Friday, 4 September 2009

Dah 2 hari ni my bean counter buat perangai pelik, asik menghilangkan diri aje. I pun pelik lah jugak sebab jarang sangat2 dia buat perangai. Selalu nya klu hilang pun maybe for about an hour aje, pastu timbul balik. So pagi tadi, I pun pergilah menyiasat kemana lah menghilang nya my bean counter tu (sementara tunggu The Little Misses nak bersiap for school, sempat lagi tu I gi jadi PI :-)).

This is what I think happened. I went to the bean counter website and they said that this particular bean counter won’t work with heavy traffic. Selama2 ni dia ok aje tak hilang2 sebab tak ramai yang datang ‘rumah’ I sekali gus. But since I buat pertandingan pengunjung bertuah, terus rumah I kena serbu ramai2 at one time and terus demam lah my bean counter sebab tak boleh nak kira banyak2. Ye lah, selama ni dia cuma kira from 1 to maybe up to 15 visitors aje at a time. Sekali tetiba dia kena kira sampai 20 lebih, terus jammed lah ‘otak’ dia, hehehe… Tu lah, dulu suruh belajar mengira sampai nombor seratus, bean counter tu asik tuang kelas aje. Hah, kan sekarang dah padan muka dia, bila kena kira angka tinggi2 sikit aje, dah panas otak dia, hehehehe…

So, disebabkan heavy traffic ni, I had to change my counter so hopefully tak lah jammed lagi. And unfortunately, the only way for me to do it is by changing the counter to ‘unique visit’ counter. Kiranya kalau you refresh the page banyak2 kali pun, the number won’t change. You kena keluar and masuk balik my blog baru number tu bertukar, hehehe. Sebab kalau I tak buat macam ni, my bean counter akan jammed again and akan hilang lagi which is so annoying for me and for you kan :-). And kalau asik hilang aje, susah lah nak sampai ke that lucky number, betul tak! And makin ramai lah yang akan mengamuk dengan I nanti, hehehe….

(psst.. The Other Half pun tension sebab sekarang ni dia tak dapat nak tekan refresh button tu to get to that lucky number, hehehehe…)

Hari ni Miss 5 had to break her fast at school. Dia kata she was so thirsty hari ni sebab they had to play sport and hari ni was quite sunny as well. I tanya dia, dia makan tak at school, dia kata dia tak lapar cuma thirsty sangat2 :-). I said to her, it’s ok for her to drink sebab she’s still learning. Nasib baik lah I bekalkan dia air, kalau tak, terpaksalah dia minum air paip, hehehehe..

Malam ni takde gambar dinner sebab I malas sgt2 nak ambil gambar. We all makan nasi with sup sayur, sambal ikan and telur goreng. Malas betul I nak masak sebab it was such a busy day hari ni.

Layan aje lah gambar Miss 5….

DSCF6958

Dia cukup suka kalau I letak gambar dia kat my blog, tak tau lah apsal, hehehe….

12 comments:

arapink said...

halooo miss 5...miss you...hehehe

kak min, mcm tu ker?? huhuhu...
kena kuar then masuk balik yer...
pi mai pi mai tang tu jugak...kekeke..hubby kak min pun hangin yer...muahahaha

pasni ado yg jerit2 kot...sbb counter dah tukar format..hehehe

tak pe...perjuangan akan diteruskan...hehehe

fazlinil irma said...

"Dia cukup suka kalau I letak gambar dia kat my blog, tak tau lah apsal, hehehe…."

cik irma tau sbb apa...

SEBAB MISS 5 COMEL..

miss 10 pun comel( err, lebih kpd ayu..hikhikk) tp sure dia malu sbb dah besar :)

Ms AiReEn MoHd said...

pasal nyer aunty eryn sokak tgk die...sebab die sgt cumel, lawa , cute...segala la...gewam kat ambut die tuh...nak wat mcm tu la raya ni...hehehehehe..lagi kening die chantek...alalala perasan la kejap sikecit neh...tapi die tak tau bace pun ape yg aunty eryn type ni kan...

ain said...

hello sweet miss 5...ari ni posa takk..???
bagusnya kecik2 dh belajar posa. anak2 auntie semuanya 7 tahun baru stat posa.ehehe

lemongrass said...

Ara,
tu lah, mesti nya lah ada yg jerit2 sbb I tukar format bean counter tu. My hubby pun dah komplen, hahaha.... terpaksa weh sbb tak nak bagi bean counter tu jammed lagi.

Irma,
Miss 10 tu ikut mood, kdg2 suka ambik gmbr, kdg2 buat derk aje bila suruh ambik gmbr. Tak mcm adik nya yg sentiasa suka bila di ambil gmbr, hehehe

Eryn,
Rambut Miss 5 tu mmng mahal, wahaha. Tapi kan, sure lah Boy terkejut klu u buat rambut mcm tu Raya ni, hehehe... Bergaya sakan lah weh kamu ye :-)

Kak Ain,
Miss 10 pun start pose masa umur 7 tahun. Miss 5 ni sbb dia tengok semua puasa tu yg agaknya dia pun excited nak try :-).

Sizuka said...

k.min, my counter pun sama!! argh!! tension giler. so now guna counter yg sama dgn k.min.. hehe

lemongrass said...

Shidah,
memang lah bengong sikit kan counter tu. I pun geram bila asik hilang aje, hehehe...

CikMin said...

hahaha..finally u dah tukar format kan LG..sama mcm cikmin...tp jgn terkejut...esok2 ada 3-4 org yg email u no 234567 tu tau...ekekekekek...cikmin dah face it!tp pemenangnya tetap ada satu jek....jgn risau...

lemongrass said...

CikMin,
How come 2-3 orang ye yg email you the same number n mcm mana u tau which one yg original? :-)

Ayu said...

heehhee...kesian bean counter akak smpai mengong dikejekan oleh mereka2 tu ye (t'masuk ayu la tu.hahahaaha....)

hm....zahra suka b'gambar eh? sama la dgn ainnur.tp not faris huh!!! paling seksa nak ambik gmbr si hero sorg ni.tak reti dok diam! leh buat ilang mood la nak ambik gmbr dia

saveme_zero said...

kak..pondan tu fondat kot..ekekekeek.

alahai miss 5 ni..manis jer. suka la rambut dia tu kak.

CikMin said...

LG..ari tu cikmin wat kan..the results ada 3 org anta email claim kata diorg dpt capture...dlm 3 emails tu hanya 1 jek yg bila kita tgk no tu appear..lagi 2 tu..no nya x appear..kira x valid la..