Wednesday, 9 November 2011

Nearly there!!!

Bila I tengok the bean counter of this blog, I said to The Other Half yang kejap lagi nak capai 2 hundred thousands.

He said, “Eh? two hundred thousands? Didn’t you get to 1 million last year?

Ha’ah lah, I terlupa the other 0, bukan 2 ratus ribu tapi 2 juta, hehehehe.

So happy to see the 2000000 number popping up soon Smile.

(Alah, Cik Mat Gebu dah 9 juta, relax aje dia, kita baru nak 2 juta dah heboh satu kampung, hahahaha).

Tapi memang terharu sangat2 with that number sebab it shows that dah ada ramai orang yang baca my blog ni, heeeeee……

And yang paling I terharu, ramai yang spend some time untuk tinggal comments kat my chat box and my comment box.

(walaupun I have been a bit busy lately and tak sempat2 nak jawab all the comments but I will do it very soon…)

Sebab kan terharu sungguh, terus terasa nak bagi hadiah pulaknya, hehehehe….

Tapi sangat lah hampeh nya, my ‘top commentator’ widget yang kat sebelah ni tiba2 jadi David Copperfield pulak. Tak tau mana dia menghilang!

Semalam ada, hari ni dah takde!

Memang hampeh sungguh!

Macam mana I nak bagi hadiah kat pengomen macam ni kan!!!!!!

Takpe, takpe, I’ll find a way….. Hopefully, esok dia muncul balik lah….

Nasib baik ‘top 10 members/visitors’ widget tu ada lagi so boleh lah kalau I nak buat cabutan bertuah from there kan.

Anywayyyyyy….. Let me think about how I’m going to go about doing it first ye.

Sebelum tu, meh lah tengok gambar my dinner.

We had corned silverside for dinner tonite. Dah lama jugak I tak masak corned silverside ni.

IMG_3611

We had it with shop-bought bread, steamed vegetables and white sauce.

IMG_3619

IMG_3614

Kalau I suruh my Dad makan silverside ni, I rasa tak tertelan kot cos it is very bland kalau banding dengan lauk pauk jawa, hehehehe…

Nasib baik lah anak dia yang Jawa ni jenis yang boleh telan segalanya so kenyang lah jugak I tadi Open-mouthed smile.

21 comments:

kasihredha said...

tahniah2..akak tumpang happy :0
bestnya macam nak visit Lg je..unk dinner sama2...hihi...just angan2 jek

penDragon said...

k LG, corned silverside tu sama tak dgn corned beef?

Ayu said...

k.minnnnnnnnnnnnnnnn....

selamat hari raya aidil adha!!! pekabo kak? uuwaaa.....baru arini ayu dpt jenguk blog akak balik.

apa taknya...server opis dah block seme blog/wordpress etc.mcm ampeh kan?? dahla mmg sangap...mkin b'tambah sangapla jwbnya sbb dah limited internet access.huh!

pastu berukband lak kena block.haiyaaa....mmg choii la.pasni payah la ayu nak jd top commenter kat blog akak.isk..

Noir said...

congrats LG. i sincerely believe S2B is deserving of mention.

blu4sky said...

congrats LG!!!

Cik Bambam said...

2 jutaaa!! wowww!! marveles! hehehe
congrats LG!

kin kin said...

yeayyy congrats...tgh bce ur blog n i notis it shows 2000000!!! excited gilos and trus print screen...haha.nway, congrats and keep on rocking us wf ur foods. never fail to make me leleh leleh air liur.hehehe

JieJ said...

Salam Kak LG..tak sangka saya leh jadi top 10 visitors blog kak LG ni..almaklumlah, selama ni jadi silent reader jak..

Nice to know u (via blog) kak LG!!!! :)..jatuh cinta pulak ngan blog kak LG especially bila tgok pic makanan..heheh

umihumairah said...

salam kak lg...

me suke g blog akak...

sgt mnarik..suke tgk food, flower n two lil princess tu..

Ina Hashim said...

congrats to you...dah lebih 2 juta pun skrg..... :D

tinie said...

congratulation k.min.... teruskan usaha......chayiok..... chayiok......:D

Rozita said...

Tahniah LG...dahsat la. 2 juta viewer tuuuu !!

Lieya said...

Uwahhhhh kak.... dah 2juta plus plus plus... ehehehe terbaekkkklah kak, congrate... dapnyeee menu dinner. ehehehe tekak anak bugis pun belum tentu boleh terima menu tu. ehehehe

Zalia said...

walaweh....tahniah kak min :)

Zaitun said...

Tahniah...ramai betul peminat lg.

Norliza said...

Salam Min
Congrats!! hehe its a milestone and you have reached it.
i baru nak mula tapi kekadang tak tau aper nak tulis... life boring hehehe... kerja - home - kerja - home...hahaha..tapi tetap bersyukur. Insyaallah kalau kiter visit WA lagi (entah biler lah)ingin jugak jengok taman bunga rose u tu... boleh tak?
Norliza

Rima said...

Congrats!! its not easy to keep up a blog.. macam full time job pun ader hehe.. anyway just wanna congratulate u.. keep on blogging!!

iva said...

congratulations on reaching the milestones! salams from a malaysian in melbourne :)

lemongrass said...

Kak Kasih,
Thank you :-). Kan AirAsia skrg hari2 dtg Perth, hehehe.

Pendragon,
sama aje, Most probably dia panggil corned silverside sbb dia guna daging kat bahagian silverside tu.

Ayu,
Patutlah dah lama sgt tak nampak bayang you kat blog. Cuma kdg2 nampak you kat FB aje. Rupa2nya dha kena block kat ofis ye. Siannya lah kamu, sure geram aje kan!

Noir,
thank you for the kind words :-)

Blu4sky,
thank you :-)

Cik Bambam,
thank you :-). Memang marveles bila tengok that number, hehehe

Kin Kin,
Congrats to you, boleh lah you email me the print screen to lemongrass@y7mail.com. I tak nak buat pengunjung bertuah sebab I know it will jam my blog but I was hoping sape yg jadi the 2 millionth visitor akan print screen and my wish termakbul :-). So, do email me the proof and insyaAllah ada something for you :-).

JieJ,
Salam. Thanks ye sebab sudi log in to that visitor widget and sudi masuk blog I slalu :-).

UmiHumairah,
Salam. Thanks sbb suka baca my stories yg kadang2 entah hapa2, hehehe

Ina,
thank you. Tu lah, malam tadi masa I tengok belum 2 juta, bangun pagi tadi dah 2 juta lebih :-)

Tinie,
Bertahun2 ambik masa nak capai 2 juta ni, hehehe...

Rozita,
thank you. But lama bertahun2 jugak nak capai that angka :-)

Lieya,
Thank you. Tekak anak bugis you maybe sama kot dgn tekak jawa I ni, kalau dah bertahun2 kena 'paksa' makan menu tu, telan lah jugak akhirnya, hehehe

Zalia,
Thanks :-)

Kak Zai,
Thanks. Alhamdulillah, ada ramai yg nak baca blog ni :-)

Norliza,
Waalaikumsalam.
I pun masa mula2 tulis blog, tak tau nak tulis pasal apa. Luckily ada the 2 girls so bolehlah I tulis pasal diaorang and luckily I kena masak dinner hari2 so adalah gambar nak letak, hehehe.
Taman bunag rose I skrg tgh merajuk, hopefully in a few months, dia dah baik merajuk and boleh lah orang dtg melawat, hahaha

Rima,
Thank you but betul you cakap. Kadang2 rasa nak biar aje the blog bagi bersawang sbb dah tak larat nak maintain kan, hehehe

Iva,
Waalaikumsalam. Thanks for reading this blog. It is definitely an unbelievable milestone for me :-).

PUTUBAMBU said...

err.daging mentah yek?

err..tak lalu putu dibuatnya!

lemongrass said...

Putu,
bukan daging mentah, dah di boil sikit nya lama tu but kaler dia memang mcm tu. Kalau daging mentah,, I pun tak lalu, hahaha