Sunday, 13 September 2009

Since sekarang ni semua orang dah busy dengan Raya preparation, dah siap tukar langsir, dah siap lap2 segala pinggan mangkuk dalam almari tu untuk di gunakan on Raya day, dah siap cat baru, dah siap pasang carpet baru :-), so I pun nak hias ‘rumah’ I ni jugak lah. I nak gantung kad2 raya yang I dapat from around the world, best sungguh kan, rasa macam fofular aje sebab dapat kad dari merata2 ceruk ni, hehehe…

Terima kasih yang tak terhingga kat kawan2 bloggers yang sudi mengirimkan kad untuk I tanda ingatan & ikatan persahabatan kat alam cyber ni. Bolehlah I gantung kat rumah I ni so dapatlah I mencantikkan rumah I ni sempena nak Raya ni kan. 

    kadrara2009-k.nor        kadraya2009-maz

Kad Raya dari Kak Nor Ganu sekeluarga                            Kad raya dr Maz kat Bahrain tu

kadraya2009-mummyseri         kadraya2009-ika

Kad raya dari Seri kat Sabah                               Kad Raya dr Ika kat Thailand

kadraya2009-kakazah               kadraya2009-pn-iena

Kad Raya dr Kak Azah kat Sabah                         Kad Raya dr Iena kat KL

kadraya2009-aymy                     kadraya2009-mizan

Kad Raya dr Aymy kat Kuwait                               Kad Raya dr Mizan kat Ganu

kadraya2009-ara                      kadraya-mimi

Kad Raya dr Ara kat Pahang                                     Kad Raya dr Mimi kat Penang

kadraya2009-fiza            rayacard2009-love

Kad Raya dr Fiza kat Selangor                                Kad raya dr Love (u kat KL ke Love? :-))

kadraya2009-hana       kadraya2009-kak intan

Kad Raya dr Hana kat Jepun                            Kad Raya dr Kak Intan kat KL

 kadraya2009-alongroz         kadraya2009-alongroz1

Kad Raya dr AlongRoz kat Sarawak

kadraya2009-jiya

Kad Raya dr Jiya kat Johor

Penat weh mengangkut semua kad2 ni. Pastu takde sorang pun yg ada kat rumah masa I gi ambik the cards tadi, haus sungguh I menunggu, hehehe….

Kalau ada kad yang tertinggal, minta maaf lah banyak2 ye. Nanti I gi ronda sekali lagi cari kad2 yang tercicir…

14 comments:

CikMin said...

ha mmg ada tertinggal ni LG..kad dari cikmin xde lagi ...

Natasha said...

akak, lawa la kad raya dr jiya tu! hehehehe

Sally said...

fuh..banyak nya LG dpat kad..jeles la.huhu..anyhow..nak wish SELAMAT HARI RAYA tuk LG dan family..biasa raya day masak apa?

ain said...

pehhh...banyak tu min. penat nak ngangkut balik tu. tgh posa lagi. jgn buka udah ye..hihihii

nas said...

wah banyaknya kad

.tunfrida. said...

waahh...seronoknya, bertepek2 kad raya kad dinding umah kak LG.

akeem said...

akeem pun rasa bg virtual kad je la..tak sempat nak pos la :P

lemongrass said...

CikMin,
a'ah lah, baru I perasan kad u takde padahal I dah gi ambik haritu. Ntah kat manalah agaknya I saved dia, hehehe..

Tasha,
Best kan skrng ni kad raya snng nak dpt yg cantik2, tinggal google aje, hehehe

Sally,
lahh.. sure u dpt lagi bnyk dr I kan :-). I slalu Raya masak nasi impit instant, rendang ayam, acar n daging masak kicap aje..Sempoi gilers kan, hehehe
Selamat hari Raya untuk u n family jugak ye! And take care tau!

Kak Ain,
tu lah, nasib baik mlm2 boleh gi mengangkut kad, kalau tak, mmng dah awal2 buka sbb haus, hehehe

nas,
Bnyk tu sbb I angkut semua sekali so 1 bakul terus, hehehe

tunfrida,
kad rumah I yg betul takde sekeping pun kad raya, kad rumah blog I berlambak2, hahaha

Akeem,
lerr... sampai nya hati bagi virtual kad aje :-P

nj said...

LG...
Norma ucapkan Selamat Menyambut Aidilfitri dan Maaf Zahir Batin. Semoga Raya kali ini disambut dengan kegembiraan buat LG sekeluarga...
Nanti jgn lupa tepek gambar kuih2 raya yang LG buat tau...mesti best tu!!

azieazah said...

Posmen tak sampai lagi ler tu.. kad I pun tak nampak lagi tuu.. hehehehe...

lemongrass said...

Noorma,
Dah rasa excited ke nak sambut Raya kat Saudi? SUre lain dr yg lain kan? :-). But sekali sekala seronok jugak sambut kat negara orang ni, ye lah, experience kan..
I pun nak ucapkan Selamat Hari Raya n maaf zahir batin untuk you sekeluarga..
Kuih Raya I tahun ni kuih orang malas nak buat kuih, hehehe

Azieazah,
I dah gantung kad you malam ni, posmen baru aje hantar tadi, hehehe

arapink said...

Thanks kak min sudi angkut kad kat umah ara...heheeh...wpon ramai giler yg suka kad yg sama...

masa kak min dtg, gula abis...ara tak lah wat air...huhuhu...

lemongrass said...

Ara,
Ceh, mentang2 lah gula skrg susah nak dpt, sanggup tu tak nak bagi I air, hehehe...

arapink said...

hahahah...bukan tanak bagi sebenarnya, yang ye nya tak sedar pon kak min datang bawak treler datang hangkut kad...hahaha