Thursday, 3 September 2009

Adehhh, nak tergelak pun ada, nak terbeliak biji mata pun ada tengok berapa ramai orang yg sedang melawat kat my blog. Tadi masa I gi tengok my blog, there were 26 other guests tengah melawat my ‘rumah’ ni sama! Kalau rumah betul lah, memang tak cukup kerusi lah I nak bagi kat semua tetamu2 tu, adalah yang kena duduk atas rugs and carpets aje, hehehe… And memang tak cukup gelas and pinggan lah nak buat jamu the visitors. Nasib baik tengah bulan puasa so pheww, lega I tak payah bagi hidangan apa2, wahahahahaha… Tapi tak lah sehebat n seramai tetamu masa kawin Mawi ngan Ekin kan ;-). Perasan glamour sekejap, hikhikhikhik…

Sorry lah ye pada yang tak dapat tengok the bean counter pagi tadi. Tak tau lah kenapa, but the link to the counter site kadang2 down for a few hours. Maybe masa tu diaorang tengah upgrade their website kot, so tu yang link tergendala sebentar. Nasib baik it was back up again by lunch time, kalau tak, sure ramai lagi yang mengamuk sebab tak dapat tengok counter tu ;-). Oh and untuk sesiapa yang tak perasan kat mana I letak bean counter tu, you just have to scroll down and it’s on the Left- hand side under all the award pictures. You still have a few more days to get to that lucky number so tak payah tekan refresh button tu for the time being, tunggu dulu, hehehehe…..

Anyway, we all berbuka puasa hari ni dengan nutella croissants, buah melaka, mee goreng with crumbed chicken n fries. Miss 10 and Miss 5 mintak macam2 for the kuih tapi I malas betul nak buat so I sapu aje nutella kat croissants n bakar, senang cerita, hehehe… Tapi I buat jugak buah melaka for The Other Half, sian kat dia pulak kalau takde kuih untuk dia :-).

DSCF6953

Dah nak habis the buah melaka, baru I teringat nak ambil gambar :-). Balik2 kuih yg sama aje kan I ni, hehehe… I tak kisah, as long as my family loves them :-).

DSCF6955

Sempoi aje kan our Iftar menu. I takde mood nak masak malam ni :-).

11 comments:

arapink said...

hahaha...kak min tak tengok rumah kak min siang tadi...mcm nak terbalik tau...

ara dok gelak sorang2 kat ofis tadi...semua orang jerit2 tak nampak kaunter tu...pssttt!!! termasuklah ara...muahahaha...

memang kelakor habis....macam kenduri pon ada..bila baca komen diorang, ara dok sengeh2 sorang2...sampaikan ofismate dok jeling2...

hebat betul penangan 234567....huhuhu

fazlinil irma said...

alahaiii..senangnya idup kak min..simple je menu..

sy ni lepas ni nak kena tanya anak2 nak makan apa..kalau jawapan dia tak tahu tu la yg buat sy fenin..

kalau ada bazar ramadhan kat london ni for sure kelabu mata tak tahu nak beli yg mana..hehe

Rahmath said...

Hi dear,
Wow..I pun nak cuba gak nasib..mana tau.ha..ha..ha..dapat hadiah dengan Mynn. I punya kuih pun semakin lama semakin susut gak..I also know how to make selected types of kuih, what is important is that "our customer" kat rumah makan.I beli kuih koci pulut hitam dari bazar Ramadan hari nie sebab tekak I teringin sangat nak makan. Tapi yang lain masak kat rumah jer.
Bye.

ain said...

iftar akak lg sempoi min..just simple ns goreng aje. kosong gitu pulak tu, no sambal2 ke. hr ni mmg x de mood nak masak langsung, nyaris2 tak jd nak buat ns goreng!!!

oliole said...

saya suka buah gula melaka...yummy...

lemongrass said...

Ara,
hehehe... disebabkan nombor bertuah tu ye, terus fofular rumah ni :-). Pagi tadi bean counter tu dah buat perangai lagi, geram aje!

Irma,
tp kan bagus jugak takde bazaar ramadhan ni kan, sbb mmng gerenti kelabu mata lah klu ada.. semua nak beli :-)

Rahmath,
I guess after eating the same kuih day in day out, my tekak dah tak larat nak terima thus dah malas nak masak the same kuih, hehehe... But like you said, as long as our customers still like them, terpaksalah buat jugak :-)
Good luck with the pengunjung bertuah :-).

Kak Ain,
hehehe... klu tak jadi buat nasi goreng tu, kena pergi bazaar ramadhan lah ye? I pun dah tak tau nak masak apa skrng ni, pening fikir!

oliole,
I pun suka buah melaka ni but bulan puasa ni rasanya every week I buat, hehehe

alina said...

KAK...kat sana memang orang suka makan nutella ker? Adik saya pung sama tapi kat sini mahal gilerrrrr....

azieazah said...

LG... leh beri email tak? I nak invite U as my blog reader... sudi-sudikan...

akeem said...

angah,nape kelapa parut dia tu rupa plastik je?kelapa parut buatan ke?tak nampak real la..nmpak pelik je..

lemongrass said...

Alina,
the kids lah suka mkn nutella sbb mmng sedap kan letak kat toast n bread :-).

Azieazah,
thanks ye for the invite. my email lemongrass@y7mail.com

Akeem,
kelapa parut ni mmng besar2 mcm tu, pastu dia jenis yg lembap so maybe lah kot nmpk mcm plastic agaknya. Tp rasa dia lagi sedap dr plastic lah, hehehe

Ayu said...

salam k.min...

akak ni saja je tau...bikin ayu kelam kabut.hehehe...yela...tetiba tokleh tgk counter tu sedangkan akak dah pukul canang kat atas tu.iiisskkk...

ekceli la ni pun ayu tokleh tgk counter tu.maybe server opis block.aritu ayu mmg tokleh tgk sbb guna b/band.slalu takde masalah....mmg takde can la jwbnya ni....