Tuesday, 29 January 2013

Too many things to do-Tuesday

The whole day I’ve been on the computer…

(Well in between siram pokok, kemas rumah, basuh pinggan, lipat kain, pergi library and pergi grocery shopping, hikhikhik).

Searching for things, comparing things….

So, bila nak update blog, dah malas nak mengadap screen sebab dah berpinar2 biji mata

So, you all layan aje lah gambar our simple dinner tonite.

I made my version of penne boscaiola for dinner tonight.

Segala benda I letak dalam tu…

Onion, garlic, mushroom, sundried tomatoes, peas and corned beef.

On top of the cream and parmesan cheese.

I wanted to make something quick and simple so pasta lah yang paling senang kan.

IMG_3565

IMG_3566

IMG_3558

Tak sampai 20 minit dah boleh makan!

Tu sebab I suuuuukaaaaaa sangat2 masak pasta, hahahahaha….

11 comments:

Mat Gebu said...

...Samalah, che mat pun sukaaaa sgt masak pasta..Cuma lepas tu kena pulak masak nasi, lauk, tumbuk sambal belacan, goreng ikan masin dan lain2...huhu..kesian kan...

Pn. Ila said...

Saya jenis tekak boleh je makan pasta ke ala-ala macam ni tanpa nasi berlauk. Tapi encik suami pulak tekak org melayu...nak makan nasi berlauk jugak. Kadang-kadang kalau malas nak masak..mmg terpikir senang masak macam ni tp saya je lah sorang yg mkn nanti hehehe.

lemongrass said...

Cik Mat,
best kan klu masak pasta ni, tak payah lama2 kat daapurrrrrr :-D.
Tapi kan, klu ada sambal belacan dgn nasi panas yg orang masakkan, I would rather makan nasi panas ngan sambal belacan, hahaha

Pn Ila,
Memang ramai jugak kat Msia tu yg kena makan nasi hari2 or else rasa tak kenyang aje, hehehe. Pakcik I pun ada mcm tu jugak. Dah mkn macam2, still jugak cari nasi, hehe

norhidana miswan said...

simple gile tp pasta pun mengenyangkan

Miss Cool said...

saya ni jenis tokleh tengok pc lama- lama. max 2hrs stret. lepas tu pitam. hahaha tabek lah pada org yg mmg keje dia ngadap pc 8jam sehari

NenetPenne (NP) said...

i pun sama...masak pasta senang... kalau masak rendang?? homaygodddd.... lama dan leceh... tu i lerrr... heeee

DrNotts said...

kenapa semua masakan sedap tapi empunya blog tak pun put on weight!

Kniedaz said...

saya dan anak-anak suka pasta..kalau si kembar berdua tu buat pasta soup campur brokoli and cauli memang cepat je habis..kalau the boys pulak, apa-apa pun ok

susumanis said...

pasta adalah simple, cepat nk masak n sedap..

H O N E Y said...

Laparrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

lemongrass said...

Dana,
memang sgt mengenyangkan and yg paling best sgt2 sempoi. Tu yg I suka sgt masak, hahaha

Miss Cool,
tu lah kan, memang tabik kat orang yg kerja dia duk dpn pc hari2. berpinar biji mata lepas tu, hehehe

net,
Memang! maska rendang perlukan kesabaran yg tinggi! hahaha

DrNotts,
tuan empunya badan jaga makan so tgh portion control skrg ni. hehehe

Kniedaz,
masa my girls kecik2 pun, i suka buat soup pasta sbb senang, hehehe

Susumanis,
tersangatlah betul nya! :D

Honey,
Jom makan :-D