Wednesday, 2 January 2013

Wednesday food

When life gives you plenty of cream and cans of lemonade, you make lemonade scones for breakfast.

IMG_3044

IMG_3047

And when life gives you plenty of blueberries, you eat them with scones.

First you eat the scones with strawberry jam and cream.

IMG_3051

And then you eat them with blackcurrant jam and cream.

IMG_3054

And then for lunch, you have leftover pizzas from dinner last night.

IMG_3037

poloni pizza

IMG_3038

and cheese pizza.

And then for dinner, dah tak larat nak makan cheesy things, kita makan santan-y things pulak.

The adults makan thai green chicken curry with kangkung goreng belacan and ulam kacang panjang.

IMG_3056

IMG_3058

The girls makan ikan mackerel masak kicap and kangkung goreng belacan and telur goreng.

After that, berzumba lah kita for an hour nak hilang kan all the cream, the cheese and the santan from the body!

21 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Subhanallah..
Hebatnya la dugaan mata..
Healthy, tp x cukup baik utk KILO org di sini..

adda syuhada said...

sedapnya pizza tu klu dpt mkn panas2...

pelangi petang said...

mmmm...sedapnya...dh lama tak buat pizza....yummy...yummy....

Along Najwa said...

Baru nk ckp, lama x tengok food...malam ni penuh dr bfast k dinner...ambik kau! :)

nabila azmi said...

yummy!

Azian Elias said...

aduiii.. looks so yummy.. menelan ayaq liuq..

akak suka scone. suka makan.. tapi tak pernah buat... boli je lah kann.

anyway... happy new year, may ALLAH bless u and family.

babylola2u said...

kak LG, saya pun suka sangat makan scones..hubby dengan anak tak pandang pun sebab diaorang kata tawar. memanglah..kan scones tu kena akan dgn jem..tapi saya just suka makan gitu je, so saya pilih scones yang ada kismis. sedappppp

JieJ said...

Adoi kak LG!!!!hehhe...thanks kak LG menjamu mata kitaorg..tak dapat perut, mata pun jadi lah..heheh

norhidana miswan said...

perkh tgk sume hidangan yg ada teeliur betul lah... yelah dh mkn cheese ngn santan kene hilangkan semula lah sume lemak2 tu ek

LynnAiza said...

huwargh. foodss foodsss and fooodddsssss.. *drooling*

emy pokden said...

sedap nyer scones tu kak..meleleh air liur sy ni kak...huhuhu

Afne said...

aduhai meleleh tgk cheese kt pizza tu!

meriah ceria said...

alamak akak, feveret sy tu

Kniedaz said...

yum yum pizza!

Tieha Zuan said...

salam akak, ini email add saya..

fatihah148@gmail.com

harap akak eail saya nanti, saya nak tanya guide utk travelling di perth

lemongrass said...

Sham,
mana ada healthy, penuh dgn cream, santan and cheese, hahaha.

Adda,
pizza yg penuh dgn cheese memang sgt lah yummy klu makan panas2 :-)

pelangi petang,
I pulak every week mesti buat pizza sampai I rasa jelak dah :-)

Along,
I skrg malas nak ambik gambar food betul2 so tu yg malas betul nak letak gambar food, hehee

nabila,
memang yummmm

Kak yan,
scones yg I buat ni sgt lah senang nya nak buat, ready in half an hour. Tu yg I slalu jugak buat :-). Happy new year utk Kak Yan sekeluarga juga.

Babylola,
I pun mcm you, suka mkn scones mcm tu aje. Tapi scones yg I buat ni manis2 buah rasa dia so lagi lah sedap klu makan mcm tu aje, hahaha.
Hubby I pulak kena lengkap ada butter, cream and jam, baru dia nak makan :-)

JieJ,
hikhikhik...nasib baik lah senang sgt nak dpt segalanya kat Msia tu kan so klu dah tak tahan menjamu mata, boleh pergi menjamu perut :-)

Dana,
nak berexercise nak menghilangkan lemak tu lah bercinta sungguh. Nak makannya laju aje, hahaha

LynnAiza,
hari2 pun kena masak foods, foods and more foods :-)

Emy,
scones ni senang sgt2 nak buat and klu mkn panas2, memang buat meleleh air liur :-)

Afne,
kat sini cheese murah so memang I akan letak bnyk2 kat pizza sampai meleleh :-)

Julie,
yg mana satu your favourite? :-).

Kniedaz,
pizza mmng yummy kan :-)

Tieha,
Salam. Sorry lah tak sempat nak jwb comment you sebelum ni. email I lemongrass@y7mail.com.

Tieha Zuan said...
This comment has been removed by the author.
m.u.l.a.n said...

All sooooo yummeehhhh..!!!

aniszcenna said...

salam thn baruu.. ishh tgh lapar ni tgk pulak gamba2 food ni.. adoilaaa..

kasihredha said...

Serius...telan air liur saat mlihat scones dgn sberry jam +cream tu.

lemongrass said...

Mulan,
hikhikhik...all makan in 1 day. Habis diet I!

Aniszcenna,
Salam tahun baru utk you juga :-)

kak Kasih,
That scones kan sgt2 lah senang nya nak buat as long as ada lemonade/sprite and cream. Tak payah susah payah rub butter into the flour method.