Tuesday, 1 November 2011

Hot night’s dinner

Last night was Halloween Night…

We all tak celebrate but a lot of Aussies now are celebrating Halloween and they go ‘trick-or-treat’ ing. But there’s still a lot like us who dont do anything.

Last year, there was only 1 knock on our door from the Halloween kiddies. But we didnt give anything sebab we weren’t prepared for them. And I couldnt find any candies in time so they left empty handed.

This year, I bought a witch’s hat for The Little Misses to wear when they open the door to give the trick-or-treaters some candies. And I also selongkar my pantry for all the candies and lollies and chocs that I could find to give to the kiddies.

I said to The Little Misses, “it’s a good way to clear out the pantry of all the lollies!”

Hehehehehe…..

This year I think adalah kot 10 kali the door bell chimed.

The Little Misses were quite happy to don the hat and open the door and give out the treats to the kiddies. No one left the house empty handed this time Smile.

The weather got even hotter hari ni.

So, I pun masak Summer style food for dinner tonite.

IMG_3445

We had sausages with potato salad, green salad, cheesy muffin and seasoned roasted potato (takde dalam gambar since pinggan dah penuh, hehehe).

IMG_3447

Dah lama tak makan creamy potato salad ni. The Other Half tak suka sangat sebab ada boiled egg in it, he doesnt like boiled eggs. Miss 8 and I makan beria sebab we love boiled eggs! Smile

I used this recipe for the salad but I bega2 sikit with whatever I have in hand. I only used diced celery, chopped parsley leaves, chopped capers, sour cream, egg mayo, whole grain mustard, boiled chopped potato and hard boiled egg.

IMG_3452

I made cheesy muffins malam tadi for The Other Half to take to work for a potluck lunch-do. And The Little Misses only had 1 each malam tadi sebab tak cukup so malam ni for dinner I made another batch just for us Smile.

Muffins ni senang giler recipenya.

Cuma perlu 2 cups self raising flour, 2 cups grated cheese, 2 cups milk. Itu saje!

You mix these 3 things together and add a bit of salt and bake them in muffin cups (yang dah di grease betul2 sebab muffins ni melekat habis) at 190°C for around 15-20 minutes.

That’s the simplest version lah tapi I slalunya akan add a bit of chopped chives/kucai, chopped semi dried tomatoes, a bit of paprika powder, chopped up poloni or any meat kalau nak to enhance the flavour.

IMG_3439

The cheesy muffins.

IMG_3441

The muffins I made last nite for The Other Half’s potluck function.

IMG_3437

White choc, macadamia and mixed berry muffins.

I used this recipe but I guna canola oil aje instead of macadamia oil. Memang sedap gilerss, heeeeee!!!

18 comments:

Ribbon Clown said...

LG,

We love that cheesy muffin. Slalu mkn kt kedai, x terpikir leh buat sendri.. Nanti I nk buatlah.. Tq share..

Ribbon Clown said...

Eh lupa nk tny, dpt brape ketul cheesy muffin eh klu pki recipe u kasik NIH..? Tq hihi

penDragon said...

wah...senang je recipe cheesy muffin ni, telur pun x perlu. Cheese tu akak guna jenis apa?

lemongrass said...

RC,
I tau tau whether this cheesy muffins sama dgn yg kat kedai punya though but it is definitely very easy to make :-). I got 12 muffins (the normal muffin pan tu) from 1 batter.

pendragon,
Memang tak perlu telur. Masa first time I try, takut aje tak jadi sbb takde telur but it came out really good :-).I guna cheddar aje, kalau guna mozzarella, nanti jadi too 'stringy' pulak muffin tu.

Lili said...

LG dear,

I don't know why, but I feel happy dropping by your place tonight sebab ada potato salad yg ada boiled eggs! hikhikhik))

lemongrass said...

Kak Emily,
you can join Zahra and I melantak that potato salad with boiled eggs lah ye :-).

kasihredha said...

senangnya buat muffin tu ye..akak suka yg senang2 jek...hihi

muffin yg ke2 tu...kalau LG dah kata sedap giler...kena lah cuba satu hari nanti :)

MULAN said...

awat tak habaq awai2 jiran sebelah tu takde rumah... hehehe, nnti I nak contact dia lah..mintak dia jgn balik lagi.. sat lagi I fly pi sana ya..

semua2 dlm foto tu kan, semua I suka.. semua I makan.
tu sebab I kena pindah sebelah rumah u.. heheh..

sHieRa cAkAp said...

Sya pn tak suke boiled egg... Dunno y? But that cheesy muffin sound delicious!

norhanim md zain said...

wah sedapnya tengok salad tu...

setiap hari kemestian bagi saya membaca your blog..

terubat rindu gak bila tengok photo photo u..disana..

Miss Adelaide very much...miss rundle mall..miss hanley beach...miss centrel market...

Rozita said...

Senangnya resipi muffin tu. Mesti cuba nih. Thanks LG

cahya indah said...

auntie LG, Cahya pun suka creamy potato salad..and that white choc, macadamia and mixed berry muffin looks yummy.

FairyLilly said...

Salam LG,
Biasa you guna sour cream jenama apa ya? Haritu i cari juga kat woolies, tapi not sure about the ingredient. The same goes to whipped cream and thickened cream. End up I memang tak buatlah dish yg guna cream semua nih. Tapi kalau tak silap jenama Bulla ada halal gelatine :)...

liemaopurut a.k.a ana said...

kak LG,
your muffin menggoda la hihihi

Cat-from-Sydney said...

Aunty LG,
Mama kita kalau buat cheesy muffin suka taruk jagung...yummm.....sedap giler. Tapi kan, cheese mahal giler (same statement, again!) so dah lamalah tak buat. Kalau buat muffin lain sekarang ni guna corn or vege oil aje. Canola ke, sunflower ke, macamadamia ke....semua mahal giler. Actually, the cost of living here is higher than Down Under. purrr.....meow!

missbby said...

hai sis, i memang cair la kalau nengok semua gambar2 makanan dalam blog ni..menggiurkan..

lemongrass said...

Kak Kasih,
benda2 yg senang ni memang menjadi pujaan hati I sbb mengurangkan masa I spend kat dapur, hehehe.

Mulan,
Awat you tak cakap awal2 nak pindah sini or else I dah suruh dia jumpa you kat Msia bagi kunci rumah dia terus, hahaha.

Shiera,
maybe the smell kot yg puts you off boiled eggs? I pulak suka sgt2 boiled eggs, hehehe.

Norhanim,
I suka potato salad tapi jarang sgt buat. I pun kdg2 rindu dekat Adelaide jugak especially Central Market :-)

Rozita,
memang senang sgt recipe ni, and gerenti menjadi :-)

Cahya,
creamy potato salad is one of those things yg boleh makan banyak2 sbb sedap :-)

FairyLilly,
Salam. I slalunya utk sour cream guna brand Pura yg reduced fat. I cuma jumpa brand ni kat Woolies aje so far. Ingredients dia cuma cream and culture.
Utk cream pulak, I guna fresh cream (whipping cream), dia cair macam milk and in cartons. Brand yg I slalu guna Harvey Fresh(which is WA owned so maybe takde kat Eastern states lah), Brownes. Ingredients dlm tu semata2 cream sahaja and bila you nak guna, memang kena whip dulu lah.

Ana,
cubalah buat, memang tergoda lah lepas tu :-)

Angelina,
Everytime I balik M'sia and lalu at the dairy aisle at Tesco or Carrefour, memang rasa terkejut sekejap tengok harga the milk, butter and cheese, hehehe.
I think in Msia, it's cheaper to eat outside at the gerai but not when you want to make something remotely Western :-).

lemongrass said...

missbby,
I pulak kalau satu hari duduk surf blog masakan, lepas tu memang rasa lapar giler2 and nak makan segala macam benda :-).