Friday, 11 September 2009

I’m so upset cos I’ve got a zit/pimple the size of a lighthouse on my cheek. The Other Half kata, tak payah pasang lampu tengah malam pun still terang benderang in the room thanks to my zit yang glowing tu, hehehehe. It’s so irritating sebab masa I muda2 belia dulu, I didn’t have zit problems, probably in a year I dpt 1-2 zits aje. But since dah meningkat umur ni, I’ll have it once every month or two kot and yang saiz besar tu pulak. Cukup menension kan jiwa! Doesn’t matter how well I clean my face and doesn’t matter what cycle of the month it is and doesn’t matter what I eat or don’t eat, bila dia nak keluar, dia akan keluar dengan bangganya. And jenis yang tak makan saman dgn pimple cream pulak tu, it’ll only go down when it’s ready :-). It’s probably my hormones playing silly billy in my body yang membuatkan jadi begini. Kulit tua tapi perasan nak jadi teenager agaknya, wehehehe….

Tonite we all sambut Iftar at The Little Misses’ school with a lot of other parents and all the teachers. Tapi it wasn’t a good nite for having Iftar kat luar sebab it was raining non stop and windy pulak tu so memang so cold lah. Next year baru lah the hall will be built, baru lah boleh merasa protected from the elements. And everyone kena bawak pot luck so I bawak mee goreng and kek coklat ( yang paling senang and yang gerenti dimakan orang, hehehe). The tables were all covered with loads of food from so many different countries. Western, Asian, Middle Eastern, African, semua ada. Ada yang sedap but ada gak yang tak sedap kat tekak we all but sedap kat tekak orang lain lah, hehehe. But, biasalah kan, tak kan lah I nak ambik gambar all the food, adalah yang pandang I lain macam aje nanti :-). But I adalah ambik gambar The Little Misses and The Other half and the background . So, layan aje lah gambar2 ni ye..

P9110824

Miss 5 in the car on the way there. Tengok lah sikit nya gelap ke kat luar tu, padahal belum maghrib pun lagi. SHe was all rugged up in her beanie and scarf :-).

P9110825

Tikar dah bentang untuk solat Maghrib berjemaah lepas berbuka dgn dates and drink. Cuma ada partition aje between the guys and girls, ye lah kan, makeshift nya tempat sembahyang kan.

P9110826

P9110828

People berkerumun keliling the tables laden with food :-).

Ini pulak gambar The Little Misses and Daddy mucking around lepas semua kekenyangan makan, hehehe….

P9110830

P9110831

22 comments:

KKPL said...

Salam.

That's a beutiful family pic...Mummy shd be in it too;)

Yat Maria

Ms AiReEn MoHd said...

salam kakak lg...alala sweet nyer gambo daddy ngan kedua anaknyer tuh...i lurve that pic...suker betoi eryn tgk gambo miss 5 yg sgt gojes tuh....halalala..kim salam die ekkk...kate auntie eryn kim salam...mwaksss..kak wat la video die cakap selamat hr raya...musti suwittt..

lemongrass said...

Yat Maria,
I jadi photographer aje tadi, Malas pulak nak suruh orang lain tolong ambil kan gambar sbb they were too busy eating so tak nak lah kacau :-)

Eryn,
nampak mcm happy family aje ye gambar tu? :-). Tunggu lah nak dekat raya nanti, I suruh diaorang ckp melayu ye!

Rahmath said...

Hi Mynn,
Alamak, I terkejut beruk baca entry you sbb apa yg u cakap pasal zit tu is exactly my problem gak.Masa teenage, muka I lah paling licin berseri, muka kekawan lain penuh ngan jerawat.Tapi umur masuk 39 nie, mesti ada satu bijik zit at least 2 months once, apa kes ? Ini pun ada satu kat my left cheek..sabor jer lah.
Oh ya..kenapa u tak masuk photo sekali..barulah complete family.

azah said...

salam min, akak yg dah terlalu senja ni pun masih keluar pimple yg besar2..tmpt selalu kena attack kat hidung..apa2 entah..ni jenis yg degil, dah tu blh tinggalkan scar..one happy family, yang daddy tu pakai kopiah ke?

ain said...

sweetnya gambo daddy and sweet little misses!!! next time mummy kena masuk sekali ya!!hehe

psst...akak pun lately ni ada gak jerawat singgah 2 3 ketui...tensen!!!

shafa said...

what a happy family..!!!
so proud of u kak LG!!

lemongrass said...

Rahmath,
wahahaha.... freaky kan! I thought I sorang aje ada masalah zit ni bila dah tua2 ni, rupanya ramai jugak yg ada same problem. Tu yg I heran betul, dulu masa teenager tak nak keluar, masa dah tua ni lah baru nak keluar, malu sungguh kan! :-)

Kak Azah,
I know, pimple yg besar2 ni mmng tinggalkan scar pastu susah nak go down. I kena letak Bio Oil slalu nak bagi scar tu disappear.
Daddy pakai beanie sbb sejuk tp berfungsi sebagai kopiah gak, hehehe

Kak Ain,
Mummy jadi photographer so malas nak suruh orang lain tolong ambilkan gambar :-).
Jom kita bukak club 'gang wanita berusia with jerawat' :-).

Shafa,
memang nampak mcm happy family sgt2 kan :-)

nas said...

Best tgk gmbr family akak..rasa bahagia je..

ejaescobart said...

kak LG,

sweet laa tgk gambor budak2 tu dgn bapak budak nye skali.. (yg pasti sweet tu p kat anak2 nye ye.. hehee)

bila tgk 3-3 senyum baru laa nampak Miss 5 nye senyum memang potostat daddy nye..

*pstt.. akak x nak masuk lam gambar sal x nak reveal ur zit ek?? heheh.. :)

Ms Red Hat said...

Mynn,

I got a huge zit nesting right on my forehead ..terang lagi bersuluh hehehe - macam mana nak posing untuk raya ni hehheh. I have similar problem. every month without fail one will pop out no matter how strict i am with my diet...agaknya kita ni late bloomers kot ...kulit kembali remaja in our 30s kahkahkah

Cikpid said...

owh..sgt cumel laaa the little misses ni..

rase nk buat menantu jek..tp anak bujang sy baru 9 bulan...hahahhaha

lemongrass said...

Nas,
mmng nampak mcm bahagia aje kan :-). You pun esok ni bahagia lah ye sbb buah hati dah balik :-).

Eja,
Kamu mmng pandai betul meneka reason knapa I tak nak ambik gmbr sama. Nanti orang tak nampak muka I, nmpk jerawat batu tu aje, tak comel lah kan, heheheh....

Salina,
hahahaha.... Our skins getting saggier and with more wrinkles but suddenly we have zits like a remaja! Go figure! Hehehe...

CikPid,
Weh, jauh beno beza nya klu nak buat menantu. Bakal menantu I tu jalan pun belum lagi kan, hehehe

Mat Gebu said...

salam LG...selamat hari raya...pakcik mat tgh sibuk membuat cookiea and kek lapis, tat nenas dah siap..tapi sama mcm kes LG, lepas berbuka je, saya makan 2 ketui...hehehe...

lemongrass said...

CikMat,
wahhh...cayalah, sure rumah u tahun ni penuh dgn kek lapis ye, kalah rumah kat Sarawak, hehehe. Tu yg I nyampah buat tart nenas awal2 sbb asik nak makan aje :-)

plug2pin said...

suka tgk gambar last tu...
nampak cam senyuman miss10 sebijik cam senyuman ayahnya

lemongrass said...

Plug,
Next time I ambik gmbr, I kena masuk skali lah sama2 senyum so mmng baru best kan nak buat perbandingan senyum mcm sape, hehehe

azieazah said...

LG... sekali sekala berbuka puasa kat luar dgn jiran2 setempat memang best...

Silaturrahim terjalin dan dapat ler merasa pelbagai jenis foods.. wahhhh meriah nyerrrr...

Ayu said...

salam k.min....

aaddeehhh...baru ni sempat merayap ke umah akak.biasala...dah nak raya ni mkin byk keje.tu yg tak dan nak terbang sana sini.

hm...nape akak tak abadikan gmbr akak with the zit? heehehehe...ayu prnh kena...tul2 kat hujung idung tu.punya la besar.sesape yg tgk rasa geram nak picit je.ayu la yg segan sbb benda tu t'tonggok kat atas idung.iiisskkk...

lemongrass said...

Azieazah,
mmng best sekali sekala dpt merasa makanan berbilang bangsa ni..dr yg pelik ke yg biasa di lihat :-).

Ayu,
Patutlah senyap aje, rupa2nya busy ngalahkan menteri ye, hehe
Segan betul I mlm tu nak ambik gmbr sbb mmng besar giler zit hari tu, skrg ni dah pecah, dah susut lah gak but still ada bekas lagi. Tension betul, mcm mana nak ambik gmbr raya nanti kan!

arapink said...

kak min...ara ni meroyan dah 4 hari dah tak tgk blog kak min...

banyak ngat aralnya...huhuhu

cumeyyynya anak dara 2 orang ni...

:-)

lemongrass said...

Ara,
ni mesti merajuk ye sbb tak dapat tart nenas selepas puas memujuk, hahaha...