Sunday, 20 September 2009

Seperti yang dijanjikan, tayangan perdana video clip lagu raya terbaru di pasaran (Aussie  style cover version of lagu Saloma 'Selamat Hari Raya').  Pasti kan sape yang nak beli album ni, beli yang orginal bukan cetak rompak nya version tau. And sape2 yang teringin nak sign up artist2 cilik ni untuk record lagu for them atau nak jadi agent diaorang, kena contact Mummy and Daddy diaorang dulu :-). Bayaran bisa di atur, wakakakaka.....
And kalau sape yang gelak mengekek2, mengilai2 guling sampai sakit perut or ada yang sampai contraction nak bersalin bila dengar lagu ni, we won't be held responsible tau! ;-).

Minta maaf lah ye sebab terlambat pos video ni, berkurun I menunggu dia upload kat blogger! Dari tak mengantuk, terus tersengguk2 menunggu. Padahal, bukannya panjang mana pun video clip nya tapi sikit nya lama ke ambik masa. Blogger ni memang lah tak larat I kadang2, bercinta dibuatnya.... Then, tak larat menunggu, I pun masuk tidur hoping that it would have been uplaoded by morning time. Bila I bangun pagi ni, tengok ada error uploading pulak so the waiting last night was all a waste! Aggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!! Geram nya lah kat stupid Blogger ni! Hmmmm.... So, I had to do it through youtube pagi2 tadi sebelum pergi Masjid. Balik Masjid baru sempat nak publish.
Hope you enjoy this little video from all of us her in Perth, dedicated especially to the readers of my blog. :-)
And dikesempatan ini, kami ingin mengucapkan:
Happy Eid Mubarak to all muslim readers of this blog. May we have a wonderful and joyous eid celebration this year. We ask for forgiveness from every one for any wrongdoings, intentionally or not.

25 comments:

azah said...

hahaha..min kelakarnya..emaknya terlengguk2 nyanyi ala2 saloma gitu, anak2 terkial2 dgn lidah mat saleh nak menyebut..last sekali interprem dari daddy..terkejut akak..hehehe..nice video clip..boleh box office ni..

hani said...

kak LG,

selamat hari raya... kelakar sungguh video clip ni:)

dieya said...

hahahaha looks like mummy dia yang jadi superstar, the kids jadi back up singers ;-) kesian your youngest, she looked so lost! nasib baik ada a special verse for her to sing. terkejut i tiba2 ada artis jemputan melompat keluar part last tu!

lemongrass said...

Kak Azah,
Hahaha...Mummy diaorang yg lebih2 n beria2 menyanyi kan :-). Kesian my kids bersusah payah diaorang menghafal lagu tu n still tak hafal2,hehehe...

Hani,
Selamat Hari Raya. Video clip ni lebih kurang rancangan lawak di hari raya lah, hehehe...

Dieya,
Mummy dia dulu bercita2 nak jadi superstar tp kena reject dgn Australian Idol, hahahaha... ;-).
Tu lah, Miss 5 tu mmng nmpk lost sbb tak dpt nak catch up dgn the song :-).

KKPL said...

Hi LG,

Bravo!! what a great video ;) from the lead singer to the back up singers to the last but not least special guest star at the end of the number..mueh he he.. brought a smile to our faces watching the kids..especially the verse by the star ;))

Selamat hari raya to u & yr family..maaf if any of my comments ada yg tidak disenangi selama menjadi guest to yr blog...salam..

lemongrass said...

Yat Maria,
Thank you, thank you :-D. I was so proud of the girls because they were willing to do it even though they know their grasp of Malay is so basic. Glad it brought a smile to your face..
How's your Raya celebration so far?

KKPL said...

Hi

Just reached home at 12.10am fr in laws'..Sadly, I'm a city kid..no kampung to celebrate at..what a shame!Wish I can soak in the atmosphere of raya at kampung..sure best punya;)

Nadia Dzai said...

cute!!! :D selamat hari raya juge! :D

somuffins said...

LG, selamat hari raya maaf zahir dan batin. Seronok you dah ada album feat. the little misses. Yg enterfrem tu pun bleh tahan gak.., hehe.

lemongrass said...

Yat Maria,
wow, 12 midnite baru habis the Raya celebration? It must have been really tiring, nasib baik you tak change into cinderella and her pumpkin ;-). I was already fast asleep in bed by that time, hehehe...
When I was a kid and growing up with beraya at kampung year in year out, sometimes I wished that I could have been a city kid because it sounded so cool to beraya in the city, hehehehe...

Nadia,
Mummy dia ye yg terlebih cute? hahahaha....

CikSom,
yg enterfrem tu mula2 malu nak join tp bila tinggal cuma sebut 'selamat hari raya' aje, barulah berani nak enterfrem, ngada2, hehehehe....

pizet77 said...

kak LG...hihi cam comel je the kids nyanyi lagu raya aussie style ni...ada lirik pun x membantu nampaknya...last2 mommy sorang yang nyanyi...tp still entertaining n sweet...suka :)

Wanida said...

Hehheeh...best la u all...

Selamat Hari Raya k...

Diny said...

What an entertaining video clip. Lead singer dia bukan main lenggok lagi, haha...

Ni penat wat open house semalam pun belum abis, ramainya melayu kat Birm ni, penuh back yard.


Anyway, selamat hari raya , maaf zahir batin LG.

Diny, Birm

lemongrass said...

Pizet,
Mummy terpaksa tolong nyanyi sama and set the rhythm, kalau tak, adalah nanti 10 minutes pun tak sudah2 lagi nyanyi tu sebab punya susah lah diaorang nak baca the lyrics in BM, hehehe...

Ida,
hehehehe... saje je bagi family kat M'sia tengok so terubatlah rindu diaorang kat sedara mara Aussie diaorang ni.
Selamat Hari Raya to u too

Diny,
Hahahaha... Tu lah, malu sungguh I, lenggok mengalahkan Saloma ;-).
Wow, rajin sungguh you buat open house ye, sure penat sgt2 but sure meriah teramat kan :-).
Selamat Hari Raya and minta maaf for any wrongdoings ye

n.a.n.i.e said...

sungguh enjoy ini video clip..

mummy nyer nmpk sungguh beria2 menyanyi.. hehe..

gimmick yg nak dekat abis tuh ada class lah! :)

lemongrass said...

n.a.n.i.e,
Hahahaha...Mummy dia memang slalu terlebih over banding dgn the girls ;-).
penyanyi tambahan tu ngada2 lebih, hehehe...

e~P~o~p said...

heheheh lama dah x tinggal jejak kat sini,selalunya jenguk je,tp segan nak tinggal jejak....btw, akak, the clip is sooooo cute....hehehhe...kena bg miss 5 n 10 mkn belacan n tempe byk2 nih...(kidding)...:)

arapink said...

ohw kak min!!! Thank you very much!
seteklah sekian lama menunggu, raya ke-5 baru ara berkesempatan nengok....

best sgt2....happening. Miss 10 tak sabar2 nak panggil daddy masuk nyanyi yer....

ara gelak & senyum sampai telinga...hahahaha

nak tengok lagi nih...muahaha

lemongrass said...

Epop,
apa khabar? Raya balik Ijok tak? Jangan lah segan tinggal kan jejak :-). Miss 5 rasanya nak kot mkn tempe tu, Miss 10 rasanya awal2 dah keluar balik, hahahaha. Daddy dia yg suka sgt2 makan tempe tu pun tak pandai2 gak ckp melayu, hehehe...

Ara,
weh, meh kita sama2 gelak, hahahaha. Punyalah susah ny anak suruh diaorang menghafal lagu tu, sekarang ni bila dah abis Raya, baru lah diaorang dpt hafal, hampeh betul! Hehehehe...

arapink said...

takpe kak min, suh ur little misses hafal utk setahun, raya tahun depan sure gempaknye...

tak ler mummy nyanyi sensorang, lenggok ngalahkan Saloma...muahahaha

Rima said...

Lahhhh i didnt even realised that u dah load the long awaited video clip raya... good job u guys!! mamanye pun.. macam ni boleh join aussie idol next yr hehehe.. proud of ur little misses.. and ok ok.. good job too papa nye :op

lemongrass said...

Rima,
Aussie Idol tengok the video clip, awal2 dah kena gelak n kena reject, hehehe... But it was really fun doing that Raya song session with my girls because they did try their best :-), hehehe

ummiQisti said...

hahahaha.....best le video akak 1 family, dr omaknye yg nyanyi cam ala2 saloma sampai le anak2 yg blm abih khatam lirik lagu and last skl'enter frame' dr bapaknye...thumbs up! walllaaaaaa!!

hnyhar said...

waaah..syoknye ada karaoke..part yg akak kena nyanyi srg2 tu mcm kesian sgt..he3. tp sporting giler..

salam aidilfitri drpd;
BAYTULKIFLI

lemongrass said...

ummiqisti,
I rasa I kena tukar video tu ke video baru lah sbb anak2 I baru aje dpt menghafal lagu raya tu lepas dah 2 minggu raya, hahahaha..

Hnyhar,
Tu lah, I ingat nak suruh the girls aje yg nyanyi tp sian pulak kat diaorang sbb masih sangkut2, but last2 nya, I sorang aje yg nyanyi, wehehehe