Monday, 11 February 2013

The second week of school

Dah kenyang makan limau?

I tertunggu2 jugak jiran sebelah datang hantar limau, tapi sampai la ni tak nampak bayang dia.

Hehehehe Winking smile.

Tak main lah limau ni kan, kat belakang rumah ada anggur and blueberries, lagi high class, kahkahkahkah….

Tadi we all ada parents infor nite for the PEAC program that Miss 9 is enrolling in this year.

And tak boleh bawak budak2 so nak tak nak terpaksalah tinggal kan the girls at home by themselves.

Alhamdulillah, everything was ok. And the meeting didn’t go that long.

So, I kenalah masak something that can be reheated by Miss 13 in the microwave when it’s time for dinner.

The Other Half and I dah makan awal2 sebelum pergi meeting tu.

The best thing to cook that can be reheated easily is obviously pasta lah kan.

I made rigatoni bake in creamy tomato sauce with meatballs.

IMG_3713

Makan dengan salad and bread.

IMG_3717

Buat satu ‘loyang’ so banyak leftovers for everyone’s lunches esok and a bit extra to keep in the freezer for emergency.

I made a lot of meatballs as well, guna 1kg beef mince.

And I store some of the baked meatballs in the freezer jugak for future use bila tengah malas and tak tau nak makan apa.

IMG_3720

 

I love it when my plate has some greens on it.

Baru lah seimbang makan macam ni kan.

Baru puas hati I makan kalau ada benda kaler hijau ni, hehehe…..

IMG_3724

IMG_3727

But I sorang aje yang rasa macam tu.

The Other Half and the girls tak kisah langsung kalau takde sayur on their plates.

Lagi diaorang suka!

11 comments:

cik chinta said...

kalerful skit..hihi

Yantisa said...

bestnya dapat makan sayur fresh selalu . Kat rumah kami ni anak-anak semua tak suka makan sayur .

Honey said...

Hai Min, bila ada time mmg selalu jenguk blog u ni. Rajin u masak...

nurul nadia afiza said...

sedaaaapnyaaaa

Yazreina said...

I ske sayur.. Tp my mom jrg2 beli sayur

SuteraTerengganu Silk said...

bestnyaaaaa......Kak LG, u tak nak ambik adik angkat ke sorang? i nak offer diri i ni...i nak jadi adk angkat u sebab u tiap2 hari goda i dgn masakan u...hehehe...

momnsofea said...

sedapnyer kak LG..

Aida Salleh said...

Sis, ur baked pasta tu memang nampak sangat sangat sangat yummy....huhuhuhuuuu...

nora comel said...

LG nk resepi rigatoni bake in creamy tomato sauce with meatballs..mcm mane nk buat ni?

lemongrass said...

Cik chinta,
I suka klu plate I colourful, mcm best aje kan, hahaha

Kak yanti,
anak2 I pun sama, kena paksa makan sayur, baru makan. Tapi diaorang slalunya akan habiskan sayur mayur yg I letak kat pinggan diaorang.

Honey Bee,
Hi. I tak rajin masak tp terpaksa kena masak hari2 :-)

Nurul Nadia,
pasta penuh cheese ni mmng sedap kan :-)

Yaz,
I thought slalunya Mak2 lah yg rajin beli sayur sbb nak paksa anak2 makan, hehehe

Wan G,
hahaha...dulu2 masa skolah menengah mmng setiap masa nak beradik angkat. Skrg cukup lah ada anak2 and laki aje :-)

momnsofea,
Sedap lah kat tekak we all ni, hehe

Aida,
pasta bake ni memang slalu buat orang drooling kan :-)

Nora,
Nanti I letak recipe rigatoni bake tu ye!

Nora Karim said...

saya pun kalau makan tak de sayur rasa macam tak sah... hubby n anak2 tak kisah pun... huhuh