Tuesday, 29 September 2009

Hari ni The Other Half worked from home while looking after The Little Misses. Kalau school holidays, we all memang buat tag team lah ambik turn jaga The Little Misses. The Other Half said he can’t wait for Miss 10 to be big enough to be the babysitter for both of them without our supervision at home, which I think will only be in 5 years time when she’s 15. But at least they are big enough now to do their own things without disturbing The Other Half so he could work from home quite productively. What did they do today? Dari pukul 9 pagi sampai lah I balik from work tadi at 3 and then sampai nak dekat dinner, they spent the whole day at the dining table painting and colouring! Patutlah The Other Half loves it when he has to ‘look’ after The Little Misses at home, sebab memang pun he didn’t have to do anything, hehehe…

But he did do something sebab when I got back from work, Miss very-soon-to-be-6 said to me, “Mummy, Mummy. Guess what? Daddy cooked lunch today and it was really delicious!” I tanyalah dia, “What did Daddy cook?” Dia dengan bangganya sebab dapat Daddy yang can ‘cook’ said, “Instant noodles!” Wakakakakaka….  Agaknya terkejut dia sebab Daddy cooked, tu yang so excited to tell me :-). The Other Half had to cook for lunch today sebab there wasn’t any leftovers in the fridge and then takde stock frozen chips in the freezer and we’ve run out of bread, hehehe…..

And since he was so rajin to ‘masak’ lunch for The Little Misses, I pun buat kan lah dia his favourite seafood pizza for dinner. He has to look after The Little Misses again in the morning esok but I’ll be taking over the duty at lunch time so tak payah lah The Other Half pening kepala fikir nak masak apa for lunch esok, hehehe…

DSCF7188

His favourite seafodd pizza, ada prawns, mussels, fish fillet, squid… Kiranya gourmet nya version of seafood pizza lah. But gourmet mcm ni pun, I still don’t like seafood pizza, tak tau lah kenapa….

11 comments:

ain said...

rajin gak ur d other half memasak for the kids. klu hubby akak, sah2 lah beli aje kat luar!!hehehe

psst...nmpak sdp ur seafood pizza!!!

fazlinil irma said...

teringat plak kat pizza kami yg tak sempat makan masa posa lepas..
gara-gara semua tak bangkit sahur..hihiii

Fiza Nordin said...

salam lebaran k min...

2/3 hari ni sy pun mcm terseru nak buat pizza tp mcm malas pun ado gak...heheee mmg payah le klu kene penyakit xde ubat tu kan...?

serba guna tul hb k min tu...jadi chef boleh,jd mesin lipat kain boleh...heheheee untunglah biniknya yg sorang ni erh...

pst,december nak balik erh...klu ade gather2 nak join yek...jgn lupekan daku ye kak...

Flower said...

Rajin gak lah hb you masak instant noodles tu utk anak2 dia. Last Monday, my hb kena jaga Omar n Hana. Time lunch you tau apa dia bagi makan, hot chips and slushy ke apa. Hot chips pun bukan dia yg goreng. Beli kat kedai je. Kira ok lah sbb still dia nak jaga anak2 dia.

I dah beli lavendar tu kat Big W. Tak sabar sgt2 tp malas nak ke bunnings sbb hujan. Since I kena hantar property report to the agent, bila nak balik singgah jap ke Big W kat Livingston. On the way je. I beli dua pots.

arapink said...

ni teringin nak mencari pizza nih...sepanjang puasa tak jumpa lagi...hehehe

suker sgt miss 5 yer bila daddy memasak yer...eloklah, at least kureng sket masa kak min kat dapur tu...hehehe

tapi gambar pizza tu memang menyelerakan tekak ni yg memang lapar pepagi buta ni sebab hujan...hehhe

n.a.n.i.e said...

cedapnye pizza tuh.. ni terasa nak suh domino's wat delivery nih.. nak buat sdri tatau bile.. hehe..

nas said...

wah untung akak hubby rajin n pandai masak..akak pun pandai masak blh buka restoran ni..

Ayu said...

k.min...okla tu hb akak leh msk instant noodle utk ank2 dia.klu hb ayu la...mau disumbat roti gardenia je agaknya.

hm...klu takde aral melintang insya-Allah nx yr ayu nak pi painting class (decorative painting) so hb ayu kena la jaga bdk2 tu nnti sbb ayu plan nak pi on weekend dr pagi n b'smbg ke ptg.masa tu pandai2 dia la nak prepare lunch for ainnur n faris.hehehe...ok tak kak?

zarin said...

sama lah mcm i, hubby suka seafood pizza tp i tk. so in the end, i taruk seafood sebelah n sebelah lg i taruk chicken pepperoni for me :)

azieazah said...

Salam Syawal LG...

lama gak tak berkesempatan jengah blog kengkawan, termasuk ler blog LG ni..

Nampak meriah beraya di sana yer.. Syukur, yg penting beraya bersama keluarga tercinta..

“Seorang ibu, masak apa pun sedap...”

lemongrass said...

Kak Ain,
dia bukan rajin tp dia takut wife dia marah sbb anak2 eklaparan kat rumah tak dibagi makan, hehehe

Irma,
hehehe.. raya dah seminggu lebih, boleh buat pizza again :-)

Fiza,
hubby I tu jadi 'chef' bila bulan mengambang aje, pastu jadi mesin lipat kain paling kerap pun seminggu sekali aje, hahahaha..
Jom kita gather2 bulan Dec nanti:-)

Nora,
DIa masak tu pun sbb mmng dah takde bread langsung utk dia buat toast..Klu ada bread, memang makan toast aje lah for lunch sbb mmng dia tak gemar betul nak masak, hahaha..
Bila you nak tanam the lavender?

Ara,
Rumah I ni seminggu sekali kot makan pizza sampai I pun dah naik nyampah tengok pizza tu, hehehe...
Masak maggi 2 minit aje, semua orang boleh buat ye tak, weheheh

n.a.n.i.e,
tetiba malam ni, domino's tak menang tangan kena uli pizza sbb ramai yg meng order lepas nmpk pizza I ;-)

nas,
klu dia tak masak, kelaparan lah anak2 I tu semlm, hehehe

Ayu,
Sebab takde roti tu lah yg dia terpaksa masak maggi.Slalunya dia buatkan toast aje utk budak2 tu utk lunch!
Nangis lah yr hubby nanti sbb kena jaga Ainnur n Faris. Maulah Ainnur n Faris pun ikut nangis sama, hehehe

Zarin,
I pun kdg2 buat mcm tu, tp slalunya I buat 1 whole pizza utk dia sorang so boleh dia bwk leftovers for lunch, snng kerja I, hehehe..

Azieazah,
selamat hari raya :-). Sure you busy ye raya ni? Alhamdulillah, meriah gak raya we all kat perantauan ni..