Monday, 14 January 2013

The acrobatic duo

I boleh bergayut upside down!

Kamu boleh?

IMG_3249

I boleh makan sambil bergayut upside down!

kamu boleh?

IMG_3250

We all boleh bergayut berdua kat dahan anggur tanpa patah.

Kamu boleh?

IMG_3254

I boleh bergayut upside down sambil makan while my friend is swinging on the same bunch of grapes at the same time without me feeling dizzy!

Kamu boleh?

IMG_3256

Eleh…..tak heran lah….

We all boleh makan beef schnitzel dengan chips and gorgeous salad for dinner!

Kamu boleh?

IMG_3275

IMG_3277

Our gorgeous salad ada blueberries, figs, cherry tomatoes and greens.

IMG_3280

IMG_3284

 

Pagi2 morning, mid morning, early afternoon, mid afternoon, late afternoon, evening asik lah datang rumah we all makan grapes aje.

Maknanya, you all ni balik2 makan grapes aje kan…

Sikit pun I tak jeles, hahahahaha….

By the way, the real name of this parrot is rainbow lorikeet.

Walaupun sangat lah cantik menawan, they are considered pests here in Australia sebab they can strip a fruit orchard bare with their constant pecking and eating.

So, memang kalau the orchard owners jumpa, dah awal2 kena ‘lastik’, hikhikhik…

We all aje yang masih lagi terpegun and tergoda tengok the rainbow lorikeets ni Smile.

27 comments:

Nanak said...

apa rasa fig tu kak..

ME said...

memang sangat cantik parrot tu ..

Fazlinil Irma said...

kak min..

cuba tukar 'Kau boleh' kepada 'kau ado..?' hehe.. bunyi berlagak skit.. ;)

mia said...

hehehe.. akak and the rainbow lorikeets are both cute ;)

Cat-from-Sydney said...

Lemme at them! Lemme at them! Lorikeet tu makanan kucing je tu. purrrr.....meow!

adda syuhada said...

sedapnya...

norhidana miswan said...

eeeeeeeeeee geram je, rasa cam nk tangkap je tak pun lastik je... selamba badak je dia bedal ek, jiran2 akak yg lain takde ke tnm buah anggur or buah lain... dhtu rutin tiap pg asik ke umah akak je umah lain dia tak singgah ke heheh

vivien_capri said...

nampaknya parrot tu da dapat cari restoran yg dpt give them the food supplies they need without having to berebut with the other birds...hehehe...

azieazah said...

Kena jadi kelawar la baru bleh makan terbalik kepala ni...

Aida Salleh said...

harap rupa je cantik tapi mencurik...hehehehhee....

Amanda Suria said...

Cantik betul la...comel pun ye jugak...

Noor Shafila said...

isi dalam pinggan itu lagi menawan dari acrobatic parrot itu.
fresh fig sedap nya.

Azmatun Ismail said...

Rezeki si burung yang cantik.....

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

selamber je dorang kan

JaSSNaNi said...

parrot tu mmg comel sangat... geram tengok, lagi2 kak min leh amik gambar dekat camtu.. hmmmm oppsss zoom ek.. kalau dekat mau lari dah.. kan kan.. sedap dinner.. nani mmg tak leh.. sbb dlm pantang lagi.. huhuhu.. tengok kentang tu pun celah jari je ni.. my feveret tau...

afid said...

hahahhaa...entry nak sedapkan hati tu..hehe

zany said...

pest tu boleh dieksport ke Malaysia ni, jual kat kedai burung, mahal tu. hahaha

Cik Dania said...

follow this blog..nice blog

BLOG ANAK MAMA^^ said...

Hoyyeahhh!! finally dapat gak tengok "tukang kebas" grapes kak LG hehehe..kalau kat malaysia nak dapat tgok parrots ni kena gi zoo laaa...

Zaitun said...

Cantik burung tu walaupun boleh dipanggil pemusnah.

Enjoy dia makan hehehe...

makcikkantin said...

Cantiknya burung tu.....jual kat sini mahal ni....

lemongrass said...

Nanak,
lembik2 and sweet rasa dia, hehehe

ME,
memang cantik kan, tu yg tak sampai hati nak halau, hahaha

Irma,
I kan ayu gitu, so mana boleh jadi brutal! wahkahkah ;-P

mia,
the rainbow lorikeets memang cute, I ni jauh dr cute, hehehe

Angelina,
ladies don't chase birds! Let Brad do it for you, hahaha

Adda,
crumbed beef schnitzel ni memang sedap :-)

Dana,
we all pun geram sbb comel sgt. Hari ni diaorang tak dtg langsung ke rumah we all, maybe singgah rumah lain kot, hehehe

Vivien,
that's right, makan free, sape tak suka kan :-D

Kak Azie,
takpelah, tak sanggup nak jadi vampires, heeee ;-)

Aida,
hahaha...perangai tak padan dgn rupa kan!

Amanda,
memang sgt2 cantik sbb colourful sungguh!

Noor Shafila,
memang betul tu, lagi sedap yg dlm pinggan tu dr yg bergayut kat pokok :-)

Azmatun,
memang rezeki dia :-)

Mrs Yana,
mcm buah tu diaorang yang punya kan, hehehe

nani,
itu dah zoom habis. Masa mcm ni lah I wish I ada zoom lens yg mcm papparazzi tu, baru lagi best, hehehe

Afid,
hikhikhik...

Zany,
sure ramai yg berebut nak beli kan until diaorang start makan buah2an kat pokok, hehehe

Cik Dania,
thanks ye sudi follow :-)

Blog anak mama,
dulu masa we all xde grapes ni, mmng parrots ni tak singgah rumah we all pun. Skrg, hari2 singgah! :-)

Kak Zai,
memang sgt cantik, tu yg tak sampai hati nak halau bila dia start makan the grapes :-)

lemongrass said...

makcik kantin,
kalau lah boleh saya tangkap and export, kaya saya, hahaha

kasihredha said...

Hahahhaa...gelak je Baca n3 ni
Tp cantik ar burung ni

ibh_sue said...

Asslmkum Kak.
Lamanyaaa tak masuk sini. Ketinggalan sgt dah ni...Hee

Unaizah said...

Siapa sangkakan rupa cantik tp diconsider as pests :-)

lemongrass said...

Kak Kasih,
memang cantik kan, tu yg sayang nak halau, hahaha

Sue,
takpe, baca pelan2 ;-)

Unaizah,
memang tak padan dgn rupa yg cantik kan :-)