Friday, 4 November 2011

We chose Sunday

Eid celebration kat Perth ni seperti biasalah, falls on 2 different days depending on the masjid, ada yang sambut this Sunday and ada yang sambut this Monday.

And we all seperti biasa akan choose masjid yang celebrate it on a day that’s convenient for us which in this case is Sunday, hehehe.

So, InsyaAllah we’ll be going off to Rockingham Masjid this Sunday for Eid.

(yeay…yeay….dapat jugak pergi Masjid Rockingham for raya kali ni Smile)

Tapi kat sini takdelah orang sembelih korban kat Masjid tu sebab rules kat sini mana boleh slaughter animals anywhere we like.

So, kiranya pergi masjid untuk solat and makan2 and jumpa kawan2 aje lah…

I don’t think The Little Misses pernah tengok orang sembelih korban…..

They know where meat comes from but I dont think they ever thought on how it’s done…

Kalau diaorang tengok, mau kot agaknya terus jadi vegetarians diaorang, hehehe….

I lah yang akan pening nanti nak masak 2-3 jenis dishes every night for dinner!

So far, they haven’t shown any sign to turn vegetariasn yet (I think they would rather become ‘meatarian’/carnivores than become vegetarians because they do not have a lovey dovey relationship with vegetables, hahahaha).

I wonder how they will react kalau I give them a vegetarian meal? Hmmmm….

But last night’s and tonight’s dinner certainly ada meat in them.

We had fettucine with seafood and basil pesto last night.

IMG_3499

IMG_3495

IMG_3506

And sausage pizza for dinner tonight.

IMG_3508

IMG_3513

IMG_3516

My plate was the only plate with green stuff on it! Smile

10 comments:

Cat-from-Sydney said...

Aunty LG,
I can send pix from inside abattoirs....har har har *evil laughs* kot nak freak out the little misses. Tahun ni kami berRaya Qurban di Queensland kot. purrr...meow!

Baby Bee said...

my first time commenting..stumble upon your page when visiting mai's page.....good to know that sis....jauh2 pun still tradisi same gak....Selamat Menyambut Hari Raya Korban yek sis n famili...hehe

yan said...

kualah...kualahhh.. penak..

blu4sky said...

Eid Mubarak LG, Mr "Bruce Willis", Miss 8 & Miss 12!!!

My Life My World said...

Selamat Hari Raya Aidil Adha untuk Min dan keluarga :)

kasihredha said...

selamat hari raya aidil adha :)
baik jgn kasi miss 8 & 12 tengok...kalau tak sure dia org tak nak mkn daging lagi :))
`

Yan said...

isk..everytime u buat pizza, every time gak le i tingin!!! ;) Happy Eid Adha to you and family!!

zoe said...

slmt Hari raya Qurban untuk K. Min and family ya... :)

PatinPasta said...

Kak Min,
Selamat hari raya Aidil Adha buat Kak Min sekeluarga. :)

lemongrass said...

Angelina,
if you send the photos, memang nightmares 2-3 malam lah the girls nanti, hahaha.
Are your parents still in Queensland?

Baby Bee,
Thanks for reading my blog and commenting ye :-). I guess bila community ada ramai Malays ni, much easier lah nak kekalkan the tradisi sikit :-)

Kak Yan,
kabeh2 penak, hehehe

Blu4sky,
thank you :-)

Kak Acik,
Raya haji dah habis, baru sempat nak jawab, hehehe

Kak Kasih,
tu lah kan, baik tak payah diaorang tengok sebab sure nya akan sedih giler. Kita yg dah tua tengok pun rasa seriau jugak, hehehe

Yan,
hahaha...since it's easy to get cheese here kan so memang every week I will make pizza :-).

Zoe,
Walaupun dah terlambat nak jawab, selamat hari raya to you jugak :-)

Aida,
Raya kat Spain lebih kurang sama mcm Raya kat Perth ke? hehehe