Saturday, 5 January 2013

Cuci Mata….

We went out the whole morning today.

We were going out for an early lunch but before that sempat lah singgah shopping complex.

Konon2 nya sebab nak hantar Miss 13 pergi painting session but Mum dia pergi menyimpang ke all the shops yang tengah buat stocktake sale still.

Mak Oi, rasa macam tak nak keluar pergi lunch tadi sebab tak habis cuci mata!

Masuk House tadi which is a kitchen accessories shop, rasa macam nak pitam sebab terlalu banyak sale, hahahaha…

Dah pegang2 segala jenis pots and pans and crockery and gadgets…..

Tapi bila pikir2 yang I still have a few pots and pans and gadgets that I very rarely use, terus tak jadi beli….

And then masuk Target pulak untuk saje2 cuci mata…

(By the way, kedai2 yang I masuk untuk cuci mata bukan high class punya kedai so if you all allergic kat low class punya kedai, tak payahlah teruskan bacaan ye.)

‘Ter’lalu lah at the kitchen gadget aisles and then ternampak lah I benda2 ni….

waffle maker

IMG_0661

fairy floss maker

IMG_0662

choc fountain yg harga dia $18 aje, hehehe.

IMG_0663

gingerbreadman maker yg harga dia $13 aje.

IMG_0664

Terus lah I whatsapp my siblings bagi diaorang merembes tengok and dup dap dup dap jantung mereka.

Punyalah jahat kakak dia kan, hahahahahaha….

Ada banyak lagi benda2 yang tengah sale like popcorn maker, hotdog maker, cupcake maker, cakepop maker…tapi tak larat I nak berdiri at situ ambik gambar whatsapp ke diaorang.

Ye lah, kalau diaorang suruh I beli semua gadgets kat kedai tu, I yang pengsan nanti kan.

Bukan setakat adik2 I aje yg merembes, Mak I kat kampung tu pun berkenan sama, kihkihkih….

(dia nak berjual kat pasar Ijok tu agaknya, hehehehe Smile with tongue out).

But I cekal hati tadi, satu gadget pun I tak rembat for me sebab I tau takde tempat dah nak sumbat kat rumah ni.

And I tau yang memang I takkan guna lah and I tau kalau I beli, sure The Other half geleng kepala, hehehehehe….

So, after cuci mata yang tak puas tadi, we all pun pergi lah makan lunch…

We went to this Indian Fijian shop jual nasi and kari2.

Ok lah rasa dia but Miss 9 whispered to me, “your butter chicken is much nicer Mum!

Hahahaha….anak Emak sunggu budak tu.

Layan lah gambar the girls ye.

Setelah kenyang makan nasi and kari.

IMG_0679

Her tongue colour after drinking blue slushie.

IMG_0680

And sebab dah makan berat for lunch, I malas nak masak berat for dinner so I made pancakes aje tadi, hehehe.

IMG_0677

No one complained Smile.

IMG_0675

Ini namanya breakfast for dinner kan. Asalkan kenyang and takde sape komplen, ok lah tu kan.

22 comments:

penDragon said...

Berdebar2 baca tajuk ni...lagi terbeliak mata I tgk harganya!! I baru nk mula kumpul kitchen gadget...sblm2 ni x blm minat nk kumpul. now target nk beli popcorn maker dgn cotton candy maker kalau terjumpa kt mana2 yg ada jual

Nina @ BabyBoon said...

Ooooh sungguh syoknya cuci mata!

Mixed-family in da house.... said...

Hihihihi...rasanya mak-mak.mcm.kita ni memang suka cuci mata gadget dapur kan.....

Chekgu Azrine said...

Uishh..kalau saya semua pun beli..murahnya sis..susah nak cari kat sini yg murah2 cenggitukan?

juls julie said...

Alhamdulillah... seronok tgk pic anak2 akak.. semua comel2 jer.. dapat rasa kebahagiaan akak ngan anak2...

suka skodeng blog akak ni sbb simple tp menarik.. ;)

LynnAiza said...

Waffle maker tu mcm best! Aaaa...bestnya kalau ada. Senang. If ngidam ke,boleh buat sendiri je. Plus,ikut selera sendiri. ;P

Miss9 cuteeee...mcm selalu. Miss13,looks matured. :D

Unaizah said...

Sales kat overseas berbaloi i rasa sebab harga memang jatuh merudum. Tak macam kat Malaysia. Kita pengguna ni rasa macam kena cheated je kekadang tu.

LynnAiza said...

Waffle maker tu mcm best! Aaaa...bestnya kalau ada. Senang. If ngidam ke,boleh buat sendiri je. Plus,ikut selera sendiri. ;P

Miss9 cuteeee...mcm selalu. Miss13,looks matured. :D

Fairy Lilly said...

Bestkan cuci mata tengok Gadjet ni...saya biasa masuk Kmart dan BigW. Target n Haris Scarfe jauh. Tapi haritu Woolies pun ada jual gadjet ni which is half price from HS. Kalau ikut hati memang nak beli all the gadjets hehhehe

ummuaidan said...

kalau i dah sure angkat waffle maker dah ....huhuhu

Mummy Ayda said...

mummy also dah jatoh hati kat waffle maker tu.... :-)D

emy pokden said...

Best tu...dpt cuci mata pun dah best...murah2 lak tu

s.c.h.u.l.t said...

akak tak nak niaga jual gadget2 tu ke malaysia? hehe

m.u.l.a.n said...

Serious ni rasa nak terbang pi shopping mall tu sekarang jgk..!!!! Huwaaaa murahnya..!!!!! Semua tu i nak...

NEKCIK said...

salam Lg..mmg mengoda lah offer offer tuh!!sib baik jauh!! lagi satu boleh tak share resipipancake tu..nampak gebus sesangat!!!

kasihredha said...

Aduii Tergoda...agaknya kita femfuan ni mmg mcm ni kan...Tp Akak pun sama skrg nI, Kalau nak beli fikir Dulu sebab Takut tak guna. Kalau ikut hati mmg nak beli kan.
Seronok bilà anak2 hargai masakan kita kan.

Kniedaz said...

Seronokkan jalan cuci mata..hehe....mkn pancake ngan sambal sardin ble ke? Hehe

blu4sky said...

LG,
mak aii bestnya cuci mata.. I terkenan kat waffle maker tu.. isshh bila lah nak dapat barang2 mcm tu dengan harga belas2 ringgit je..

babylola2u said...

bestnyerr...kalaulah kak Lg dapat belikan untuk hadiah harijadi saya semalam kan best..hahahahaha. anyway gebunya pancake akak, kat putrajaya ni nowday tengah hot lempeng tepung cicah sambal. agaknya tekak memasing dah jemu makan nasi lemak kot

iluvtupperware said...

Kak Min, kalau u beli, and sell it to ur reader pun ok. Best la kalau dapat bread maker murah2...

Fifi Nadhrah said...

terkesima tengok barang2 murah tu.. kalau la saye ade kat situ.. habis semue kot dirembat..

lemongrass said...

Pendragon,
kat Doha ada banyak ke benda2 mcm ni? kat sini gadget2 mcm ni bnyk keluar around Xmas and stocktake sale time sbb nak suruh orang beli buat hadiah, hehee

Nina,
memang sungguh syiok sgt2 cuci mata. kalau cuci poket skali tu yg kdg2 tak syiok bila dpt bill, hehehe

Mixed family,
tu yg hubby I slalunya pergi kedai lain klu dia tengok I dah melekat kat gadget aisle ni, hahaha

Chekgu azrine,
gadget2 mcm ni kat sini memang sgt2 murah. Tu yg bila I balik Msia, terbeliak biji mata tengok rege electrical gadgets ni sbb mahal bebeno.

Juls,
Alhamdulillah :-). And thanks ye sbb suka masuk blog ni :-)

Lynn,
I ada waffle maker ni tapi jarang2 sgt guna sbb perasaan maaaalaaaassss tu sgt besar kdg2, hehehe

FairyLily,
you should beli all these gadgets sebelum balik Msia sbb kat msia mahal sgt. Pastu, you bukak lah carboot sale, gerenti laku, hehehe

Ummuaidan,
I dah ada waffle maker, tu yg tak boleh nak angkat satu lagi, hehehe

Mummy ayda,
murah and cantik kan, tu yg buat ramai jatuh hati, hehehe

Emy,
I ingat nak cuci poket sama, tp bila fikir dah takde tempat nak letak kat dapur ni, terus tukar ke cuci mata aje, heeee

schult,
postage Perth-Msia mahal tu yg susah sikit nak bukak 'kedai blog' jual gadget. I memang nak sgt2 jual tp bila fikir postage tu yg terus tak jadi.

Mulan,
hikhikhik. next time you dtg lah Perth just utk bershopping, mcm orang pergi Vietnam bershopping, hehehe

Nekcik,
Salam. Memang menggoda sungguh kan benda2 yg murah2 ni :-). nanti i letak recipe pancakes tu ye.

Kak Kasih,
tu lah, memang tergoda bila tengok benda2 mcm ni. Tapi bila fikir balik, mcm takkan diguna aje, so tu yg letak balik kat shelf, hehehe.

Kniedaz,
apa kelas makan pancake dgn sambal sardine. Sambal sardine kena makan dgn lempeng, baru lah kaw habis! mak mertua lalu pun tak sedar, hahaha

blu4sky,
kalau lah kat Msia ada jual benda2 mcm ni belas2 ringgit, memang akan kena serbu dek orang lah kan :-)

Babylola,
wah, kat putrajaya pun orang makan lempeng dgn sambal ye. Itu makanan rasmi I masa kecik2, dah anak jawa kan, hehehe.

iluvtupperware,
I kena tunggu nak balik Msia, baru boleh bukak jualan gadgets utk readers ni. Kira first come, first serve lah. Kalau tak balik, postage mahal.

Fifi,
I ni sbb dah lama duduk sini dan dah ada banyak jugak gadgets, tu yg dpt restrained myself dari merembat segalanya, heheheh.