!

Mira Marlena Abdul said...

Salam kak Min...lama sungguh I menghilang kan?ehehe alhamdulillah I dah selamat bersalin 26 Aug haritu...baby boy,normal delivery..

Isk...bersabar ajela tengok menu berbuka kak Min tue...adehhh...kalau tak kerana pantang dah lama kita masak kat sini..Wah dah ada pemenang bertuah ye?apa agaknya hadiah kak Min nak bagi ek?Duit raya boleh? :)

Dah start buat kuih raya ke belum?

arapink said...

ha ah lah kak min...sejak tukar format tu, kelajuan mcm siput tettt!!!...hahahaha...

gamaknya orang jd malas nak kuar pastu masuk balik kan...hehehe...

tapi tak lama dah nu. 1000 jer lagik...sapelah yang dapat???

tungguuuu.....hikhikhik

lemongrass said...

Mira,
Congrats for the new arrival! Syukran, syukran. What's his name? So, kiranya u tgh in confinement lah skrg ye. Take good care of yourself ok!

Ara,
Tu lah kan, dgn counter lama tu, orang asik tekan refresh button aje, mendadak2 naik nombor tu, hehehe

mummyseri said...

kak min...
sapelah ye yg bertuah tu yek..
ekseli no yg k.min pilih mmg best la..:)

Mira Marlena Abdul said...

We had a few arguments over his name..my husband wants Sulaiman,my son prefers Omar..and in the end i WIN...we decided to name him Ashraf.. such a cute name kan?
My MIL thinks so too sebab katanya nama Sulaiman tu berat dan besar...takut tak terbawak pulak nanti...thanks for the wish!

lemongrass said...

Mummyseri,
lama lagi rasanya nak tau sape yg dpt no bertuah tu.. Kita tunggu ye!

Mira,
That's a really nice name (nicer than Sulaiman and Omar, hehehe). Kiranya Mummy jugak lah ye yg pandai pilih nama, hehehe...

Ash-Levin said...

That's sounds interesting Aunty..The Ash-Levin would like to grab that mystery gift. Would it be a Barbie Doll???

fazlinil irma said...

Laporan jam 12.03tgahmlm 9.9.09

bacaan terkini- 233929

lagi 638 hits dah dapat pemenang..

hohooo..sapa cepat dia menang..hehehe

unies said...

kak lg..lau cam ni tiap jam lah kena terjah blog akak ni..nak pat gak hadiah misteri tu... skg ni 234352

pizet77 said...

time pizet melawat ni dah jd 234474...huhu cam suspen plak tunggu pemenangnye...hihi

azieazah said...

Waktu Malaysia 2.30 pm 09-09-09...

masa saya log in saya dapat no 234568.. missed 1 mata kata orang..hahaha!

ntah sapa ler yang menang sebelum saya tadi yerrrr...

aamz said...

i've got the number!! tp boleh ke? hehehe.. selama ni jadik silent reader je kat sini.. and xleh access shoutbox sebab company block la.. balik nnt baru leh buat...

azreen1006 said...

terlepas 4 number :p.. tgh dok bz keje.. skali melwat.. wah sudah lepas numner daa ahahha :p

.tunfrida. said...

kak LG, nampaknya kena bagi adiah lain drp kuih raya...

ramai penerimanya nampaknya...

gina marna said...

salam kak LG....sy silent reader juge...hehe ni pun pakai line opis...ops kantoii.

shoutbox pun x leh access juge....blh bg emel address akak...2.29 pm jam di pc sy ni...nombo beans 234567 :). tp cik aamz ckp dia yg dpt nombo tuu...huhu frust nii...:(

CikMin said...

LG...ini rezeki my CKjunior ni..cikmin dpt capture gak..dah email kt u...tp mmg mcm cikmin ckp..akan ada lebih pemenang...pandai2 la u ye...

saveme_zero said...

aiseh..daku pun terlps..ekekekek. kak..pas raya buat lagi..kahhhh

unies said...

alhamdulilla....akak unies pat lah no bertuah tu..

aamz said...

aik.. ada multiple winners ka??? hehehe.. counter prob agaknya... nvm la... it's up to the blog owner..

.tunfrida. said...

mungkin akan ada tambahan syarat lebih kreatif kot? pada yg claim dapat nombor cantik yg hampir merobohkan teratak kak LG, kena buat entry kat blog memasing ke...

atau little misses buat cabutan bertuah nama2 mereka yg dapat capture nombor tu ke...

RiShaZalia said...

kak min... Pintu umah akak dah roboh ler dikerjakan... ramai bebenor yg dpt nombor tu... muahaha..... lia termasuk dalam salah sorg le yg merobohkan pintu akak... x sangka betul le... bila scroll bawah jek nampak nombor tu... mmg nasib le... sebab camera pun kebetulan ade batery... lia pun sanp... hehehe... Lia dah masuk dalam entry blog... Akak punya shoutmix sampai x leh nak masuk dah... penuh.. hehehe

arapink said...

uwaaaa......

tangisan seorang penjaga gate umah kak min yg hampir roboh td tu...

ara dapat 234568...terlepas satu mata tangga da....huhuhu

kalo ada adiah lebeyyy...antor2 ler kat ara yer...huhuhu

gina marna said...

hihihi...dasat betol penangan nombo 234567 nii... agaknye sebab date arini 090909...ramai lak yg bertuah :). x perlah akak...kite dpt tat nenas pun ok dah...keh3

unies said...

UNIES DAH BT ENTRY KT BLOG... NI LINK YAA..

http://walauwee.blogspot.com/2009/09/betul-ke-ni-kak-lg.html

KKPL said...

Hi..

I got the no. as well... i see many others got it too!! How now?

Yat Maria

n.a.n.i.e said...

huhu.. terlepas suda..

lemongrass said...

aamz, tunfrida, gina,unies, lia, yat maria,
Ini my email ye lemongrass@y7mail.com . Please email me ye the proof so I can decide what to do :-). Ini lah padahnya guna unique number visitor, ramai yg dpt the same number :-).

KKPL said...

Hi..

Quite hilarious actually...Yr lucky no. is as good as the "power root nak jadi jutawan game show in msia..." setaraf..mueh he he.

fazlinil irma said...

Gelak sakan saya baca komen kat atas..

balik sekolah dr ambik maryam terus bukak blog akak..scroll ke bawah.. terus nampak no 234765..

ni dah tak masuk ikut pintu gate..ni masuk kot tingkap..hahaaa

aiyooo..garu kepala kak min nak pilih pemenang..hehehh

nak jd citer plak pemenang tu ada yg silent reader..dr dok senyap terus dia serbu umah akak..hahahaa

lemongrass said...

Yat Maria,
I wasn't expecting to get that many hits or visitors actually. It was hilarious, my hubby pun tak larat gelak :-). I said to him, next time tak nak lah I buat competition again, tak sanggup kena serbu :-).

Irma,
hehehehe... tu lah kan, fofular sekejap blog ni siang tadi :-)