Friday, 11 November 2011

It’s the same thing again

Sometimes I’m so not looking forward to Friday…

Because I know that The Other Half will usually always ask for pizza for dinner!

I love pizza, don’t get me wrong, but once a week is pushing it for me….

Kadang2 rasa macam dah tak larat tengok pizza tiap2 minggu….

Sometimes bila I rajin, I will cook something different for me, walaupun hanya maggi kari atau nasi putih dan telur goreng, hehehehe.

But most of the time, I sangat lah malasnya nak masak something different and telan jugak lah pizza tu…

So, tadi seperti biasa I still tanya The Other Half “what’s for dinner?” when I know for certain that it would be pizza, hahaha….

The Little Misses love pizza so kalau tiap2 minggu makan pizza, diaorang ok aje.

But I made a slight twist tadi, untuk mengelakkan keboringan tahap gaban tengok pizza weekly, I pun roll the pizza up instead of laying it flat.

Walaupun rasa tetap sama tapi kat mata I, dah jadi makanan yang berbeza so tak lah jelak nak tengok, hikhikhik….

IMG_3679

See, dari atas berbeza…

IMG_3680

IMG_3681

Dari tepi berbeza…..

Walalupun bila masuk mulut, rasanya tetap lah sama, heeeee!

7 comments:

Unaizah said...

Improvise yea....nasib baik tukang masak pro ada byk idea bernas.

missbby said...

huh..bilalah saya nak jadik semahir dan sekreatif sis ni..

aimilaili said...

hye kite nak bagi cadangan ni.. ekeke
cube akak try buat cone pizza pulak, lain dari yang lain juga tuh..

:)

gambo die macam kat sini
http://www.foodstreet.com.my/userImg/prom/Italian%20Cone%20Pizza/22000001799.jpg

:)

penDragon said...

pizza yg diroll pun ok tu k LG, at least dh lain di mata (di tekak ttp sama kan....)

Zaitun said...

Jadi pizza roll hehehe...

kasihredha said...

sesekali nak juga rupa paras yg berbeza kan LG
walaupun rasa tetap sama :))

lemongrass said...

Unaizah,
I dah tak larat nak makan pizza, tu yg kena improvise so tekak I can accept it, hehehe

Missbby,
pizza roll ni the italians yg asalnya buat, I tiru aje diaorang :-)

aimilaili,
wahhh...satu cadangan yg bernas. Next time I kena make pizza, boleh ikut cara tu, thanks :-)

Pendragon,
mata dapat dikaburi, tekak terpaksa terima aje sbb rasa sama, hehehe

Kak Zai,
tu lah nya, padahal rasa dia sama aje dgn pizza tu kan :-)

Kak Kasih,
macam kita lah kan, sesekali nak jugak bermekap bagai walaupun hati dlm tetap sama, hahaha