Friday, 25 September 2009

Occasionally (very rarely), bila The Other half takde and it’s a weekend night, I’ll let The Little Misses sleep in our bed. I ingat lagi masa I kecik2 dulu, sikit nya best ke kalau dapat naik kat katil my parents masa pagi2 lepas bangun tidur. We used to let The Little Misses do that when they were really small but since they’ve started school, memang dah stop lah letting them into our bed even on weekend mornings. I guess since our bed is only a double bed, so bila ada 4 orang in it, memang lah so crowded which will eventually lead to arguments of this nature, “Ouch, you’ve kicked me!” or “How come you get to lie next to Mummy? I want to lie next to Mummy!” or “You are squashing me, move a bit more!” or “I can’t get the pillow, my head is not on the pillow!”. Which will lead to us saying (in a very irritated voice), “That’s why we don’t let you girls come into bed with us because you two will fight!”. Which will lead to The Little Misses being banished to their room, hehehehe….

But malam ni, I was feeling very generous by letting them watched a dvd in bed (my bed to be exact in my room!). When The Other Half rang from Sydney, dia gelak aje when I told him yang The Little Misses are in our bed and then he said, “So obviously, you’ll be sleeping on the futon tonite since the girls have conquered our bed?” Sudah semestinya lah! If I were to sleep in the same bed with them, memang lah I tak kan boleh tidur dengan lena. Sebab I would definitely get kicked or hit or pushed by their waywards arms and legs, macam mana lah nak tidur kan. Baik lah I tidur kat atas futon tu, lagi lena I, hehehe…

I know my girls can be extremely annoying and frustratingly difficult to talk to at times, but bila diaorang tidur, they look so innocent without any worries in the world…..

DSCF7117

18 comments:

zany said...

tangan tu mesti nak meyelit bawah bantal, baru sedap tidur, he, he...

lemongrass said...

Zany,
hahahahaha.... memang betul you kata. Tapi Apasal ye?

CikMin said...

alalalalala...chumeinyer little misses tu tido..tetiba cikmin dah rasa ngantuk ni ha LG...tp x leh tido lagi ni..ada tetamu nak sampai rumah jap lagik...

Mommy Lily said...

They are both so cute...=)

fazlinil irma said...

comelnya...kalau dekat nak je cium dua-dua..ada bau baby lagi tak..? hihii

ehm..dulu anak2 yg sy ngasuh pun suka tido kalau hujung minggu..lg la 3 org..habis diangkut duvey sbb bibiknya mmg kena tido bawah..kalau tak tgh sedap2 tido ada kaki yg duduk kat muka..hahaa

pastu sebelum tido bukannya minta cerita nabi ka..ada ka minta cerita hantu..bila dah cerita mula la x leh tido..hihii

lemongrass said...

Cik Min,
tu yg kdg2 I tak larat raya kat M'sia, sampai nak dekat tgh malam still ada tetamu lagi. Masa layan tetamu tu asik menguap aje, hehehe

Mommy Lily,
masa tidur aje yg cute nya :-)

Irma,
wahaha...nak bau baby kena buh bedak J&J lah bnyk2 ;-). Tu lah yg I nyampah tidur dgn budak2 ni sbb tangan, kaki semua naik ke muka..

nas said...

apa pun..suka tul tgk little misses tido..cute sgt n rasa hilang je masalah tgk diorg tido..

hanieliza said...

So cute jer bila tenguk diorang ni tengah tidur..
memang tak sampai hati nak marah-marah...

Sizuka Cikus said...

alahai.. tersentuh membaca entry ini.. dgn gambar yg begitu menyentuh hati. kak min ade ym tak? saje nak add. mai (org baru yg saje nk sebuk2)

n.a.n.i.e said...

so sweet~

zdiana said...

sopannyer anak2 akak tido...

lemongrass said...

Nas,
bila tengok the little misses tidur, mmng rasa hilang sekejap serabut kat kepala ni :-).

kak liza,
masa diaorang tidur aje rasa tak sanggup nak marah2 tp bila diaorang tgh bergaduh, rasa gerrraaammmm aje, hehehe

Sizuka,
hehehe... N3 menyentuh hati di bulan syawal ;-). I ada ym tapi mmng tak on sbb klu I on, nanti tak smpat buat kerja rumah, asik nak berchat aje ;-). My add is lemongrass@y7mail.com

n.a.n.i.e,
sweet kan masa tidur :-)

zd,
maybe sbb sejuk kot, tu yg sopan aje tidur all rugged up. Klu panas tu, mau lah agaknya bersiglet aje tidur, hehehe...

arapink said...

comeyyyynya :-)

Ayu said...

hm...lenanya ank dara tu tido.cute! ayu paling suka tgk muka ank2 ayu time dorg tido.nmpk polos gitu...

lemongrass said...

Ara,
masa tidur mmng comeyy, bila dah bangun.....

Ayu,
Masa tidur tu kan rasa mcm tak nak marah2 diaorang lagi dah kan... Tp bila diaorang bangun and start gaduh, rasa nak cubit2 aje kan, hehehe...

Ayu said...

hehehehe...tau takpe.klu time bkn setakat rasa nak cubit je...rasa nak perambat 1 umah pun ye gak

lemongrass said...

Ayu,
wahahaha...sama lah kita :-)

arapink said...

bila dah bangun....waaarghhhh...

hhehehe, rambut kembang tak hengat especialy Miss 5 yer...hehehe...tapi kan, cun jugak :-) ahakssss