Monday, 7 November 2011

Post Eid makan makan

We had a small potluck makan2 today at my house just for the ladies.

I invited them to come at 10 o’clock in the morning which made me macam lipas kudung tercabut kepala pagi tadi sebab was trying to siapkan everything before orang datang, hehehe.

Unfortunately, tak sempat jugak siap on time, terlambat sejam makan, sian the guests tadi, heeeee….

Moral of the story, lain kali kalau nak jemput orang datang rumah, make sure lewat sikit so boleh lah bernafas sikit while preparing everything Smile.

So, what did we have today?

IMG_3566

IMG_3568

IMG_3558

IMG_3569

IMG_3570

IMG_3571

Banyak kan! Hehehehe…

I made Nasi Ayam Penyet set and udang masak cili api for mains and a friend brought daging masak kicap. And another friend brought salad.

For desserts pulak I made kuih serimuka, chocolate swirl cheesecake and apam marmar.

And others brought some shop-bought pastries, jelly and apam beras.

So, bila dah banyak macam tu, obviously I tak masak anything lah for dinner.

We had the same thing again (selamat I, hehehe).

IMG_3574

IMG_3573

I ni kan asyik2 masak nasi ayam penyet aje kan! Nampak sangat yang I ni tak tau nak masak benda lain, hahaha….

P/S So sorry sebab masih tak sempat nak balas the comments. When life is a bit less hectic, I will reply….

14 comments:

kasihredha said...

memang sedap nampak ayam penyek tu...siap ada tempe lagi :)

Takde pics LG dan kawan2 ke?

missbby said...

wah masak nasi ayam penyet tu..sedapnyaa..

ayang said...

Lapar.. lapar..lapar... :-)

Mat Gebu said...

terpengsannn >___<

Rozita said...

Best bila buat potluck sebab dapat rasa macam macam makanan

indahhouse said...

Salam kak LG,
Wah... macam macam ada atas meja tu. seronok bunyinya. saya, sampai skrg belum buat lagi nasi ayam penyet tu. nak try jugak la.

PUTUBAMBU said...

uishh...bestnya menu2 tu..!

kalau dekat dah datang ni...(walaupun tak dijemput..kehkeh)

Riri Yoorin said...

i love potluck.. mmg gelabah if guest smpai tapi lauk tak siap..

Zaitun said...

Meriah betul... macam2 makanan ada.
Kiranya lg dah expertlah dengan nasi ayam penyet ni kan.

JaSSNaNi said...

assalamualaikum dan selamat hari raya aidil adha ye kak min.. :)

sedap2 belaka pot luck.. yang nasi tu jangan kata la.. melelehhh woo.. sedap tak tau nak cakap ni.. ehehehhe

Norliza said...

Salam Min
I pun having re-runs post hari raya korban's meal.... waste not what we still can eat :-).
Norliza

lemongrass said...

Kak Kasih,
tempe fresh lagi tu, bukan frozen :-). Gambar kawan2 tu susah sikit lah nak letak sbb semua tak berani nak letak gamabr diaorang :-)

Missbby,
Still tak sesedap ayam penyet kat Msia kot :-)

Ayang,
I pun lapar balik ni bila tengok gambar pinggan yg penuh dgn set ayam penyet itu, hahaha

Cik Mat,
Memang pengsan sekejap pagi tu, hahaha

Rozita,
tu yg I suka buat potluck sbb dpt rasa mcm2 jenis food :-)

Indah,
Salam. Aik, orang duduk Msia pun masih belum rasa ayam penyet? hehehe. Sambal dia tu yg buatkan sedap :-)

Putu,
kalau dekat, memang I dah suruh ou bawak 1-3 jenis makanan lagi dtg potluck ni, hahaha

Riri,
Dessert dah siap, lauk main meals tak siap, teruk kan I ni, hehhe

Kak Zai,
Nasib baik ada Ijan nya recipe ni so memangn senang lah kalau nak buat nasi ayam penyet skrg :-)

Nani,
Waalaikumsalam and selamat hari raya jugak.
Satu hari nanti, I nak kena jugak cuba rasa nasi ayam penyet kat Msia tu, nak banding dgn nasi ayam I, hahaha

Norliza,
Salam. Sure you pun sambut raya haji besar2an ye sebab ada banyak leftovers? :-)

Aida78 said...

boleh bagi resepi ayam penyek...

Dalila Hamid said...

amboi.... nampak sedap2 semua... lapaq ni.. :)