Thursday, 31 January 2013

The Summer of weight loss

Tadi I pergi bershopping dengan the girls.

Seperti biasa, Miss 13 since dia dah besar and ada phone, I biarkan dia pergi berjalan window shopping sorang2, tak payah ikut I aje.

Alah, bukannya besar mana pun the shopping complex kat sini, hehehe.

Bila time nak balik, I’ll give her a call and we’ll meet up somewhere.

And kadang2, if I were in Kmart or BigW or Target, I’ll let Miss 9 go to the toys section by herself while I browse the other sections.

I guess I feel safer kot kat sini untuk lepaskan diaorang macam tu.

Tu yang bila balik Msia, diaorang rasa pelik and terkongkong sebab I tak bagi diaorang pergi mana2 without an adult going with them.

So, kalau I nak pergi tengok2 kasut or baju kurung kat kedai kat msia tu, terpaksalah diaorang berjanggut menunggu I, hehehehe…..

Anywaaayyyyyyy….. back to the main story yang nak disampaikan Winking smile.

Tadi bila I tengah berjalan2 dengan Miss 9, she said, “I think you look thinner now Mum after all the exercising you’ve been doing.

Hikhikhikhik…..terus dia jadi anak kesayangan I tang tang tu jugak!

And The Other Half pun tengah happy jugak sebab a few of his colleagues have noticed his weight loss.

He’s lost more than 10kg in the past 3 months, slowly but banyak lah jugak kan.

Tu yang colleagues dia finally baru perasan kot.

And friends that haven’t seen Miss 9 for a while also said, “She’s lost some weight. Her face looks thinner.”

Miss 9 sangat lah happynya sekarang sebab her daily outdoor exercise and kurangkan makan dah berhasil juga.

Some recent photos of Miss 9.

(Photo Mum dia tak boleh letak lagi sebab masih lagi belum mencapai target, hahahaha).

IMG_1046

IMG_1053

IMG_1084

Maybe her pipi dah tak sechubby dulu and her dagu makin meruncing (without any help from plastic surgery tau! hehehehe), tu yang nampak dah kurus sikit kot.

And ini pulak dinner orang malas.

Fish and chips.

IMG_3585

But healthier version sebab semua oven baked instead of fried.

IMG_3590

Every week our menu mesti ada chips, nampak sangat lah yang I ni pemalas kan, hahaha….

17 comments:

Kniedaz said...

betul la..Miss 9 dah kurus dah..nanti jadi macam Miss 13...bila LG nak buh gambar diri sendiri...nanti barulah boleh kami kata LG kurus juga hikhik

Badar The Great said...

yes2 miss 9 dh slim la. Tp akak suka masa dia chubby (geram sgt v.cute) Ya la dh besar kn mesti la slim. Keep it up.

akak pn sedang goin on diet now. good luck 2 us then.

Fazlinil Irma said...

kak min.. bukan setakat dkt shopping mall.. nak keluar rumah pun dah tak selamat. dgn kes ragut. kes culik.

budak2 skrg dah x kenal main baling selipar.. tuju tin.

yg dorg tau ipad.. iphone..:)

Mixed-family in da house.... said...

Cun lar miss 9, both version. good job girl !!

Nurulhuda Abdul Latip said...

Aah dah cantik miss9, sweet..

shaty said...

as salam .. yeah i think Miss 9 dah slim .. tapi mungkin juga disebabkan dia dah tinggi sikit .. apa pun tahniah

suka suka said...

Bagusla semua member dlm umah jags kesihatan..comel Miss 9

Gina said...

Salam Kak Min
Memang betul tu, kat Adelaide pun sama juga, kadang tu Gina just tgk aje they all kat toys section tu tapi kat Malaysia, kena ikut ajelah, tak boleh nak lepaskan sembarangan. Kang, jadi kes pulak

azieazah said...

Kak Azie perasan, LG dan anak-anak dara tu kalu naik badan skit, yang nampak dulu adalah pipi. Hehehehe

hanim said...

Slm, tumpang tya... kalau oven baked tu kan kak, mknn tu jd garing x eh?

Aida Salleh said...

Betullah sis. Miss 9 dah slim...Tang muka tu yang nampak sangat tau...Tapi macam manapun Miss 9 tetap cuteee...i likeee....

Miss Cool said...

dari zaman lampau dah perasan dagu V dia tuh. Bila skg da slim ( part muka) hahaha lagi lah prominent kan.

Sabihah said...

ha ah..miss 9 dh kurus...makin cantik..dh tak comel..hihihi..^^ tp rmbut dia masih jd kegilaan saya..teringin anak rmbut cenggitu..hikhikhik

emy pokden said...

hehehe..
sy suka miss9 chubby..
lagi comel...kena ngan kerinting dia tu...cun..

Unaizah said...

Miss 9 sure does look thinner. Dah anak darakan sure start to be more self conscious.

lemongrass said...

Kniedaz,
gambar sendiri kena tunggu dah sampai my ideal weight baru boleh tayang, hahaha

Kak badar,
bukan senang nak kurus ni kan, good luck to us ye!

Irma,
tu yg sedih nya kan. Bukannya kita tak nak bagi diaorang main kat luar, tp sungguh lah tak selamatnya. Lagi selamat main dlm rumah dgn all the electronic gadgets kan

Mixed family,
thank you :-)

Nurulhuda,
tak setembam dolu2, hehehe

Shaty,
Wassalam. Most probably kot dia dah tinggi skrg sbb dpt growth spurt masa cuti Summer yg panjang tu :-)

suka suka,
bila usia makin meningkat, memang kena jaga kan. Susah klu dah sakit nanti :-)

Gina,
tu lah kan, memang lain sgt bezanya dgn Msia. Rasa mcm nak pegang tgn diaorang setiap masa bila balik msia, over betul kan, hehehe

Kak Azie,
memang betul tu, pipi bagai dipam2, hahaha

Hanim,
dia tak segaring yg digoreng but still garing jugak lah. Tapi kat OZ ni mmng bnyk jual froezen chips yg khas utk oven baked so sedap jugak lah rasa dia. Kena bake on very high heat around 230C mcm tu, baru dia garing.

Aida,
dah hilang kechubby an pipi dia kan banding dgn dulu :-)

Miss Cool,
dagu dia tu mmng sgt prominent V shape nya. But dulu bolat mmgn tak nmpk sgt kan, hehehe

Sabihah,
susah weh nak jaga rambut dia tu, asik lah tangled aje. Punyalah siksa nak menyikat, hehehe

Emy,
kalau dia chubby, perut dia pun naik, memang tak comel, hahaha

Unaizah,
I rasa pun, sbb kawan2 dia ramai yg slim2 biasa aje so tu kot yg dia terasa dia extra chubby, hehehe

ibh_sue said...

Ya la kak. Betul la miss 9 mmg dah kurus. Oooo. . Nmpk sgt sue dah lama x masuk sini. Miss 9 dah beso. Makin jelita. :)