Saturday, 2 February 2013

Picnicking by the river

Weekend ni is the last weekend before school starts.

7 weeks of school holidays berlalu dengan begitu pantasnya!

We didn’t really do anything, just spending time at home aje.

Yang miracle nya, the girls were really good with each other, main sama2, gelak sama2….

Ada lah sekali dua bergaduh tapi tak lah sampai buat I naik darah, hehehe.

So, since it’s the last weekend, we took them to the river, main air sambil berpicnic.

layan lah ye gambar syok sendiri at the river and our picnic.

IMG_3608

IMG_3614

IMG_3619

IMG_3629

Dah puas main air, sambung pulak berpicnic.

Tak pernah2 I bawak nasi pergi picnic, hari ni I bawak nasi pergi picnic!

Miss 13 kata that she’s definitely Asian sebab cuma Asians aje yang bawak nasi ke picnic ni.

Hahahahaha…..

But I told her yang nasi I bawak special sikit sebab hari ni I buat roast duck so I buat nasi itik/duck rice to eat with the roast duck.

Upmarket lah sikit kan kalau banding dgn nasi lemak or nasi goreng, hikhikhikhik….

Inilah rupa my roast duck selepas dipotong2.

IMG_1112

Last we all makan itik was Xmas 2 years ago, sikit punya lama ke!

This time, makan dengan nasi, soup itik, kerabu kacang panjang+pegaga…

IMG_1133

Disebabkan we all makan nasi, even the seagulls tak kacau we all, kahkahkahkahkah….

IMG_3631

IMG_3637

And mana boleh pergi berpicnic tak bercamwhoring kan Winking smile.

matt's

The other picnickers around us semua berBBQ and what not. We all aje yang bawak nasi, hahahahaha.

IMG_3645

IMG_3641

IMG_1128

Nak camwhoring tapi tangan I tak cukup panjang nak letak the phone jauh2 sikit, hehehe.

IMG_1125

I’ve lost 1+ kg so far, ada 2kg more to go…..

Pelan2 kayuh, hehehehe…..

21 comments:

Badar The Great said...

ur other half nmpak dh kurus la LG...itu yg akak notice.

Flower said...

Best nmpk your nasi itik. You beli luvaduck ke? Kat park mana you gi ni?

lemongrass said...

Kak Badar,
memang dia dah kurus skrg but he still wants to lose a few more kilos nak bagi nampak lagi macho, hahaha

Nora,
Kat Coles tgh sale luvaduck, $7/kg aje :-). We all pergi kat Applecross park yg ada pirate ship tu.

Qashmere said...

Itik tu nampak sedap na..

Hezrin Ahmad said...

Besarnya sungai...macam laut hehe

noor shafila Shafie said...

Salam kaK LG.

Wah...Gi picnic best nya. Nak duck rice to boleh? hehehehehe

cikguAnum said...

Miss 9 semakin cantik. Dh mcm anak dara dh... :)

cikguAnum said...

Miss 9 semakin cantik. Dh mcm anak dara dh... :)

Latifah Suleiman said...

wahh sedapnya nasi itik!! nak jugak..hehehehe

Mula2 tgk pic ni..biar betul sungai?? besar lah..dan biru airnya..

kat kelantan punya sungai keruh dimuara..ngengengengge

Muar much better..sebab dekat dengan selat melaka..err laut china selatan..kompius dahhh

huhuhuhu

ummuaidan said...

comelnya miss 9 dlm gambar tuh...:)

ibu,mommy,mom... said...

Lg semua in the family so slim...bestnya picnic..
Oh how I miss australian lifestyle.
Sedapnya lauk pauk tu eventho I never tried duck before.hubby had been persuading me to try dah lama.

hayati said...

as salam..
baru tgerak nk comment :)
im silent reader & slalu skodeng blog akak..hihi
suka sangat blog akak..
akak nampak makin gojes..
suka style akak mcm ne dr pkai tudung pabedah ;)
admire sgt dgn miss 9..
lovely family..

Kniedaz said...

Mcm jauh ke tengah je diorang mandi tu...love u pict with the other half yg pakai spec tu...nice

Amanda Suria said...

SERONOKNYA SIS....

mama ila said...

bestnyer picnic kat sana =)

Unaizah said...

As the girls grow older, they'll be closer and there will be no more fights I guess. That's what happened to me and my sister :-)

ps: Gambar berdua yg tangan tak cukup panjang tu cantikla.

Aida Salleh said...

Sis, kerabu kacang panjang+pegaga tu buat u nampak sangat melayu tulen tau :-) Jeles betul tengok Your Other Half yg mmg terserlah sangat dah kurus tu. Tiba-tiba terasa nak gi keje naik beskal...Tapi kat Msia mana boleh tak selamat...huhuhuhuu


H O N E Y said...

I can see your new Bruce Willis :D

Fifi Nadhrah said...

sungai besar.. da macam laut..

kasihredha said...

Bestnya picnic...Bestnya makan2...Bestnya tengok view

lemongrass said...

Qashmere,
memang sedap sekali sekala makan itik ni :-)

Hezrin,
memang besar and dalam. kalau cuba berenang ke seberang, tak mampu lah, hehehe

Noor Shafila,
Salam. seronok kan berpicnic ni :-), Duck rice dah habis lah, heeee

Cikgu Anum,
memang cepat diaorang membesar skrg :-)

Latifah,
memang sungai ni besar and dalam, tu yg nampak biru aje. At least, takde sharks kat sungai, hehehe.

UmmuAidan,
bila dah kurus, makin terserlah kecomelan dia ;-)

Ibu,
you should try duck one day, at least boleh bezakan bet rasa daging ayam and itik. I prefer ayam :-).
Bila hubby tgh nak slim, I pun ikut aje lah, hehehe

Hayati,
wassalam. thanks ye sbb suka baca my blog and thanks ye for the compliment. First time I dengar gaya tudung pabedah, hahaha :-D.


Kniedaz,
tak jauh sgt, still masih boleh berdiri atas dasar sungai tu.

Amanda,
pergi picnic ni memang seronok kan :-)

Mama Ila,
picnic ni kat mana2 pun best, especially klu ada makan2 yg best, hehehe

Unaizah,
you are right there. Bila dah besar and dah berkeluarga, makin rapat kan :-)

Aida,
My hubby tu tak suka sgt naik basikal tp sbb dia nak kurus, dia gagahkan diri kayuh basikal pergi and balik kerja, hehehe. Kat msia tu dgn panas and then penuh motor and kereta laju2, I pun tak berani.

Honey,
hahaha... kejap lagi jadi Van Diesel ;-)

Fifi,
memang agak besar sungai ni sebab dah nak dekat ke muara.

kasih,
seronok kan sekali sekala berpicnic ni :-)